دکتر مینو محرز در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما
شرایط داوطلبان آزمایش واکسن کرونا تولید ایران؟
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا : داوطلبان كارآزمايي و آزمایش انسانی واکسن کرونا تولید ایران بايد بين ١٨ تا ٥٠ سال سن داشته باشند.
خانم دکتر مینو محرز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما ، افزود: داوطلبان برای آزمایش انسانی واکسن نباید تا کنون به بيماري کرونا مبتلا شده باشند.
عضو تیم تحقیقاتی تولید واکسن کرونا گفت: داوطلبان در يك هتل اسكان داده مي شوند و به فاصله يك ماه ، دو دوز واكسن دريافت مي كنند و در طول اين مدت از بيمه و حمايت برخوردار خواهند بود.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: با تاييد نتايج اين كارازمايي توسط سازمان بهداشت جهاني، خط توليد واکسن هم راه اندازي مي شود كه در اينصورت تا تير سال اينده طول خواهد كشيد.
خانم محرز تاکید کرد: البته واكسن هاي ساخته شده در ديگر كشورها نيز زودتر از اين تاريخ به ما نمي رسد.
این فوق تخصص با انتقاد از برخی جوسازی ها علیه واکسن کرونای تولید ایران در فضاي مجازي، خاطر نشان كرد: اولا تمام صوت هاي منتسب به خود در فضاي مجازي را تكذيب مي كنم چرا كه به عنوان يك متخصص عفوني آرزوي ما مصونيت مردم دربرابر بيماري است .
دکتر محرز افزود: همچنین به مردم درباره استاندارد بالاي واكسن ايراني که حاصل تلاش همه جانبه نخبگان و محققان کشورمان است ، اطمينان مي دهم.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با تاكيد بر توانايي و استعداد نبوغ ايراني و اينكه ما بايد خودمان واكسن توليد كنيم و خودكفا باشيم، گفت: يك گروه تحقيقاتي نخبه روي واكسن کرونای تولید ایران با رعايت همه استاندادهاي بين المللي در حال كار هستند.
دکتر محرز تصریح کرد: مراحل حيواني را با موفقيت پشت سرگذاشته ایم و کد اخلاق كارآزمايي باليني انساني نيز از وزارت بهداشت دريافت شده است كه تا يك ماه اينده اين كارازمايي انساني آغاز مي شود.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید دوباره درباره اینکه همه افراد باید واکسن کرونا را دریافت کنند، افزود: بحث اصلی این است که میخواهیم با استفاده از واکسن مصونیت عمومی ایجاد کنیم تا دیگر فردی به این ویروس مبتلا نشود.
خانم محرز افزود: اما اگر در نقطهای از زمین این امکان وجود نداشته باشد که همه افراد واکسن را دریافت کنند باید اولویت بندی در خصوص آنها انجام شود و افراد به تناسب گروهی که در آن طبقهبندی میشوند واکسن دریافت کنند.
این محقق ایرانی با اشاره به ساخت واكسن در کشورهایی مانند امريكا و انگليس گفت: شرايط انتقال اين واكسن ها به ديگر كشورها دومشكل عمده دارد چرا كه نگهداري آن ها به سرمايش منفي ٧٠و منفي٢٠درجه سانتيگراد نياز دارد و انتقال ان به ديگر كشورها آسان نيست.
دکتر محرز افزود:اين واكسن ها با روشmRNA ساخته شده است و روش نگهداري آن نياز به تجهيزاتي دارد كه انتقال ان را سخت مي كند.
اين متخصص بيماريهاي عفوني با اشاره به واكسنهاي ساخت چين و روسيه، افزود: واكسن هاي اين دو كشور هم با استفاده از ويروس ضعيف شده ساخته شده كه در ايران نيز واكسن كرونا با همين روش در حال ساخت است.
خانم دکتر محرز همچنین بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی بویژه رعایت فاصله گذاری ، شستشوی مستمر دست ها و استفاده از ماسک به عنوان بهترین راه پیشگیری از کرونا تاکید کرد.
نخستین واکسن کرونای تولید دانشمندان ایران که به روش Inactivated (ویروس ضعیف شده) تولید شده در شرکت شفا فارمد وابسته به بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) به مراحل نهایی رسیده است، هفته گذشته از کمیته اخلاق وزارت بهداشت ، کد اخلاق و مجوز آزمایش انسانی دریافت کرد.
همزمان وزارت بهداشت از دو واکسن دیگر ساخت محققان کشورمان خبر داد که به روش mRNA یعنی همان روش واکشن شرکت های فایزر و مادرنا تولید شده است و آن ها هم بزودی کد اخلاق را دریافت و وارد مرحله کارآزمایی بالینی خواهند شد.