به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در ارتباط اینترنتی با بخش خبر ساعت ۲۰ شبکه اصفهان با اشاره به پیگیری مطالبات کشاورزان برای تامین حقابه گفت: در این زمینه دادستانی با صدور دستور قضایی مانع از اجرای طرح بن -بروجن شده است.
حجت الله غلامی افزود: بر اساس قانون توزیع عادلانه آب، آورده طبیعی رودخانه به اضافه تونل اول کوهرنگ سهم حقابهداران و محیط زیست است، ولی به دلیل تکمیل نشدن طرح انتقال آب، بخشی از آب شرب استان و نیاز صنایع از محل حقابه کشاورزان تأمین میشود که باید بر اساس مصوبه شورای آب به آنها خسارت پرداخت شود.
وی گفت: در نخستین مصوبه کارگروه ملی مبارزه با کمآبی پرداخت ۴۵۰ میلیارد تومان از سوی صنایع برای پرداخت خسارت کشاورزان و یا تکمیل طرحها آبی استان است که بخشی از آن پیگیری و وصول شده است.
غلامی با بیان اینکه میزان آب پشت سد زایندهرود به ۳۷۰ میلیون مترمکعب رسیده گفت: سال قبل ۵۳۲ میلیون متر مکعب بوده که این میزان ۳۲ درصد کاهش یافته و میزان بارشها هم نسبت به سال قبل ۲۴ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۳۵ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اجرای سه طرح انتقال آب گفت: احداث تونل سوم کوهرنگ به پایان رسیده و سد آن با ۵۱ درصد پیشرفت داشته که امسال تمام نمیشود، اما با سیستم پمپاژ میتوانیم امسال ۶۰ تا ۷۰ میلیون مترمکعب آب به حوزه آبی زایندهرود اضافه کنیم که با تکمیل سد حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب آب دیگر به حوضه زایندهرود اضافه میشود.
غلامی افزود : طرح انتقال ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب برای مصارف صنعتی از خلیج فارس از یک ماه پیش با مشارکت بخش خصوصی عملیات آن در بندرعباس آغاز شده و بهره برداری از این طرح صنعت را از آب زایندهرود بینیاز میکند و کل آبی که از زایندهرود در صنعت مصرف میشود به کشاورزی اختصاص مییابد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: مقدمات اجرای تونل بهشتآباد فراهم و امسال نهایی میشود، ولی درباره چگونگی اجرای آن هنوز بین وزارت نیرو و محیط زیست تصمیمگیری نشده است، در صورت اتمام این طرح میتوانیم ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب به حوضه زایندهرود اضافه کنیم.
وی با بیان اینکه در مجموع این ۳ حدود ۵۸۰ میلیون مترمکعب آب به زایندهرود تزریق میشود، گفت: اجرای طرحهای آبی زمانبر است و بین ۳ تا ۵ سال زمان نیاز دارد و ما امیدواریم به مدت ۵ سال هر ۳ طرح عملیاتی شود.