• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۱۲۰۲۱
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

اجرای طرح تحول حمل و نقل کشور؛ به زودی

وزیر راه از اجرای طرح تحول بخش حمل و نقل کشور در دو بخش هوایی و جاده‌ای خبر داد و گفت: هزینه یارانه پنهان سوخت ۱۶۰ هزار کامیون فرسوده بخش جاده‌ای، سالانه ۲ و نیم میلیارد دلار است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای رستم قاسمی در مراسم الحاق و بهره‌برداری از ۵۲۶ دستگاه انواع ناوگان به شبکه ریلی به ارزش ۷۹۴ میلیارد تومان که صبح امروز در ایستگاه راه‌آهن تهران برگزار شد، حمل‌ونقل را یکی از حوزه‌های راهبردی کشور دانست و گفت: عقب ماندگی زیادی در این حوزه داریم که بخش زیادی از آن به مشکلات داخلی و بخش دیگری به بحث‌های بین‌المللی باز می‌گردد.

وی افزود: حجم باری که بین کشور‌های منطقه جابجا می‌شود، درآمد ترانزیتی خوبی برای کشور ایجاد می‌کند، اما برای آنکه زیرساخت‌های لازم برای دستیابی به حد ایده‌آل از ترانزیت ایجاد شود، اعتبارات زیادی مورد نیاز است که بودجه‌های دولتی و حتی کل بودجه وزارت راه و شهرسازی کفاف ساخت حتی چند صد کیلومتر انواع مسیر را هم نمی‌دهد بنابراین باید در حوزه تامین مالی طرح‌های ریلی به روش‌های دیگری متوسل شویم تا این پتانسیل نهفته در کشور شکوفا شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تبادل ۵۰ میلیون تنی بار در سال میان روسیه و هند گفت: در حال حاضر این بار از کانال سوئز به هند می‌رسد که هزینه حمل یک تُن بار از این کانال، چند برابر عبور از ایران است و زمان سیر این بار از طریق دریا نیز سه برابر عبور بار از مسیر ایران خواهد بود.

قاسمی افزود: اخیراً باری از فنلاند به هند منتقل شد که با احتساب حمل کامیونی این بار در قطعه رشت به آستارا که ریل نداریم، ۲۱ روز زمان برد، اما حمل این بار از طریق کانال سوئز سه ماه طول می‌کشد.

وی با اشاره به توافقاتی که با کشور‌های همسایه و منطقه از جمله جمهوری آذربایجان، پاکستان، هند، قزاقستان و قرقیزستان در چهار ماهه اخیر حاصل شده است، گفت: اگر کریدور‌های اصلی را تکمیل کنیم با توافقاتی که به دست آورده‌ایم، درآمدی که از ترانزیت بویژه حمل ریلی برای کشور به دست می‌آید، از درآمد‌های اساسی دیگر کشور کمتر نخواهد بود.

وزیر راه و شهرسازی، محور‌های ریلی چابهار- سرخس، شلمچه- بصره و رشت- آستارا را کریدور‌های اصلی ترانزیتی کشور دانست که باید زیرساخت‌های آن‌ها تکمیل شود و افزود: تکمیل این زیرساخت‌ها پول زیادی نیاز دارد و باید برای تامین مالی آن‌ها به روش‌های جدید تامین مالی از جمله شیرین‌سازی سرمایه‌گذاری داخلی متوسل شویم.

وی گفت: باید بازگشت سرمایه‌گذاری در کشور ما کاهش یابد تا جاییکه مردم بجای اینکه پول خود را در بانک گذاشته و سالی ۲۰ درصد سود بگیرند، ترجیح دهند در طرح‌های حمل و نقلی کشور مشارکت و سرمایه‌گذاری کنند.

قاسمی، اهمیت افزایش ناوگان را یادآور شد و گفت: در بخش واگن باری و مسافری مشکل زیادی نداریم و مشکل عمده ما، در بخش خودکشش و کشنده یا لوکوموتیو است.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، طرحی در دست اجراست که طبق آن، با کمک دولت شاهد تحول در صنعت حمل و نقل کشور خواهیم بود و طی سه سال آینده این تحول انجام می‌شود.

وی افزود: بخشی از مصوبات آن در دولت، تصویب شده و قرار است کریدور‌های اصلی با اولویت تکمیل شوند.

وی تأکید کرد: به زودی قرارداد اتصال راه‌آهن شلمچه به بصره با عراقی‌ها به امضا می‌رسد.

قاسمی ادامه داد: ما در وزارت راه از دولت پول نمی‌خواهیم بلکه مجوز می‌خواهیم، به اندازه کافی در کشور ثروت است و وقتی سرمایه‌گذار در بانک سپرده می‌گذارد تا سود ۲۲ درصد بگیرد، ما باید در بخش زیرساخت آزادراهی IRI قرارداد را به گونه‌ای تنظیم کنیم که ۳۰ درصد سود بگیرد تا سرمایه وی در این بخش به گردش دربیاید.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اجرای طرح تحول حمل و نقل در سایر بخش‌ها از جمله هوایی و جاده‌ای افزود: در بخش جاده‌ای ۴۰۰ هزار کامیون در جاده‌ها تردد می‌کنند که ۱۶۰ هزار دستگاه آن فرسوده است و هزینه پنهان سوخت این ۱۶۰ هزار کامیون سالانه ۲.۵ میلیارد دلار است.

وزیر راه و شهرسازی در خصوص توافق با دیگر کشور‌ها و از جمله هند برای همکاری گفت: با هندی‌ها در حال توافق هستیم و با چهار کشور دیگر توافقنامه خوبی امضا کرده‌ایم که سبب شده تردد در کشور ما چند برابر شود.

قاسمی یادآور شد: در وزارت راه و شهرسازی دو صندوق ملی، یکی در حوزه حمل و نقل و دیگری در بخش مسکن ایجاد شده که تمام درآمد‌های عمومی و همچنین درآمد‌های بالقوه وزارت راه برای بهینه کردن هزینه‌ها به این دو صندوق منتقل می‌شود ضمن اینکه اخیراً قانون راه‌اندازی صندوق ملی مسکن به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
۱۰ کیلومتر از فاز اول خط۲ قطارشهری تبریز سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد
معرفی داوران جایزه شهید آوینی جشنواره سینماحقیقت
برگزاری یادواره شهدای دانشجو در الیگودرز
سرمربی الدحیل: مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای ۲ تیم باشد
کام شیرین کاله مازندران با شکست شگفتی ساز لیگ برتر بسکتبال
رفع بحران برق صنایع معدنی با همکاری ایمیدرو و صندوق توسعه ملی
نجات ۲۲مادر در سیل
نقش مؤثر خیرین و سمن‌ها در کاهش آسیب‌های اجتماعی استان
کشف خودرو سرقتی و دستگیری سارق در کمتر از ۲۴ ساعت در تالش
رایگان شدن معاینه فنی تاکسی‌های تبریز
برپایی بازارچه صنایع دستی و مشاغل خانگی در عباس‌آباد
باخت بانوان والیبالیست مس رفسنجان برابر مدافع عنوان قهرمانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
شب چله و حافظ خوانی
دلتنگی سرلشکر موسوی برای فرمانده شهید «محمد باقری»
لزوم جمع آوری تابلو‌های بدون مجوز سطح شهر تبریز
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)