پخش زنده
امروز: -
باید بستر برای تقاضا و فروش محصولات سالم در استان خوزستان ایجاد شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رییس گروه محیط زیست و سلامت غذا در جلسه زنجیره تولید، بازارسازی، فرهنگ سازی و ارزش گذاری محصولات استاندارد گفت: دولت مشوقهایی برای تولید محصول سالم از جمله کاهش ۲۰ درصدی هزینه بیمه محصولات کشاورزی، کاهش ۹۵ درصدی تعرفه قرارداد صدور پروانه، هماهنگی با وزارت بهداشت برای پذیرش نشان کد مجاز، آمادگی اتحادیههای تعاون روستایی، صندوقهای زنان روستایی، صندوق توسعه برای ایجاد هلدینگ فراهم کرده است.ژاله کریمی نژاد با بیان اینکه کشاورزان برای عرضه محصول سالم باید در سامانه سماک ثبت نام نماید افزود: عدم وجود جایگاه عرضه و فروش محصولات تولید شده، طولانی بودن زمان اخذ نتایج از آزمایشگاههای مرجع از مهمترین مشکلات تولید محصول سالم میباشد
وی اظهار داشت: با وجود اینکه سالانه میزان IPM در استان افزایش مییابد، ولی برند محصول سالم تغییری نداشته، زیرا کشاورز محصول خود را تولید میکند، ولی به دلیل عدم حلقههای تولید برندسازی صورت نمیگیرد.
رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز صفی آباد نیز در این جلسه با بیان اینکه آزمایشگاه تشخیص و ردیابی گیاهان تراریخته به تازگی در این مرکز آغاز بکار کرده اظهار داشت: یکی از فواید استفاده از گیاهان تراریخته برای افزایش تولید میباشد.
شوشی ادامه داد: هدف از تولید گیاهان تراریخته، گیاهان مقاوم به علف کش، مقاوم به آفات، مقاوم به تنشهای غیر زیستی میباشد.
وی با بیان اینکه سطح کشت گیاهان تراریخته از ۴ سال پیش از یک و هفت دهم میلیون هکتار به ۱۸۰ میلیون هکتار رسیده است.
شوشی با بیان اینکه عمده محصولات تراریخته مانند سویا، ذرت، پنبه از خارج از کشور وارد میشود اضافه کرد: ۹۰ درصد ذرت مصرفی کشور از طریق واردات تامین میشود.
وی ادامه داد: ۱۷ ژن مجاز و غیر مجاز در گیاهان تراریخته وجود دارد که در این آزمایشگاه تشخیص داده میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان در ادامه جلسه گفت: یک میلیون و دویست هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات کشاورزی استان میباشد و سالانه ۶ هزار تن سم در محصولات استفاده میشود بعضی از این سموم ۳ تا ۲۵ روز در گیاه باقی میماند و باقیمانده آن ۶ ماه تا یکسال در خاک ماندگار میشود ما سعی کرده ایم از سمومی که دوره کارنس کمتری دارد استفاده کنیم
حسنی با بیان اینکه حلقه مفقوده محصول سالم عدم بازار برای عرضه این محصول است تصریح نمود: هشت محصول گوجه و خیار کشت روباز و گلخانهای، سیب زمینی، پیاز، پرتقال و سیب محصولاتی هستند که مصرف تازه خوری انها سموم بیشتری را نسبت به محوصلات دیگر وارد بدن میکند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان گفت: باید بستر برای تقاضا و شرایط برای فروش ایجاد شود.
تورج نوروزی افزود: اگر محصول سالم به صورت قراردادی کشت شود کشاورزان بیشتری برای کشت این محصول اقدام خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: عملکرد خوب محصولات کشاورزی با مصرف بهینه کود
در پایان این جلسه مصوب شد سرمایه گذار و کشاورزانی که تمایل به کشت محصول سالم دارند جهت همکاری و اقدام به کشت قراردادی به دبیرخانه کارگروه معرفی شود همچنین بر تولید برنامههای آموزشی تاکید بیشتری گردد.