پخش زنده
امروز: -
امروز ۱۲ تیرماه سالروز رحلت علامه عبدالحسین امینی صاحب کتاب با ارزش الغدیر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، عبدالحسین امینی معروف به علامه امینی در سال ۱۲۸۲ هجری شمسی در روستای سردها از توابع بخش مرکزی شهرستان سراب آذربایجان شرقی به دنیا آمد.
میرزا احمد پدر علامه امینی از علمای نامدار در شهر سراب بود. این خاندان از آن جهت امینی میگویند که جد پدری آنها امین الشرع بوده است.
امین الشرع دانشمندی ادیب و پرهیز گاری با تقوا بود.
عبدالحسین قرآن مجید و نهج البلاغه امیر المومنین علی (ع) را نزد پدر آموخت و از سنین پایین بارها آنها را مطالعه و از همان سالها در سینه محفوظ داشت.
علامه امینی در سن ۱۴ سالگی در مدرسه طالبیه تبریز مشغول تحصیل شد و پس از ۶ سال به نجف اشرف عزیمت کرد.
پس از ادامه تحصیل، درجه اجتهاد وی مورد تایید علمای بزرگی همچون میرزا حسن نایینی و شیخ عبدالکریم حایری یزدی قرار گرفت.
وی پس از نوشتن چندین رساله و کتاب تالیف مهمترین و معروفترین اثر خود الغدیر را در طول چهل سال تلاش مداوم آغاز کرد با این امید که این کتاب بزرگ او صفها را در دنیای اسلام متحد سازد.
علامه امینی با استفاده از مستندات بزرگان اهل سنت و همچنین پالایش احادیث اولین سالهای طلوع اسلام و روایات دست اول و بکر نخستین یاران پیامبر اکرم (ص) به سراغ واقعه غدیر خم رفت تا آن را تبدیل به یک منبع قوی برای اثبات حقانیت شیعیان سازد.
علامه میکوشید تا احادیث ناروا و غرض آلودی را که در طول قرنها، یگانگی و هماهنگی مسلمانان را دچار خدشه کرده بود معرفی کند و به همین علت برای بیان حقیقت و تکمیل تحقیقات از منابع اهل سنت، به کشورهای سوریه، ترکیه، عراق، مصر و هندوستان سفر کرد و پس از ۴۰ سال تلاش مدوام کتاب الغدیر را با هدف ایجاد وحدت در بین مسلمانان به جامعه مسلمین هدیه کرد.
این مجموعه ۲۰ جلدی طوری نوشته شده است که برخی از مخالفان سرسخت غدیر هم به حقانیت این موضوع اذعان کرده اند.
دکتر عصار العمار، نویسنده و پژوهشگر عراقی گفته است: علامه امینی حدیث غدیرخم را در جان اهل تسنن دوباره زنده کرد، من خودم سنی بودم بلکه وهابی بودم با مطالعه کتاب الغدیر شیعه شدم.
علامه برای نگارش و پژوهش این اثر به هند، مصر، ترکیه، سوریه و عراق سفرها کرد و پس از ۴۰ سال تلاش مداوم کتاب الغدیر یا همان برکه را به پژوهشگران خود هدیه کرد.
علامه امینی ۱۷ سال آخر عمر خود را در کتابخانه بزرگ خود گذراند، این کتابخانه مزین به نام امیر المومنین علی (ع) است و در نزدیکی حرم علوی قرار دارد.
علامه این کتابخانه را حدود ۷۰ سال پیش تاسیس کرد و در آن ۶۳ هزار جلد کتاب موجود است که با خط خود علامه فهرست بندی و ثبت شده است.
سرانجام علامه امینی پس از تحمل بیماری طولانی، قبل از ظهر روز جمعه ۱۲ تیرماه ۱۳۴۹ هجری شمسی، پس از ۷۰ سال خدمت به اسلام و اثبات حقانیت شیعه به دیدار حضرت حق شتافت.
پیکر این دانشمند پر تلاش بر دستان هزاران تن از مردم و علمای تشییع و پس از انتقال به نجف اشرف در کتابخانه خود به خاک سپرده شد.