بررسی آخرین وضعیت دریاچه ها و تالاب ها در فارس
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس آخرین وضعیت تالابهای استان را تشریح کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس در وبینار رهیافتی برای احیای دریاچه ها و تالاب ها گفت: این استان علاوه بر ۱۱ مورد تالاب طبیعی وبا مساحت حدود ۱۸۰ هزار هکتار، ۱۳ منطقه تحت مدیریت محیط زیست دارد که شامل سه پارک ملی و پناهگاه حیات وحش و ۸ منطقه حفاظت شده دارد که حدود ۱۰ درصد مساحت استان را شامل میشود.
حمید ظهرابی افزود: استان فارس ۲۱ منطقه شکار ممنوع دارد که آنها نیز حدود ۱۱ درصد از مساحت استان را در بر گرفته اند.
وی با تشریح آخرین وضعیت تالابهای فارس، اظهارداشت: دریاچه پریشان در حال حاضر خشک و بی آب است و علیرغم بارندگیها و افزایش ۲۰ درصدی بارندگی نسبت به میانگین سالانه در سالهای خشک میبینیم که هیچ تغییری در سطح آب ایجاد نشده است که بیشترین دلیل آن برداشت بیش از حد آب از چاههای غیرمجاز است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس گفت: دریاچه بختگان با رهاسازی ۵۵ میلیون متر مکعب از سد درودزن و بارندگیهای اخیر ۳۷ درصد آبگیری شده است.
ظهرابی ادامه داد: تالاب کمجان حدوداً ۱۰ درصد و تالاب طشک به میزان ۴۷ درصد آبگیری شده است به دلایل متعدد که یکی بارندگی و دیگری آبگیری از طریق رهاسازی آب از سد و همچنین فعالیت چشمه گمبان است،
وی اضافه کرد: دریاچه مهارلو وضعیت بهتری دارد و گرچه ۴۵ حدود آبگیری داشته، اما همچنان در حال تغذیه است و انتظار میرود سطح آب آن افزایش یابد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس گفت: دریاچه کافتر نیز علی رغم تمام تلاشهای که برای رفع موانعی که باعث مسدود شدن آب شده است به دلیل نبود بارندگیهای منجر به سیلاب در منطقه تغییر چندانی نداشته است و تالابهای کوچکی، چون برم شور و هفت بر هم درصد کمی آب گرفته اند.
ظهرابی ادامه داد: تالاب هیرم بصورت جزئی آبگیری شده است و نهایتا تالاب هرم و کاریون به دلیل نبود بارندگی در جنوب استان فارس تغییرات خاصی نداشته اند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس خلاصهای از اقدامات حفاظتی انجام شده برای احیای تالابها را برشمرد و بیان داشت: برای احیای تالابها ابتدا نیاز به سیاستگذاری، برنامه ریزی و انجام مطالعاتی بود که باید مبنای کار قرار میگرفت، این اقدامات شروع شد و تدوین برنامه مدیریت زیست بومی که خود از ضروریات بود در سطح ملی در قالب برنامههای چهارم تا ششم توسعه انجام شد و بر اساس آن برنامههای احیای تالاب توسط سازمان حفاظت محیط زیست تهیه شد مطالعه آب مورد نیاز محیط زیستی برای تدوین برنامه مدیریت زیست بومی تالاب نیز در دست اقدام است.
ظهرابی گفت: تهیه برنامهها های آموزشی فرهنگ سازی و آماده سازی اذهان عمومی برای انجام اقدامات احیایی نیز ضروری بود که برنامه ریزیهای لازم انجام و فعالیتهای، چون آمادهسازی بسترهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در قالب این برنامهها انجام خواهد شد.