پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر صمت: ۲۰میلیون یورو برای انتقال آب از خلیج فارس به کرمان ویزد در قالب تهاتر با همکاری شرکت ملی صنایع مس و گلگهر تامین شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان ایمیدرو در نشست توسعه زیرساختهای معادن استان کرمان افزود: منابع مورد نیاز طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان های کرمان و یزد در ایمیدرو تعریف شده واین طرح با تامین اعتبار، طبق برنامه زمانبندی اجرا میشود.
خداداد غریب پور با اشاره به تجهیز معدن درآلو رابر از طریق شرکت ملی مس گفت: امسال شرکت ملی مس ۹۹۰میلیون یورو برابر با ۱۰هزار میلیارد تومان و گل گهر ۱.۴میلیارد یورو برابر با بیش از ۱۰هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه گذاری کرده است.
بگفته وی: همچنین گل گهر پنج هزار و ۸۰۰میلیارد تومان و شرکت ملی مس ۱۰هزار میلیارد تومان به زودی صرف سرمایه گذاری در معادن، تولید مس و آهن و سایر محصولات معدنی می کنند که باعث توسعه معادن کشور میشود.
غریبپور با اشاره به بازدید از کارخانه احیا استیل فولاد بافت، معادن اسفندقه و جاده رابر - کرمان گفت: تصمیمی مهم پیش از شهادت سردار شهید سلیمانی برای احداث محور رابر اتخاذ شد و برای احداث این محور ۶۰۰میلیارد تومان براورد اولیه شده که تامین اعتبارات مورد نیاز این محور پیگیری می شود.
معاون وزیر صمت افزود: احداث محور رابر مسیر کرمان و بندرعباس را کوتاهتر می کند و همچنین ایجاد محور معدن درآلو نیز بسیار با اهمیت است و در این راستا مقرر شد که از محل منابع شرکت ملی مس اعتبارات مورد نیاز این جاده تامین شود.
وی افزود: همچنین نام گذاری محور رابر به یاد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان زادگاه این شهید والامقام، در استان و کشور بسیار مهم و اقدامی ماندگار بهشمار می رود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: منابع مورد نیاز فولاد بافت در شورای اقتصاد مصوب شده و با همکاری بانک صنعت و معدن تامین می شود و مرحله دوم این کارخانه آغاز شده و با اقدامات انجام شده، تا پایان سال ۳۰درصد پیشرفت خواهد داشت.
وی افزود: مرحله ۲فولاد بافت و گندله ۲.۵میلیون تنی در کارخانه احیا استیل بافت اجرا می شود و درخواست داریم که مشکلات زیربنایی ازجمله تامین برق، گاز و جاده با همکاری استان کرمان رفع شود و ایمیدرو مکلف به تامین مالی برای اتمام این پروژه ها است.
وی تاکید کرد: سیاست ما در ایمیدرو اجرای تعهدات پذیرفته شده در استانها است و در این راستا ۱۰۰درصد تعهدات را پاسخگو هستیم.
غریب پور تصریح کرد: صنایع معدنی کهنوج به شرکت بخش خصوصی دارای اهلیت واگذار شد و خوشبختانه کارخانه کنستانتره آنجا احداث می شود که با این اقدام، واحدهای یاد شده پس از سال ها به تولید برمیگردند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: عیارسازی معادن کرومیت اسفندقه به بخش خصوصی سپرده شد که تامین منابع مالی از محل صندوق توسعه و مشکل ماشین آلات معدنی در قالب اقدامات جدید صندوق ایمیدرو، باید چاره اندیشی شود و همچنین برای احداث این محور کمک می شود.
وی ادامه داد: نشستی در تهران با حضور استاندار کرمان و مدیرعامل شرکت ملی مس برگزار می شود و پیشنهاد برای سرمایه گذاری در معادن اسفندقه داشتیم و در این نشست فعالیت های شرکت مس در معدن درآلو پیگیری می شود.
استاندار کرمان هم گفت:مقرر شد که جاده رابر - کرمان با برآورد اولیه ۶۰۰میلیارد تومان با اعتبارات شرکت ملی صنایع مس ایران اجرا شود.
محمد جواد فدائی در نشست توسعه زیرساخت های معدنی استان با حضور معاونان وزیر راه و شهرسازی افزود: این محور به احترام سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در شهرستان رابر به عنوان زادگاه وی عملیاتی شده و شرکت مس برنامه زمان بندی خود را تا ۲ ماه آینده اعلام کند.
وی با بیان اینکه معادن کرومیت در سه شهرستان بافت، رابر و ارزوییه تعیین تکلیف شدند اظهار داشت: ایمیدرو فعالیتهای لازم برای اکتشافات پهنه های معدنی در اختیار خود را انجام دهد و پهنه های لازم توسط صمت به ایمیدرو واگذار میشود.
استاندار کرمان گفت: ایمیدرو و سازمان صمت استان پیگیری کنند که وزارت صنعت، معدن و تجارت خوراک کارخانه ۸۰۰هزار تنی آهن اسفنجی و ۲.۵میلیون تنی گندله سازی فولاد بافت را تامین کند.
وی اضافه کرد: مقرر شد که سازمان صنعت، معدن و تجارت استان عملیات واگذاری پهنه های معدنی در اختیار خود را برای اکتشاف و استخراج به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بررسی کند و پیشنهاد خود را در شورای معادن مطرح و پس از تصویب در این شورا، پهنه ها به شرکت یاد شده واگذار شود.
نماینده مردم شهرستانهای بافت، رابر و ارزوییه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: شرکت معادن اسفندقه واقع در این شهرستانها، صرفا خام فروشی می کند لذا ضرورت دارد که جلوی آن گرفته ودرباره تولید مشتقات کرومیت و فولاد ترکیبی کار مطالعاتی شود.
صمدالله محمدی نیز افزود: ۹۰ درصد معادن کرومیت شهرستان بافت تعطیل شده اند و تمامی این معادن در شهرستانهای بافت، رابر و ارزوییه در گذشته جزو محدوده اسفندقه محسوب می شدند که امروز فعالیتی ندارند و نیروهای خود را بازنشسته کرده اند.
نماینده مردم شهرستانهای بافت، رابر و ارزوییه در مجلس شورای اسلامی گفت:جاده رابر – کرمان با راهکار ایمیدرو و مشارکت شرکت ملی مس به نتیجه می رسد.
بگفته وی: در بازدید ازمعادن اسفندقه مدیرعامل ایمیدرو وعده رفع مشکلات را داد و تا کنون اکتشاف مناسبی در شهرستان های بافت، رابر و ارزوییه نشده و برخی پهنهها متعلق به ایمیدرو است که می تواند مطالعات و اکتشافات روی آن انجام شود.
وی افزود:فولاد بافت نقطه امیدی برای مردم محسوب می شود که راه اندازی مرحله دوم این کارخانه در دستور کار قرار گرفته و مسائل مربوط به آن پیگیری می شود.
نماینده مردم شهرستانهای بافت، رابر و ارزوییه در مجلس شورای اسلامی گفت: احداث صنایع پایین دستی فولاد می تواند بخشی از مشکلات بیکاری را در شهرستان بافت را رفع کند و زمینه انجام کارهای خاص در این شهرستان وجود دارد.