به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم؛ این شوینده میوه و سبزی بر پایه مواد طبیعی فرموله شده است که ضمن حذف بیش از ۹۰ درصد باقیمانده سموم و آلایندههای شیمیایی قابلیت ضدعفونی میوه و سبزی را در برابر میکروب، ویروس، مخمر و کپکها دارد.
آقای دکتر ابراهیم فولادی مجری این طرح پژوهشی گفت: بر خلاف محلولهای شوینده موجود در بازار، در تولید این ترکیب هیچگونه رنگ مصنوعی، سفید کننده، صابون، الکل یا مواد نگهدارنده استفاده نشده و این محلول به گونهای فرموله شده است که هیچ تأثیری در طعم و بوی میوه و سبزی ایجاد نمیکند.
عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی وزارت علوم تحقیقات وفناوری افزود: بر اساس تحقیقات و مشاهدات انجام شده با استفاده از این محلول برای شستشوی میوه و سبزی، ضمن حفظ آنتی اکسیدان و مواد طبیعی موجب تازه مانی این محصولات به مدت طولانیتر میشود.
وی در مورد اهمیت نتایج به دست آمده در اجرای این طرح پژوهشی گفت: سطح سبزیجات و میوههای تازه میتواند به آفت کش ها، کودها، مواد نگهدارنده و میکروارگانیسمها و سایر آلایندههای محیطی آلوده شود که با شستشوی معمولی حذف نمیشود.
مدیر گروه ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه متولیان ایمنی و کنترل کیفیت محصولات کشاورزی در سطح دنیا استفاده از شویندههای طبیعی را پیشنهاد میکنند گفت: این روش علاوه بر صادرات محصولات کشاورزی بر اساس استانداردهای جهانی میتواند نقش بسزایی در سلامت جامعه داشته باشد.
آقای فولادی با بیان اینکه شویندهها و ضدعفونی کنندههای طبیعی با توانایی حذف میکرواورگانیسمها در شرایط شیوع بیماریهای واگیردار از اهمیت بالایی در کنترل این بیماریها برخوردارند افزود: یکی از مأموریتهای مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی پایش و کنترل کیفیت مواد غذایی و شناسایی آلایندههای محصولات خام کشاورزی برای اممانعت از انتقال آلودگی از مزرعه به سفره است.
وی گفت: بر این اساس در این پژوهش تولید یک شوینده خوراکی و طبیعی در دستور کار قرار گرفت که پس از انجام تحقیقات و بررسیهای علمی، آزمایشهای شیمیایی و میکروبی و با در نظر گرفتن معایب شویندههای موجود در بازار، این محصول ویژه، برای حفاظت از سلامت جامعه و ایمنی محصولات کشاورزی، تولید و برای مصرف خانوار به بازار معرفی شده است.