• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۱۰۹۰۴
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۶
البرز » اجتماعی
گزارش مکتوب

تزریق امید به رگ های ایران /کوو برکت به جنگ کرونا آمد

تولید واکسن ایرانی کرونا در حالی رونمایی شد که راوی روزهای سخت کادر درمانی است که همدلی را عاشقانه مشق کردند.

تزریق امید به رگ های ایران /کوو برکت به جنگ کرونا آمدبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، وقتی کرونا این بیماری نوپدید و مرموز پایش به ایران رسید، سلامتی افراد زیادی را تهدید و در تخت بیمارستان زمین گیر کرد.
پرستاران ، کادر درمان و پزشکان از سربازان خط مقدم مقابله با ویروس منحوس کرونا ،عشق و همدلی را در روزهای سخت کرونایی هجی کردند.

کریمی از پرستاران البرزی در مورد خاطرات یک سال گذشته اش از کرونا می گوید: خاطرات روزهای کرونایی زیاد و غمبار هستند که یادآوری آنها برای ما زجرآور است.
او می گوید : روزهای ابتدایی شیوع کرونا وقتی وارد بخش می شدیم تا شیفت را تحویل بگیریم ، طبق عادت هر روز به اتاق ها سرکشی و با مریض ها صحبت می کردیم، هنوز وارد اتاق کناری نشده بودیم که خبر می دادند مریض اتاق قبلی براثر کرونا فوت کرده و این اصلا باورکردنی نبود.
او با بیان اینکه فشار عصبی آن روزها زیاد بود می گوید : یادم می آید هر بار که به بالین مریضی می رفتم دستم بر روی قفسه سینه ام بود و دعا می کردم که خدایا برای این مریض اتفاق بدی رخ ندهد و شاهد بهبود و سلامتی اش باشم.

کریمی می گوید :روزهای سخت کرونایی به ویژه در آغازین روزهای شیوع کرونا به خاطر ناشناخته بودنش سخت گذشت اما تلاش موثر، شبانه روزی و خستگی ناپذیر جهادگران عرصه سلامت زمینه ساز موفقیت چشمگیر ایران اسلامی در مسیر مبارزه با ویروس کرونا و حفظ سلامت عمومی مردم شد.

امید با واکسن ایرانی جوانه زد

در کنار همه این شوربختی‌ ها،سختی ها و داغی که کرونا بردل گذاشت و می گذارد اما حس خودباوری را در بین جوانان مستعد این سرزمین زنده کرد.
حس خودباوری جوانان ایرانی در تولید واکسن کرونا، نام ایران را جز شش کشور ابرقدرت تولید کننده واکسن در دنیا پرآوازه کرد.
ایران امروز با تولیدارت دارویی خود در زمینه واکسن کرونا با افتخار و پرآوازه تر از همیشه در کنار چین، روسیه، آمریکا، هند و انگلستان ایستاده است.


ایران اولین واکسن ساز آسیا

وزیر بهداشت در خصوص توفیقات و تولیدات واکسن کرونا می گوید: ما ۱۰۰ سال است که در منطقه واکسن می سازیم، در سال ۱۲۹۹ انستیتو پاستور و در سال ۱۳۰۳ انستیتو رازی را داشتیم، تمام مردم دوران زندگی‌ شان را با واکسن‌ های ایرانی آغاز کردند. ما اولین واکسن ‌ساز آسیا بودیم و ما بودیم که به بسیاری از کشورهای دنیا و منطقه واکسن صادر می‌کردیم.


برکت تزریق می شود


حالا واکسن کوو ایران برکت در حالی رونمایی می شود که این افتخار و غرور ملی، حاصل اعتماد به جوانانی است که در طول 15 ماه گذشته روزها و شب‌های بسیاری را دور از خانواده و در محیط‌های آزمایشگاهی به‌سر بردند وخیلی ها حتی یک روز هم به مرخصی نرفتند.
پزشکان و دانشمندانی که با تلاش شبانه روزی به جنگ با کرونا رفتند تا با تولید واکسن وطنی نفس راحتی بکشیم و خوشحال باشیم که به‌زودی با واکسن‌های ساخت ایران واکسینه خواهیم شد. نخستین محصول تولید انبوه
اگرچه این اول راه است و در هفته‌های پیش رو، میلیون‌ها دوز از کووبرکت و دیگر واکسن‌های داخلی تولید خواهد شد تا دیگر نیازی نباشد برای حفاظت از سلامت مردمان این آب و خاک، دستمان مقابل خارجی‌ها دراز باشد.
شهرک دارویی برکت البرز به میدان آمد

نخستین محصول تولید انبوه واکسن ایرانی کرونا به نام "کوو ایران برکت" در فاز یک کارخانه تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان امام رونمایی شد تا ارداه جوانان ایرانی را به نمایش بگذارد.

با راه اندازی این خط تولید تا پایان شهریور ماه امسال (با احتساب ظرفیت سه میلیون دوز خط اول) توان عرضه ۲۰ میلیون دوز واکسن ایران برکت در ماه ایجاد می شود.
رئیس ستاد فرمان اجرایی امام در مراسم رونمایی از اولین محصول تولید شده واکسن کووایران برکت در محل شهرک دارویی برکت در البرز می گوید: پیش از این، به مردم اطمینان خاطر داده بودیم که ظرف مدت ۲ الی سه ماه آینده یک خاطرجمعی در خصوص تولید واکسن در کشور ایجاد کنیم.
او می گوید: به همت جوانان و دانشمندان داخلی با توجه به اینکه از آثار مرحله یک و ۲ آزمایشی مطمئن شدیم تولید انبوه آن را آغاز و در اردیبهشت ماه حدود یک میلیون دوز واکسن را تولید و در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهیم داد.
رئیس ستاد فرمان اجرایی امام می گوید: به جرات می توان گفت که واکسن تولید شده جزو بهترین واکسن هایی است که بیشترین اثر و کمترین عارضه رادارد.


واکسن ایرانی در کوره آزمایش
مخبر با بیان اینکه توانایی تولید واکسن فایزر در کشور نیز وجود دارد می گوید: آزمایش هایی بر روی موش، میمون، خرگوش و خوکچه انجام شده که به بهترین جواب ها نیز رسیده ایم و به محض اینکه وزارت بهداشت و کمیته اخلاق اجازه دهند تست انسانی آن را نیز شروع خواهیم کرد.
او می گوید: در حالی که در کل دنیا واکسن در پنج الی ۶ کشور تولید و هیچ تناسبی بین تولید و تقاضا وجود ندارد اما می بینیم که این موفقیت بزرگ در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در حال انجام است.
مخبر می افزاید: جمهوری اسلامی ایران امروز به یمن تلاش های جانانه دانشمندان و جوانان این مرز و بوم به جایی رسیده که هر واکسنی که مورد نیاز مردم باشد امکان ساخت آن در داخل وجود دارد.
رئیس ستاد فرمان اجرایی امام می گوید: خط دوم واکسن کوو ایران برکت در تیرماه وارد مدار خواهد شد وهمچنین در تیرماه قادر به تولید و تحویل ۱۰الی ۱۲ میلیون دوز واکسن خواهیم بود که این رقم تا مرداد به ۲۰ میلیون و تا شهریور به رقمی بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون دوز خواهد رسید.


مسیر صادرات هموار می شود
رییس سازمان غذا و دارو می گوید: کرونا در کنار تمام مشکلاتی که برای کشور و مردم ایجاد کرد اما در یک شرایط نابرابر و تحریم ما را با اراده ایرانی به جمع چهار تا پنج کشور برتر دنیا در تولید واکسن کرونا رساند.
شانه ساز می افزاید: به این منظور تا فروردین سال آینده در کف تولید تنها توسط پنج شرکت در کشور برآوردمان این است که ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دوز واکسن کرونا را در کشور ایجاد کنیم که موفقیت بسیار بزرگ و در واقع می توان گفت که معجزه گونه است.
او می گوید: همچنین در کنار واکسن،امروز می توانیم صادر کننده تمام اقلام مرتبط با ویروس کرونا باشیم که این موفقیت با تکیه بر توان خودمان به دست آمده است.
شانه ساز در ادامه با اشاره به اینکه ۸۸ درصد بازار دارویی کشور در اختیار تولیدات داخلی است می افزاید: در سال ۹۷ یک چهارم بازار ما در اختیار واردات و ۷۵ درصد در اختیار تولید بود که امروز این رقم در زمینه تولیدات داخلی به ۸۸ درصد و واردات به ۱۲ درصد رسیده است.
او می گوید: همچنین از ۹۷ نسبت به سال ۹۲ حدود ۲۱ درصد کاهش واردات در بخش دارویی داشته ایم که حدود ۲۹ درصد ارزبری را در این بخش موفق شدیم که کاهش دهیم.

افتخاری برای ایران
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و متخصص بیماری‌های عفونی می گوید: با تولید واکسن ایرانی توسط شرکت های داخلی اینکه دیگر کشورهای خارجی به ما واکسن بفروشند و یا نفروشند مهم نیست و این یک افتخار برای ایران و ایرانی ها محسوب می شود.
مینو محرز با بیان اینکه کمبودی در زمینه تولیدات دارویی در کشور وجود نداردمی گوید: هر دارویی که نیاز است در داخل کشور تولید می کنیم و امیدواریم که واکسن کرونا نیز به زودی وارد بازار شود.


البرز هاب دارویی کشور می شود
استاندار البرزمی گوید: واکسن های دیگری نیز در زیمنه کرونا مراحل تحقیقاتی خود را در موسسه رازی، پاستور و اکتوورکو که در البرز مستقر هستند به پایان رسانده اند.
شهبازی با بیان اینکه این استان با ظرفیت های موجود در حال تبدیل شدن به هاب دارویی کشور است می افزاید: ۷۰ درصد از تولیدات داروی کشور در البرز تولید می شود.
او می افزاید:استان البرز با برخورداری از حدود ۳۰۰ شرکت داروسازی ، تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی و بهداشتی در کنار فعالیت بیش از ۲۰ مرکز تخصصی و پژوهشی دانشگاهی به عنوان قطب مهم و اثرگذار کشور شناخته شده که علاوه بر تامین نیازهای داخلی، سالانه ارزآوری قابل توجهی به دنبال دارد.


تحریم ها کارساز نبود
آمار نشان می دهد بین ۵۰ تا ۶۰ درصد داروی مورد نیاز کشور در شرکت های داروسازی استان البرز تولید و به بازارهای داخلی و خارجی صادر می شود.
محصولاتی که بنا به گفته کارشناسان با وجود تحریم های ظالمانه و محدودیت در تامین مواد اولیه مورد استقبال کشورهای مختلف جهان از جمله اروپایی و آسیایی قرار گرفته است
آنچه موجب شده تا استان البرز در میان ۳۱ استان کشور در این بخش شاخص و برتری داشته باشد ، وجود پژوهشگران توانمند و با استعداد بوده که از نخبگان کشور به شمار می آیند و شرکت های دانش بنیان و فناور را در عرصه داروسازی و تولید دارو به جهشی باورنکردنی سوق داده اند.
فعالیت نخبگان داروساز در مراکز تولیدی، پژوهشی و دانشگاهی دولتی و خصوصی البرز بیانگر آن است که افزون بر سرمایه های پولی، وجود نخبگان موجب تحرک بخشی به صنعت داروسازی این استان شده و نگاه ها به داشته های علمی و سرمایه های اجتماعی البرز معطوف شده است.
به نظر می رسد هرجا به استعداد و توانمندی جوانان ایران اعتقاد داشته و آن را باور داشتیم، به سرمنزل مقصود رسیده‌ایم و این بار نیز در میدان رقابت جهانی در تولید واکسن کرونا می‌توانیم با اعتماد و اتکا به دانشمندان توانای داخلی، پیروز دوئل مهم ساخت واکسن کووید ۱۹ در دنیا باشیم.

گزارشی از زهرا شعبانی فرد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست و هشتم آبان ۱۴۰۴)
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استان‌های ساحلی پنج کشور
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
تداوم تخلفات در نبود نظارت
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
فرخی دومین طلایی ایران در کشتی فرنگی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)