گلایه پرورش دهندگان شتر مرغ در همدان:
نبود صنایع تبدیلی متناسب با پرورش شتر مرغ
پرورش شترمرغ، صنعتی پرسود با اشتغالزایی بالاست؛ اما نبود صنایع تبدیلی در همدان موجب به هدر رفتن این منبع درآمدزا میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، استان همدان که نخستین بار، پذیرای این پرنده بزرگجثه بوده و نوع مولد و پرواری آن را تولید میکند، اما با گذشت بیش از ۲۰ سال از تولید این پرنده، هنوز صنایع تبدیلی متناسب با آن را راهاندازی نکره است.
درحالیکه با بهرهگیری از ذوق و هنر میتوان از بخشهای مختلف این پرنده استفاده کرده و چرم آن قابلیت فراوانی برای استفاده دارد. تخم، ناخن و پر این پرنده هم با اندکی هنرنمایی، قابلیت تبدیل شدن د
ر برخی استانها چون اصفهان به وسایل تزئینی را دارد.
گرچه نخستین واحد پرورش شترمرغ در استان همدان تعطیل شده است، اما واحدهای متعددی این صنعت را ادامه داده اند. هر شتر مرغ نزدیک به ۸۰ کیلو وزن دارد که یک سوم آن به عنوان گوشت مصرف میشود. اما در همدان، کشتارگاه مخصوص این پرنده وجود ندارد درحالیکه اگر باشد میتوان گوشت تولیدی را با بستهبندی مناسب به استانهای دیگر و حتی خارج از کشور صادر کرد.
پرورش دهندگان شترمرغ در استان همدان میگویند: پرورش این پرنده، سود خوبی دارد و به دلیل ارزش غذایی بالا و کلسترول پایین میتواند جایگزین گاوداریها شود، اما هنوز آن چنان که باید رونق ندارد و بیشتر استانها از نبود کشتارگاه تخصصی رنج میبرند.
نبود تعاونی مستقل برای شترمرغداران از مهمترین ددغههای پرورش دهندگان شتر مرغ است. در صورت تشکیل این تعاونی، هم به تولید نظم داده میشود و هم میتوان صنایع تبدیلی را ایجاد کرد.