پخش زنده
امروز: -
مدیرکل استاندارد استان: هزار و ۹۱۶ محصول تولیدی در استان قزوین دارای نشان استاندارد است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قزوین، صارمی در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: هزار و 916 محصول تولیدی در استان نشان استاندار دریافت کرده اند اما در حال حاضر هزار و 268 محصول یا کالا پروانه معتبر از استاندارد دارند و تعداد کل پروانه های معتبر استاندارد نیز هزار و 54 واحد است.
وی افزود: از 64 آزمایشگاه تأیید صلاحیت شده در استان 49 آزمایشگاه با استاندارد همکاری می کنند و 33 آزمایشگاه نیز دارای بالاترین تأییدیه استاندارد 17025 است.
مدیرکل استاندارد استان خاطرنشان کرد: اداره کل استاندارد استان نیز به صورت مرتب بر روی فعالیت این آزمایشگاه ها نظارت می کند.
وی افزود: اظهارنامه هایی که توسط گمرک اظهار می شود اگر مشمول استاندارد اجباری باشند به دفتر مستقر در گمرک ارجاع داده می شوند و اگر گواهی استاندارد را دریافت کرده باشند، کالا ترخیص می شود در غیر اینصورت اگر عدم انطباق بر روی کالایی درج شود باید آن کالا معدوم یا به کشور خریداری شده مرجوع شود.
صارمی تصریح کرد: در 8 ماهه امسال 614 گواهی انطباق برای محصولات وارداتی و 291 گواهی انطباق برای محصولات صادراتی صادر شده و 521 محموله نفتی نیز در گمرک برای دریافت استاندارد نمونه گیری شده اند.
وی افزود: استاندارد تنها مرجع صادر کننده گواهی نامه محصولات حلال است که در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی طرفداران خاصی پیدا کرده است.
مدیرکل استاندارد استان گفت: از 60 جایگاه سی ان جی استان در سال 99 از 44 جایگاه بیش از 90 نوبت بازدید شده و گواهی 12 جایگاه دیگر نیز هنوز اعتبار دارد و 2 جایگاه نیز تعطیل است.
وی افزود: همچنین از 68 جایگاه بنزین و گازوئیل در استان، 1840 آزمون کمیت سوخت انجام دادیم.
صارمی خاطرنشان کرد: در استان 8 تأسیسات پر کردن سیلندر ال پی جی داریم که 4 جایگاه گواهی نامه دریافت کرده اند و 4 جایگاه نیز در حال دریافت گواهینامه های استاندارد هستند.
وی افزود: حدود 40 درصد از فعالیت صنایع استان به صنایع غذایی اختصاص دارد و اداره کل استاندارد استان همواره بر روی نحوه تولید مواد غذایی و توزیع آن در سطح بازار نظارت جدی دارد.
تولید محصول کشاورزی سالم و استاندارد در استان
مدیرکل استاندارد استان به موضوع استفاده بیش از حد سموم در محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: از حدود سه سال پیش و بر اساس تفاهم نامه منعقد شده، موضوع صدور گواهینامه حد مجاز استفاده از سموم در محصولات کشاورزی در دستور کار قرار گرفته که پس از بارگذاری اسناد مربوطه از سوی کشاورزان در سامانه محصولات سالم، محصولات تولیدی شامل انگور، گوجه فرنگی و تره فرنگی و 12 محصول تولیدی دیگر در استان مشمول استانداردهای محصولات سالم می شوند.
وی افزود: نبود جایگاه مناسب برای عرضه کالای کشاورزی سبب شده تا کشاورزان علاقه ای به استانداردسازی محصولات تولیدی شان نداشته باشند.
صارمی درباره بومی سازی استاندارد نیز گفت: استانداردی که در یک کشور اروپایی اجرا می شود ممکن است در کشور ما کاربردی نباشد در نتیجه با بومی سازی این استاندارد، کالای با کیفیت تولید می شود که این موضوع بر افزایش تولید، اشتغالزایی و صادرات خواهد داشت.
سامانه 111 طرح شکایات مردمی
وی افزود: مردم با مراجعه به سامانه 111 یا تلفن گویای 1517 یا مراجع حضوری به اداره کل استاندارد استان، می توانند شکایات خود را در زمینه استاندارد کالاها مطرح کنند.
مدیرکل استاندارد استان گفت: مردم می توانند کد 10 رقمی زیر آرم استاندارد را به سامانه 10001517 پیامک کنند تا سریعاً از اصالت گواهینامه استاندارد صادر شده مطمئن شوند.
وی افزود: ارائه محصول با کیفیت جز با صدور استاندارد و نظارت های دقیق محقق نخواهد شد.
وضعیت آسانسورهای دستگاه های دولتی نامساعد است
صارمی گفت: بیشترین حوادث مربوط به آسانسورهای بدون استاندارد است و شهرداری ملزم هستند پایان کار ساختمان را با توجه به گواهی استاندارد آسانسور صادر کنند.
وی افزود: تا زمانی که گواهی پایان کار ساختمان و آسانسور آن صادر نشده باشد نباید به هیچ وجه مجوز سکونت در ساختمان ها صادر شود.
مدیرکل استاندارد استان خاطرنشان کرد: وضعیت آسانسورهای دستگاه های دولتی اصلاً خوب نیست و اکثر این آسانسورها متعلق به سال های قبل است که باید حتماً بازدید دوره ای شوند.
وی افزود: امسال حدود 830 فقره درخواست استاندارد آسانسور در استان داشتیم که بیش از نیمی از آنها مشمول استاندارد شدند.