خسارت ۵۲۵ میلیارد تومانی سرمازدگی، تگرگ و سیل به بخش کشاورزی استان قزوین + فیلم
امسال، سرمازدگی، تگرگ و سیل ۵۲۵ میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان قزوین خسارت وارد کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، اسماعیلی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در نشست ستاد مدیریت بحران کشاورزی استان با بیان اینکه امسال ۵۲۵ میلیارد تومان خسارت به بخشهای کشاورزی استان قزوین وارد شده است، گفت: ۹۰ درصد خسارتها بر اثر سرمازدگی بوده است.
وی افزود: بیشترین فراوانی سرمازدگی با ۳۰۰ میلیارد تومان به شهرستان تاکستان و کمترین میزان خسارت نیز با حدود ۲۵ میلیارد تومان به شهرستان آوج اختصاص داشت.
اسماعیلی با بیان اینکه کارگاههای آموزشی کشاورزی در حال برگزاری است، خاطرنشان کرد: امروز هم نمایشگاه کشاورزی در قزوین افتتاح خواهد شد و در آن ادوات مقابله با سرما زدگی نیز ارائه میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به اینکه امسال ۲۸ میلیارد تومان خسارت به کشاورزان پرداخت میشود، تصریح کرد: ۱۷ پروژه در راستای جبران خسارت سیل در استان قزوین اجرا شده است.
اسماعیلی با بیان اینکه تعیین خسارت بخش کشاورزی به صورت گروهی انجام میشود نه فردی، خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته خسارت بخش کشاورزی از طریق صندوق پرداخت میشد که این صندوق نیز تعطیل شده است.
وی افزود: پرداخت خسارت دردی از کشاورزان درمان نمیکند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه بیمه، چتر حمایتی کشاورزان محسوب میشود، گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه قرار بود محصولات بیشتری زیر پوشش بیمه قرار بگیرند که این کار صورت نگرفته است.
وی افزود: استان قزوین به خاطر پدیده سرمازدگی، از نظر صندوق بیمه محصولات کشاورزی جزو استانهای پرخطر محسوب شده و این موضوع باعث میشود تا کشاورزان حق بیمه بیشتری پرداخت کنند.
اسماعیلی با بیان اینکه میزان پرداخت خسارت بخش کشاورزی زیر ۱۰ درصد است، خاطرنشان کرد: بیمه حدود یک و نیم تا ۲ درصد از خسارت وارد شده در سال گذشته را پرداخت کرده است که این موضوع جای تأمل دارد.
وی با اشاره به اینکه میزان پرداخت خسارت برای کشاورز باید معنی دار باشد، افزود: برخی کشاورزان در هر هکتار ۸ تن و نیم گندم تولید میکنند که بیمه در پرداخت خسارت، این حجم از تولید را لحاظ نمیکند.
استان قزوین جزو ۱۰ استان حادثه خیز کشور
مهدی خانی، مدیر کل مدیریت بحران استانداری هم در این جلسه گفت: استان قزوین جزو ۱۰ استان حادثه خیز کشور است و از سال قبل تا امروز ۱۲۲ میلیارد تومان برگشت وام کشاورزان محقق شده است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری با تأکید بر اینکه این جلسات باید هر دو ماه یکبار تکرار شود تا مصوبهها فراموش نشوند، تصریح کرد: ارزیابیها به موقع انجام نمیشود و باید بر روی کاهش خسارتها اقدامات بیشتری صورت گیرد.
وی با اشاره به موضوع سرمازدگی در بهار سال ۱۴۰۰ از همه مسئولان استان خواست تا در این زمینه برنامه ریزیهای لازم را انجام دهند.
وی افزود: بازرسیها باید برای کشاورزان شفاف باشد تا بدانند چه میزان خسارتی به آنها وارد شده است.
مهدیخانی با بیان اینکه امسال بیشترین خسارت به منابع طبیعی وارد شده است، گفت: بخشی از این خسارت، کشاورزان و باغداران استان را تحت تأثیر قرار داده است.
وی افزود: هر چه تعداد بیمه گذاران بیشتر باشد، پرداخت خسارت نیز راحتتر خواهد شد.
به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری، کشاورزان بهترین کارشناسان هستند و باید از نظراتشان استفاده کرد.
وی افزود: کشاورزان باید یک نماینده در صندوق بیمه محصولات کشاورزی داشته باشند.
کمک هواشناسی برای پیشگیری از خسارت سرمازدگی
مهدی آخوندی، کارشناس هواشناسی استان هم در این جلسه گفت: هواشناسی میتواند بیشترین کمک را به کشاورزان کند تا بتوانند از خطرهای احتمالی سرمازدگی و سیل پیشگیری کنند.
وی افزود: سعی میکنیم یک هفته تا ۴۸ ساعت قبلتر از بروز خطرات، از طریق پیامک، کشاورزان و باغداران استان را مطلع کنیم.
خسارت ۱۵۰ میلیارد تومانی به صنعت طیور
زینلی، مدیر کل دامپزشکی استان هم با بیان اینکه وضعیت بیماریهای دام در استان قزوین، سبز است و از استاندارد کشوری بالاتر هستیم، گفت: بیمه باید ۱۵۰ میلیارد تومان خسارت به صنعت طیور استان پرداخت میکرد که محقق نشده است.
وی افزود: این مبالغ باید در کارهای تحقیقاتی و آموزشی مصرف شوند.
به گفته مدیر کل دامپزشکی استان، دامها در صورتی بیمه میشوند که پلاک کوبی شده باشند.
بیمه شدن ۱۳ هزار هکتار از باغات استان قزوین
تهرانی، رئیس صندوق بیمه کشاورزی با بیان اینکه در بخش زراعت ۶۷ هزار هکتار بیمه پایه و ۴۰ هزار هکتار هم الحاقی داریم، گفت: تا امروز ۱۳ هزار هکتار از باغات استان بیمه شده اند.
وی افزود: همچنین تا به امروز ۳۲ هزار رأس دام و ۹ میلیون قطعه طیور هم بیمه شده اند.
به گفته رئیس صندوق بیمه کشاورزی، امسال بیمه آبزیان هم اجباری شده است و تا این لحظه ۲۰۶ هزار قطعه ماهی بیمه شده اند.
وی افزود: ۴ هزار هکتار تنه درخت نیز بیمه شده اند.
به گفته رئیس صندوق بیمه کشاورزی، فرهنگ بیمه، نشان دهنده شاخصه توسعه یافتگی است و اگر مدیریت ریسک بر بحران اولویت داشته باشد، ناهنجاریها نیز کاهش پیدا میکند.
وی افزود: کشاورزی یک اقتصاد ویژه است که آب، خاک و هوا آن را کنترل میکنند و تنها راهکار مقابله با خسارت، فقط بیمه است.
تهرانی خاطرنشان کرد: بیمه کشاورزی در بیشتر نقاط دنیا دولتی است و نمیتوان آن را خصوصی کرد.
وی افزود: بیمه، برنامه ریزی کارشناسی ندارد و به همین دلیل کشاورزان ناراضی هستند.
رئیس صندوق بیمه کشاورزی تصریح کرد: بیمه دام و طیور اجباری است و خوشبختانه موفقیت آمیز بوده است و خسارتها کمتر از یک سال پرداخت میشود.
وی افزود: ۱۵۰ محصول در استان بیمه هستند و نقص و محدودیتی در بیمه نداریم.
تهرانی گفت: تعداد کارگذاریهای بیمه کشاورزی کم است و نمیتوانیم آنها را افزایش دهیم، چون قوانین بیمه اجازه این کار را نمیدهد.
وی افزود: از این پس در موضوع تعیین خسارت بخش کشاورزی و باغداری، حتماً از یکی از کشاورزان خبره استفاده میشود.
رئیس صندوق بیمه کشاورزی، انگور را یک محصول استراتژیک دانست و گفت: هر ساله خسارت قابل توجهی به انگور وارد میشود و اگر بودجه آن تأمین شود میتوانیم انگور را به صورت رایگان بیمه کنیم.
وی با بیان اینکه باغداران بزرگ استان هنوز بیمه نشده اند، افزود: زارعان غیر بومی هم که از خاک و آب استان استفاده میکنند، بیمه نشده اند.
دغدغه کشاورزان و باغداران استان قزوین
در ادامه این نشست، جمعی از کشاورزان و باغداران برجسته استان به طرح دیدگاه هایشان پرداختند.
لزوم پرداخت واقعی خسارت بخش کشاورزی و باغداری به کشاورزان و باغداران استان، حمایت تمام و کمال صندوق بیمه از دامداران و مرغداران استان قزوین، پرداخت خسارت خشکسالی، ارائه تسهیلات ارزان قیمت بانکی به کشاورزان و گندم کاران و توزیع به موقع نهادههای دامی میان دامداران و مرغداران استان، از جمله مسائل و دغدغههای مطرح شده در این نشست بود.