• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۴۲۲۳۸
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۷
سیاسی » مجلس
رئیس مجلس:

مدیران ؛ مقصر اصلی در موضوع قاچاق

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مقصر اصلی مقوله قاچاق ما مدیران هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمد باقر قالیباف رئیس قوه مقننه در گفتگوی زنده تلویزیونی با بیان این که این حجم از قاچاق که امروز شاهد آن هستیم با چهار کولبر و دو قایق اتفاق نمی افتد، افزود: مقصر اصلی ما مدیران هستیم که جوانان کولبر اقدام به چنین کاری می کنند و در حقیقت کولبرها مقصر نیستند اگر بازارچه های مرزی درست عمل کنند ، چنین اتفاق نمی افتد.
وی گفت: چند ده میلیاردی که به صورت قاچاق وارد کشور می شود از بندر، روی ریل توسط کانتینر و روی جاده های کشور وارد می شود و این اتفاق به سبب سیستم بروکراسی فاسد داخل کشور و سوء مدیریت داخلی است که باید با ایستادگی این مشکلات را رفع کرد.
آقای قالیباف افزود: با نگاه کارشناسی بنده ایراد کار 60 تا 65 درصد برعهده سوء مدیریت و 30 تا 35 درصد مربوط به تحریم ها می شود.
او در مثالی گفت: در بحث تحریم ها وقتی صحبت می کنیم همین چند وقت دولت فرانسه قصد دادن 5 میلیارد وام به ما را داشت، که ما در ازای آن پس از تحریم ها به آن نفت بدهیم. نامه ما به صندوق بین المللی پول هم برای 5 میلیارد پول بود؛ ما یک باره تصمیم گرفتیم که قیمت ارز را 4200 تومان کنیم، حال مبنای 4200 تومان از کجا آمد ؟!
آقای قالیباف افزود: حداقل دو سال است که داریم 15 میلیارد دلار، ارز 4200 تومانی می گذاریم، من می گویم که اگر تحریم 5 میلیاردی می آمد، این 15 میلیارد را داریم که 4200 آن را در شش ماهه به نهاده های دامی دادیم و به این ترتیب مرغ کیلویی 9 هزار تومان را 29 هزار تومان کردیم این در حالی است که بابت این کالا ارز 4200 تومانی از ما دریافت شده، این اوج بی عرضگی است، این اوج چوب حراج زدن به اموال بیت المال است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: با نگاهی به عقب تر می رسیم به روزی که در این کشور نفت بشکه ای 110 دلار بود و درآمد کشور نزدیک 100 میلیارد دلار و ما همین تورم 20 درصد را داشتیم و کسری بودجه ما هم همین بود، روزی هم که ما 24 میلیارد دلار درآمد داشتیم وضع مان بهتر بود، تفاوت این دو اتفاق فقط 4 سال است.
آقای قالیباف افزود: نمی گویم که در شرایط تحریمی بر روی سیستم بانکی کشور فشار نیست، اما در شرایطی که ما پول داریم یا نداریم، به راحتی به این 18 میلیارد دلار چوب حراج می زنیم، این جاست که من به جرات می گویم 35 درصد مشکلات سهم تحریم است و 65 درصد سهم سوء مدیریت، این ها واقعیت هایی است که وجود دارد و باید پذیرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما اینجا نماینده مردم هستیم و بگذارید مثل مدیران دولتی صحبت نکنیم، الان وقتی مردم مالیات پرداخت می کنند برخی از ممیزی ها می آیند و می گویند چقدر مالیات داری، بر فرض اگر بگویند 100 میلیون تومان ، می گویند خیلی خوب اگر 20 میلیون تومان به ما بدهید، مالیات می شود 50 میلیون تومان ، این جاست که از هوشمندسازی صحبت می کنیم .
اگر موظفیم که همه این روند هوشمندسازی شود و هوشمندانه دنبال شود، دراین خصوص، هوشمندسازی برای بخشی از شبکه توزیع و فروش دیده شده و فضای قانونی آن تصویب شده که باید از نیمه دوم امسال اجرایی شود که البته با کمی تاخیر در حال اجراست و نیازمند فشار بیشتر است، بخش دیگر آن این است که اگر قرار به تامین مالیات باشد باید به روش درستش انجام شود.
آقای قالیباف افزود: دولت در این جا پیش بینی 2 و نیم میلیون بشکه نفت در روز، یا فروش داخلی یا خارجی را کرده است، معنی این حرف چیست؟ چرا نمی روید کاهش هزینه بدهید؟ ما که می دانیم حتی در روزی که تحریم نبودیم 2 و نیم میلیون بشکه نفت صادراتی نمی توانستیم تولید کنیم، ما خودمان نباید خام فروشی کنیم، زیرا در همین شرایط تحریمی نفت خامی را که در کشور خود تبدیل به فرآورده هایی همچون بنزین می کنیم ( در همین ستاره خلیج فارس) این را صادر می کنیم و پولش هم برمی گردد ، اما اگر خام فروشی کنیم هم ارزان فروشی کرده ایم و هم پولش برنمی گردد، اینها آیا واقعا سوء مدیریت هست یا خیر؟
رئیس قوه مقننه گفت: به رشد نقدینگی نگاه کنید وقتی که از بانک ها قرض می کنیم یعنی افزایش پایه پولی، این جاست که خیلی از مردم می گویند دولت اسکناس چاپ می کند و می دهد دست مردم، البته نظارت بر اجرای درست قوانین برعهده مجلس است برای این نکته هم نمونه هایی از بورس و بخش های دیگر اقتصاد را گفتم، ما در مجلس برنامه یک ساله داریم که به دلیل آن که از خرداد ماه به مجلس آمدیم و زمان صرف شد تا کمیسیون های مجلس شکل بگیرد و حدود 4 ماه است که عملیاتی شده است.
، شروع به نظارت میدانی کردیم و نظارت برقوانین و مصوبات ، در این راستا قوانینی را لازم است که تولید می کنیم ولی گام بعدی ما این است که بودجه 1400 را که الان به مجلس آمده است اصلاح ساختار کنیم و بودجه 1400 امسال در مجلس متفاوت تر از همه بودجه های گذشته بسته بشود، البته اصلاح کامل ساختار بودجه در یک سال انجام نمی شود.
وی به دستور جلسه یکشنبه که به احکام دائمی بودجه مربوط می شود، اشاره کرد و افزود: قرار بر این شد که بخشی از بودجه 1400 با اصلاح ساختار شکل بگیرد البته این اتفاق سال قبل هم به دلیل کرونا عملیاتی نشد، زیرا کرونا سبب شد تا مجلس تعطیل شود اما این اتفاق نیفتاد، کامل شدن اصلاح ساختار بودجه حداقل سه تا چهار سال زمان می برد.
وی گفت: حتی آقای نوبخت با اصلاح ساختار بودجه موافقت کرده است، بخشی از این اصلاح در سال 1400 انجام شود اما بقیه این اصلاح در برنامه هفتم جزو مهمترین رکن برنامه های ما اصلاح ساختار بودجه خواهد بود، ما محکم پای این بحث هستیم در این راستا ما کسری بودجه مان را با تراز اولیه صفر می بندیم و هرچقدر آن را که نشد با توجه به توان شرکت های دولتی تمرکزمان را روی آن 30 شرکت می بندیم. بخشی از این شرکت ها اگر کار دولتی انجام می دهند چرا با قانون سازمان تجارت کار دولتی می کنند.
آقای قالیباف گفت: اگر دولت ها، هر دولتی چه ما و چه دیگر دولت ها ( شهرداری هم یک دولت محلی است ) اگر بخواهند تولید خدمت بکنند چهار تا پنج برابر از بخش خصوصی هزینه درست خواهند کرد، در گام اول اجازه هر گونه تولید خدمات را جلوگیری می کنیم زیرا دولت ها موظفند خرید خدمت داشته باشند نه تولید خدمت.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: حتما اصلاح ساختار بودجه مان را در همین برنامه هفتم انجام خواهیم داد و من مطمئنم این کار قابل انجام است، من از سال 82 در جریان این کار هستم، من این مجلس را که می بینم، همکارانم را که می بینم، این را هم بگویم منظور من این نیست که مزاحم کار دولت بشویم، ما از قضا باید گره گشای این دولت باشیم، مچ گیری نکنیم.
قالیباف افزود: مدیرانی را که قوی و شجاع هستند حمایت می کنیم و اجازه می دهیم که آن ها با شجاعت تصمیم بگیرند، متاسفانه مدیران کشور با شجاعت تصمیم نمی گیرند و به هزاران دلیل در تصمیم شان تردید دارند ، ما در مجلس شورای اسلامی مدافع مدیران شجاع و قوی هستیم و از آن ها حمایت خواهیم کرد.
آقای قالیباف گفت: همت من بر این است قولی را که به مردم داده ام اجرایی کنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: بودجه نویسی کار ماست ، حتی وقتی که ما در این اصلاح بودجه وقتی بیاییم و به بودجه ارائه شده از طرف بودجه ورود کنیم حتما تغییرات اساسی در آن ایجاد خواهیم کرد و این باید اتفاق بیفتد ، البته دکتر نوبخت و آقای رئیس جمهور هم همین اعتقاد را دارند و من معتقدم که براساس قانون اگر ماهیت بودجه عوض شود باید بودجه برگردد و درحال حاضر ما در شرایطی نیستیم که بودجه مان برگردد، اینجا دولت این حس همراهی را با ما دارد که بنشینیم و ایرادات بودجه را رفع کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چلگرد و سورشجان سردترین نقاط چهارمحال و بختیاری
هوای مشهد پس از ۳۲ روز سالم شد
سرما؛ پیغام آمدن برف و باران، آورد
پاراآسیایی جوانان؛ صعود تیم دونفره پاراتنیس روی میز ایران به فینال
نهضت کاشت درخت در بوستان‌های پایتخت اجرایی شد
درخشش نوجوان شاهرودی در رقابت های والیبال دانش‌آموزی جهان
برگزاری جشن میلاد حضرت زهرا (س) در کوالالامپور با حضور ایرانیان مقیم
درگذشت مادر شهید سیدحسین موسوی در فومن
معرفی برترین‌های مرحله نخست رقابت‌های لیگ ترای‌اتلون در دزفول
حسن یزدانی پس از نزدیک به ۵۰۰ روز در وزن جدید کشتی گرفت
نمایش مستند برگزیده ایدفا در جشنواره سینماحقیقت
ایجاد تالار صدای مردم در استانداری خوزستان
اجرای حکم قصاص نفس نامادری "آوا"دختر چهار ساله در ارومیه
بنزین ۵ هزار تومانی وارد جایگاه های سوخت شد
ممنوعیت استفاده از اصطلاحات بیگانه بر سردر صنوف میاندورود
کدام یک برای سیستم ایمنی بهتر است؟
دستیابی ورزشکاران خوزستان به ۸ مدال مسابقات پاراآسیایی
چشم سمنان به برف روشن شد
اثربخشی سازه‌های آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در بارش‌های اخیر
انعقاد تفاهم‌نامه مخابرات با شهرک‌های صنعتی خراسان شمالی برای فیبر نوری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۱۰ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)