پخش زنده
امروز: -
روایتی از سرنوشت تلخ پیازهای شیرین حاصل دسترنج یکساله کشاورزان که با طمع دلالان از دست میرود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی، این روزها پیازهایی که ماه ها قبل برداشت شده بود، سرگردان کوچه و خیابان هاست تا مشتریان خوبی پیدا کند. این سرنوشت دلالانی است که به امید منفعت بیشتر، آن را با قیمت بسیار ناچیز از کشاورزان خریدند ولی در بازار عرضه نکردند.
طبیعتا تکلیف این پیازها را معدوم کردن روشن نمی کند. پیازی که با سرخ شدن و فراوری، 250گرم اش، 36هزار تومان فروخته می شود، مثل سابق خریدار ندارد و آنهایی هم که خریده اند، از سبز شدن این پیازها، گله مند و پشیمان اند.
البته اواخر سال گذشته، هندوستان، خواهان واردات پیاز از خراسان شمالی بود ولی چون عمده پیاز استان از نوع زرد (شیرین) است و با ذائقه تند هندی ها همخوان نیست، صرفنظر کردند.
اما بخش دیگر ماجرا آن است که همین پیاز انبار مانده ی کیلویی 800 تا هزار تومانی هم با حضور دلالان، کیلویی چهار هزار تومان به فروش می رسد.
ادارات جهاد کشاورزی و صمت و اتاق بازرگانی هم این موضوع و پیاز مانده بر دست کشاورز را به همدیگر پاس می دهند. این در حالی است که: اگر کشاورز، الگوی کشت را رعایت می کرد، دلال سودجو آن را انبار نمی کرد، صنایع تبدیلی کشاورزی استان تقویت می شد و نظارت ها هم بیشتر می شد، اوضاع به مراتب بهتر بود.
معاون سازمان صمت استان هم در استودیو خبر شبکه اترک گفت: در زمان نیاز بازار افرادی که پیازها را انبار کرده بودند از عرضه آن خودداری کردند.
داودزاده افزود: یکی از دلایلی که پیازهای خارج از فصل خریدار ندارد ورود پیازهای تازه و بهتر از جنوب کشور است.