حجم خالی ۱۰ میلیارد مترمکعبی مخازن سدهای خوزستان
ظرفیت خالی مخازن سدهای خوزستان برای کنترل سیلابهای احتمالی کاملاً مناسب است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، مدیر برنامهریزی مخازن سدها و رودخانههای سازمان آب و برق خوزستان گفت: از ابتدای سال آبی تاکنون در استان بهطور متوسط ۸ میلی متر بارندگی در استان ثبت شد که این میزان بارش نسبت به مشابه پاس کاهش ۱۱ میلیمتر را نشان میدهد.
علی شریفی افزود: بر اساس آمار و اطلاعات موجود در سال جاری، به طور میانگین بارندگی در حوضه کرخه ۱۰ میلی متر، کارون بزرگ ۱۲ میلی متر، و در حوضه های مارون و جراحی یک میلی متر بوده است.
وی ادامه داد: در سال جاری در سطح کل حوضهها تاکنون ۶۶ درصد کاهش بارندگی را نسبت به سال گذشته شاهد بودهایم و نسبت به میانگین ۵۰ ساله آماری ۷۰ درصد کاهش برآورد شدهاست بنابراین نسبت به میانگین بلند مدت شاهد کاهش بارندگی به صورت چشمگیری هستیم.
مدیر برنامهریزی مخازن سدها و رودخانههای سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: میزان آورد به مخازن از ابتدای سال آبی (مهر ۹۹) تاکنون یک میلیارد و ۴۳ میلیون مترمکعب بوده است که این میزان نسبت به سال گذشته که یک و نیم میلیارد مترمکعب بوده کاهش حدود ۲۶ درصد را نشان می دهد.
شریفی با اشاره به اینکه خروجی از مخازن برای مصارف مختلف تاکنون ۳.۳ میلیارد مترمکعب بوده است، گفت: در حال حاضر حجم مفید قابل بهرهبرداری مخازن آبی ۳.۲ میلیارد مترمکعب است که نسبت به سال گذشته که ۴ میلیارد مترمکعب بوده کاهش ۸۰۰ میلیون مترمکعب را نشان می دهد.
وی حجم خالی مخازن را بالغ بر ۱۰ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و افزود : این میزان حجم خالی مخازن، برای کنترل سیلابهای احتمالی تا انتهای بهمنماه حجم قابل توجهی است.