• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۵۷۲۵
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
رصد اقتصادی

رصد توصیه های رهبر معظم انقلاب در سال"جهش تولید"(17)

به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور «رکود»، «بیکاری» و نقدینگی های سرگردان و چالش ها و موانع کسب و کار‏ است؛ راهکار باز کردن این گره ها نیز در تقویت و حمایت همه جانبه از تولید ملی نهفته است. چگونگی و الزامات این راهکار نیز در بیانات رهبر معظم انقلاب مشخص شده است.

پژوهش خبری صدا وسیما: رهبر فرزانه انقلاب در پیام نوروزی سال 1399 را، سال جهش تولید نامیدند. بیش از یک دهه است که معظم له با انتخاب موضوعات اقتصادی با عنوان شعار سال به خصوص در چندین سال گذشته با تأکید بر حمایت از تولید داخلی و مصرف کالای ایرانی بر اهمیت مسئله اقتصاد تاکید داشته اند. واقعیت این است که نامگذاری سال های اخیر که هر کدام کلیدواژه ی رهایی از وابستگی و استقلال است، با عملیاتی کردن آن می توان به خودکفایی و بی اثر کردن اثرات تحریم های ظالمانه آمریکا دست یافت.

در اهمیت و ضرروت موضوع تولید، رهبر معظم انقلاب در بیانات نوروزی شان می فرمایند:
... لکن آنچه من میخواهم بگویم این است که این کاری که تا حالا شده شاید حتّی یکدهمِ آن چیزی که برای کشور احتیاج است نباشد ... یعنی شاید واقعاً ده برابرِ این، کار باید انجام بگیرد؛ چه کار تحقیقی، چه کار تولیدی، چه کارهای گوناگون از همین قبیل، تا رونق تولید در زندگی مردم اثر خودش را نشان بدهد. در سال ۹۸ تولید تکان خورد، حرکت کرد و راه افتاد تا یک حدودی، لکن اثری در زندگی مردم از آن محسوس نشد. اگر ما بتوانیم تولید را راه بیندازیم و با توجّه به بازارِ وسیعِ خودِ کشور در داخل اگر چه که تولید به فروش و به بازارهای خارجی احتیاج دارد، امّا ما هم ضمن اینکه می توانیم با بازارهای خارجی ارتباط داشته باشیم، عمده ی بازار فروش ما داخل کشور است با این جمعیّت هشتاد میلیونی اگر بشود تولید را انشاءالله حرکت بدهیم و پیش ببریم، مشکلات اقتصادی قطعاً تمام خواهد شد و این تحریم هایی که کرده اند به نفعِ ما تمام خواهد شد.
همچنین ایشان، برای تحقق جهش تولید‏، برنامه ریزی را امری ضروری دانسته و در این برهه نیز به نقش اصلی سازمان برنامه و بودجه کشور و برخی نهادهای دیگر مانند قوه قضاییه ، مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و مجموعه های دانش بنیان اشاره ای ویژه داشته اند.

در واقع اصطلاح جهش تولید مربوط به زمانی است که ما به صرف خارج شدن اقتصاد از رکود راضی نیستم. بلکه اضافه بر آن می خواهیم تحول تکنولوژیک نیز در کشور اتفاق بیفتد و متعاقب آن به قول اقتصاددانان تابع تولید به سمت بالا شیفت کند. یعنی با داشتن منابع و امکانات موجود نسبت به گذشته، شرایط تولید باید دچار تحول شود. پس اگر ما به شرایط ایجاد رونق قانع نباشیم و پایه اقتصاد ما یکی از الزاماتش این باشد که باید یک جهش در تولید انجام شود. در این شرایط با بهره گیری از امکانات موجود باید بتوانیم چرخه تولید را در مسیری قراردهیم تا ضمن دست یافتن به تولید انبوه و رفع نیارهای داخلی‏، زمینه ای برای صادرات نیز فراهم کنیم؛ به طوری که جایگاه واقعی اقتصاد کشور در منطقه و جهان تثبیت شود. به این رویکرد می توان گفت جهش تولید که یک مرحله فراتر از رونق تولید است.

حال، برای آنکه نظام اسلامی بتواند، نقشه های دشمن را هوشمندانه خنثی کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و با برنامه ریزی دقیق و جامع و با همدلی میان تمام نهادهای دولتی و غیردولتی، اقدام به برطرف کردن آنها و در نهایت ایجاد جهش در تولید کشور کرد، که به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور «رکود»، «بیکاری» و نقدینگی های سرگردان و چالش ها و موانع کسب و کار‏ است؛ راهکار باز کردن این گره ها نیز در تقویت و حمایت همه جانبه از تولید ملی نهفته است. چگونگی و الزامات این راهکار نیز در بیانات رهبر معظم انقلاب مشخص شده است.

گروه اقتصاد اداره پژوهش های خبری معاونت سیاسی، در راستای رسالت پژوهشی و رسانه ای خود تلاش دارد با رصد اقدامات مسئولان و راهکارهای کارشناسان بر مبنای بیانات رهبر معظم انقلاب، در خصوص حمایت از تولید کالاهای ایرانی و جهش تولید، در قالب گزارش های هفتگی در 7 محور مستخرج از بیانات رهبر معظم انقلاب در سال 1399 ، مخاطبان را در جریان مهمترین فعالیت ها و نیازهای تحقق شعار سال قرار دهد.

این محورها عبارتند از:
• رفع موانع تولید
• بهبود فضای کسب و کار
• مدیریت واردات
• مبارزه با قاچاق
• تولید رقابت پذیر و صادرات محور
• مبارزه با فساد
• تولید مبتنی بر دانش و فناوری

رصد توصیه های رهبر معظم انقلاب در سال
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: محبوبه وفایی نژاد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
پلیس فتا زنجان: هیچ قرعه‌کشی واقعی اطلاعات کارت بانکی نمی‌خواهد
گلابر، مقصد جدید گردشگری و فرصت اشتغال پایدار در زنجان
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI سرمایه ملی و جهانی است
تمدید مهلت شرکت در مسابقه «تدبر در قرآن» تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۴
برگزاری جشن ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت روز مادر
کولاک شدید برف در جاده طالقان به هشتگرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
حفاظت از منابع طبیعی باید اولویت همه بخش‌ها باشد
فردا آموزش در برخی مدارس سمنان و آرادان غیر حضوری شد
برگزاری نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی در تبریز
مسابقات قهرمانی کشتی پهلوانی استان تهران در ورامین
بارش پراکنده باران در سمنان
نمایش توان داخلی صنعت بیمارستان‌سازی در نمایشگاه بین‌المللی تهران
تصویب طرح توسعه سایت ۲۰۰ هکتاری شهر مهاباد
برگزاری میز خدمت قضایی در شهرستان اسلامشهر
۴ فوتی و مصدوم در حادثه رانندگی بستان آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)