پخش زنده
امروز: -
سیگار حاوی ۶۰۰ نوع ماده مختلف است که با آتش زدن آن، بیش از ۷۰۰۰ ماده شیمیایی تولید میشود.
به گزارش وب گردي خبرگزاري صدا وسيما؛ سیگار حاوی تنباکوست. پس فرقی نمیکند روزی ۱ سیگار بکشید یا بیشتر. تنباکو برای بدن بهشدت ضرر دارد؛ از مضرات سیگار میتوان به ابتلا به بیماریهای ریوی از جمله عفونت ریه، سرطان ریه و همچنین افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مثل حمله قلبی و … اشاره کرد.
مضرات سیگار
سیگار حاوی ۶۰۰ نوع ماده مختلف است. بسیاری از این مواد در سیگار برگ و قلیان هم پیدا میشوند. وقتی این ۶۰۰ ماده موجود در سیگار را آتش میزنید، بیش از ۷۰۰۰ ماده شیمیایی تولید میشود. بسیاری از این مواد سمی هستند و تقریبا ۶۹ مورد از آنها نیز باعث بروز سرطان میشوند.
وقتی سیگار میکشید، سموم از سیگار وارد خون شما میشود. این سموم خون را مسموم میکنند، خون را غلیظ میکند و احتمال تشکیل لخته افزایش مییابد. فشار خون و ضربان قلبتان افزایش مییابد و باعث میشود قلب شما سختتر از حالت عادی کار کند.
شریانها را باریک میکند و مقدار خون غنی از اکسیژن را کاهش میدهد و این تغییرات در بدن شما باعث افزایش میزان شریانهای تنگ و تشکیل لخته میشوند که میتواند باعث حمله یا سکته قلبی شود.
عوارض سیگار برای قلب
سیگار کشیدن به قلب و گردش خونی شما آسیب میزند و خطر بیماریهایی مثل بیماریهای قلبی عروقی، حمله قلبی، سکته، بیماری عروقی محیطی (رگهای خونی آسیب دیده) و بیماریهای مغز و اعصاب شریانهای آسیب دیده که خون را به مغز شما تامین میکنند)، افزایش میدهد.
دوبرابر شدن خطر حمله قلبی با مصرف سیگار
مواد شیمیایی دیگر موجود در دود سیگار، باعث آسیب زدن به آستر شریانهای کرونری شده که در نهایت منجر به مسدود کردن شریانها میشود. در واقع، سیگار کشیدن خطر حمله قلبی را دو برابر میکند و اگر سیگار بکشید، دو برابر خطر مرگ بیشتری از بیماریهای قلبی عروقی دارید نسبت به عمر فرد غیر سیگاری.
نیکوتین باعث تنگ شدن رگهای خونی میشود
سیگار کشیدن تمام سیستم قلبی-عروقی را تحت تأثیر قرار میدهد. نیکوتین باعث تنگ شدن رگهای خونی میشود و در نتیجه در جریان خون، محدودیت به وجود میآید. در طول زمان، تنگ شدن رگها و آسیبدیدگی رگهای خونی باعث بیماری سرخرگ محیطی خواهد شد.
افزایش فشارخون با مصرف سیگار
سیگار کشیدن، فشار خون را هم بالا میبرد، دیواره رگهای خونی را تضعیف میکند و لخته شدن بیشتر خون را به همراه دارد. همه اینها در کنار هم احتمال سکته مغزی را افزایش میدهند.
عوارض سیگار بر روی معده:
سیگاریها شانس زیادی برای ابتلا به سرطان معده یا زخم معده دارند. سیگار کشیدن میتواند ماهیچههایی را ضعیف کند که انتهای پایینی گلوی شما را کنترل میکنند و به اسید اجازه میدهد که در جهت اشتباهی حرکت کند.
سیگار عامل پیر شدن پوست
سیگار کشیدن مقدار اکسیژنی که به پوست شما میرسد را کاهش میدهد. این، به این معنی است که اگر شما سیگار بکشید، پوستتان با سرعت بیشتری پیر به نظر میرسد و خاکستری و کدر میشود.
یکی دیگر از مضرات سیگار، ایجاد عفونتهای قارچی است. ریزش مو، کچل شدن و سفید شدن موها نیز از عوارض سیگار است.
عوارض سیگار برای استخوانها:
سیگار کشیدن میتواند باعث ضعیف شدن استخوانهای شما شود. به ویژه زنان باید مراقب باشند، چون بیشتر از پوکی استخوان رنج میبرند.
عوارض سیگار برای مغز
اگر سیگار میکشید، احتمال سکته سیگاریها بیشتر از غیرسیگاریهاست. در حقیقت کشیدن سیگار خطر ابتلا به سکته را حداقل ۵۰ درصد افزایش میدهد.
سیگار و عوارض آن روی ریهها
ریهها میتوانند به شدت تحت تاثیر سیگار کشیدن قرار بگیرند. سرفه، سرماخوردگی، خس خس کردن و آسم تنها نقطههای شروع هستند.
کودکانی که والدینی سیگاری دارند نسبت به کودکانی که والدین سیگاری ندارند، بیشتر در معرض سرفه کردن، خس خس سینه و حملات آسمی هستند؛ ضمن اینکه ابتلا به برونشیت و سینه پهلو هم در آنها بیشتر دیده میشود.
عوارض سیگار روی دهان و گلو
سیگار کشیدن باعث مشکلات غیر جذابی مثل تنفس بدبو و دندانهای خراب میشود و همچنین میتواند باعث بیماریهای لثهای و آسیب به حس چشایی شما شود.
جدیترین آسیب ناشی از سیگار، افزایش خطر ابتلا به سرطان لب، زبان، گلو، جعبه صدا و مری است. بیش از ۹۳ درصد از سرطانها (سرطان در بخشی از گلو) ناشی از سیگار کشیدن هستند.
عوارض سیگار کشیدن بر روی تولید مثل و باروری:
سیگار کشیدن میتواند موجب ناتوانی جنسی مردان شود. همچنین میتواند به اسپرم آسیب بزند، آمار اسپرم را کاهش دهد و باعث سرطان پروستات شود.
برای زنان سیگار کشیدن میتواند باروری را کاهش دهد. یک مطالعه نشان داده که افراد سیگاری بیش از سه برابر افراد غیر سیگاری به این مشکل دچار میشوند.
دقت کنیم! ترک سیگار یکی از سادهترین راهها برای پیشگیری از مرگ و میر ناشی از آن است. اثرات سیگار بعضا فورا ظهور نمیکند، اما عوارض و آثار مخربش برای سالهای متمادی و طولانی در بدن باقی میماند.