• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۵۸۰۶۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
ایمانیه در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما:

کاهش پرداختی از جیب مردم از مزیت‌های «پزشک خانواده»

استاندار فارس گفت: طرح پزشک خانواده مزیت‌های فراوانی همچون ارتقای جایگاه پزشکان عمومی، کاهش پرداختی از جیب مردم و پیشگیری از بروز بیماری‌ها دارد.

کاهش پرداختی از جیب مردم از مزیت‌های «پزشک خانواده»محمدهادی ایمانیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی درباره مزیت‌های طرح «پزشک خانواده» افزود: طرح پزشک خانواده مزیت‌های فراوانی دارد؛ استقرار پزشکان با توزیع جغرافیایی بسیار بهتر از قبل و ارتقای دسترسی مردم به ویژه در نقاطی که از مرکز شهر و استان دور هستند، از فواید این طرح محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ارتقای جایگاه پزشکان عمومی، یکی دیگر از مزیت‌های طرح پزشک خانواده است، ادامه داد: تب و تاب تخصص گرایی و فوق تخصص گرایی با اجرای طرح پزشک خانواده فروکش کرد، همچنین پرداختی از جیب مردم به خصوص در خدمات سرپایی به شدت کاهش پیدا کرد، البته این طرح در کاهش پرداختی در خدمات درمانی نیز مفید است، زیرا مواردی را که پزشک خانواده به بیمارستان ارجاع می‌داد ۵ درصد به عنوان فرانشیز دریافت می‌کردند.

استاندار فارس گفت: امکان بازآموزی مکرر پزشکان و ارتقای سطح علمی آنان از فواید دیگر طرح پزشک خانواده است، همچنین این طرح امکان ایجاد پرونده الکترونیک را به سیستم داد و اینکه ما بتوانیم مبتنی بر داده‌های پرونده سلامت الکترونیک مدیریت کنیم.

ایمانیه با اشاره به اجرای این طرح در استان فارس افزود: اجرای این طرح به استان فارس بسیار کمک کرد؛ غربالگری بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و دیابت از دستاورد‌های اجرای این طرح در این استان است، ده‌ها هزار بیمار دیابتی که خود از بیماری شان اطلاع نداشتند در این طرح شناسایی شدند، همچنین ده‌ها هزار فردی که فشار خون بالا داشتند و بی اطلاع بودند، شناسایی شدند که این بیماری می‌توانست منجر به سکته‌های مغزی و قلبی در آنان شود، در واقع غربالگری و پیشگیری عمل کردن به جای درمانی عمل کردن از فواید بزرگ طرح «پزشک خانواده» است.

وی گفت: قرار بود در این دهه‌ای که از اجرای طرح «پزشک خانواده» می‌گذرد، مبتنی بر نسخه ۰۲ در همه کشور همزمان اجرا شود، با تشکیل منظم جلسات ستادی، نقاط ضعف طرح «پزشک خانواده» در کشور رفع شود.

استاندار فارس افزود: متاسفانه در این مدت چهار بار تغییرات جدی در مدیریت کشور در وزارتخانه‌های «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «تعاون کار و رفاه اجتماعی» و سازمان‌های «بیمه سلامت» و «بیمه تامین اجتماعی» روی داد به همین علت سلیقه‌های مختلف و متنوعی درباره موضوع پزشک خانواده وجود داشت و این سبب شد که درخواست‌های منطقی و غیرمنطقی با هم مخلوط شود و کشور نتواند به درخواست‌های منطقی توجه کند.

ایمانیه ادامه داد: راه حل این مشکلات در زمینه طرح «پزشک خانواده» این است که دوباره با یک هماهنگی میان وزارتخانه‌های «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «تعاون کار و رفاه اجتماعی» و سازمان برنامه و بودجه بتوانیم درخواست‌های منطقی را پاسخ بدهیم.

استاندار فارس در پاسخ به سوالی درباره حاضر نشدن پزشکان خانواده به مدت چند روز در محل کار خود گفت: در نسخه ۰۲ آمده است که مراقبان سلامت ۱۲ درصد از سرانه را دریافت کنند و شرح وظیفه آن‌ها کامل مشخص باشد و شرح مراقبان سلامت از پزشکان خانواده جدا شود، اما متاسفانه در این فاصله اتفاقاتی که روی داد موجب شد دچار ابهام و سرگردانی شود.

ایمانیه افزود: پیشنهاد من این است که مراقبان سلامت همان ۱۲ درصد را در سرانه بگیرند و ما به التفاوت آن را تا کفی که اداره کار معین کرده است، بیمه‌ها پرداخت کنند و شرح وظیفه مراقبان سلامت و پزشک خانواده شفاف شود تا بتوانیم مشکلات فعلی را پشت سر بگذاریم.

وی ادامه داد: از وزیر بهداشت درخواست کردم که تیمی را مرکب از معاون بهداشت وزیر و روسای بیمه سلامت و مدیر درمان اجتماعی کشور به شیراز اعزام کند و نماینده تام الاختیاری از سازمان برنامه و بودجه کشور نیز حضور پیدا کند تا هر زمان که لازم است در شیراز در خدمت آن‌ها باشیم و خودم از نظر فکری مشورت خواهم داد تا نقاط ضعف و قوت پزشک خانواده را در ۱۰ سال گذشته در استان فارس پیدا کنند و به جمع بندی برسند و در تهران با حضور وزاری مربوط و سازمان برنامه و بودجه تصمیمات لازم را بگیرند و در هیئت دولت این طرح برای تعمیم به کل کشور آماده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
برای خدمات پزشکی که ممکنه حتی یک بار در سال هم اتفاق نیفته به فکر پرداختی از جیب مردم می افتید ولی برای هزینه های روزمره خوراک و پوشاک و ... خفه خون گرفتید.لابد اونجا پرداختی از جیب انجام نمیشه!!!
مگه مراقبین سلامت جز این مردم نیستن ک‌با ماهی دو تومن و بیمه از حقوق خودشون خون این بچها رو کردین توی شیشه؟؟؟؟ شما‌مقصر ب گره خوردن این‌طرح هستین
چطوریه ک پزشکان ک شما سنگشونو‌ب سینه میزنین ماهی ۴۰ تومن براشون کمه ولی یه مراقب سلامت ماهی دو تومن براش کافیه ؟؟ مراقبی ک‌۴ سال توی رشته بهداشت و مامایی درس خوند.....
نظر شما
آخرین اخبار
ربات ایرانی، راندمان نیروگاه‌های خورشیدی را بالا برد
نگاه ویژه دولت به طرح آبفا در شهر‌های ساحلی کشور 
جام حذفی فوتبال اسپانیا؛ صعود دشوار آتلتیکو و رئال مادرید به یک هشتم نهایی
توسعه جنگل کاری با کاشت بذر بلوط در ونک سمیرم
برگزاری ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی بحران در مشهد
اسکان موقت ۱۰ خانواده از اهالی روستای طولای قشم
سرمایه‌گذاری چهار هزار میلیارد تومانی در آذربایجان غربی
ثبت ۲۱ میلیمتر بارش در همدان
سیزدهمین جشنواره چترنویسی «باز باران» در باغ‌موزه قصر
طرح نظارتی شب یلدا در بازار اردبیل اجرا می‌شود
امضای ۵ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری به ارزش ۴ هزار میلیارد تومان در آذربایجان‌غربی
زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴٫۲ ریشتر هجدک را لرزاند
تداوم فعالیت دومین سامانه بارشی تا بعدازظهر امروز در هرمزگان، ۲۷ آذر
بارش‌ پراکنده باران و برف همچنان مهمان مازندرانی‌ها
افتتاح یک مدرسه سه‌کلاسه درشهرستان میان‌جلگه
تمامی مدارس ابتدایی گیلان شنبه و یکشنبه غیرحضوری است
آبادان میزبان رویداد ملی استارت‌آپی کشاورزی و شیلات
بیش از ۵۴۴ هزار نفر در استان اردبیل زیرپوشش برنامه پزشک خانواده هستند
تردد روان در محور‌های کوهستانی اما برفی مازندران
ورود سومین سامانه بارشی به هرمزگان از امشب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۳ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)