سالروز عملیات غرورآفرین مرصاد
سالها پس از فروغ بی فروغ جاویدان
عملیات مرصاد، مهری مختوم بر جنایات صدام و منافقین در پرونده ی سراسر افتخار،شهادت، رشادت و جانبازی در هشت سال دفاع مقدس
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه،
پنجم مرداد سالروز عملیات غرورآفرین مرصاد در سال ۱۳۶۷ در
تنگه مرصاد در منطقه
جبهه میانی اسلام آباد، سر پلذهاب و با رمز یا علی ابن ابیطالب و با هدف آزادسازی زمینهای اشغال شده در غرب کرمانشاه است.
ماجرا در عملیات مرصاد اینگونه بود که پس از آنکه ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت صدام حسین با سران گروهک مجاهدین جلساتی را برگزار کرد و خواست کاری که خود قادر به انجام آن نبود را از طریق منافقین به انجام بر ساند.
او بعد از جلساتش با مسعود رجوی سرکرده منافقین گفت: «بعد از مدتی خواهید دید که چگونه مجاهدین خلق به اعماق خاک خودشان نفوذ خواهند کرد و همینطور پیوستن مردم ایران به صفوف آنها را خواهید دید".
از سوی دیگر رجوی پس از گرفتن و دادن وعده وعیدهها از صدام، نشستی با شرکت همه نیروهایش در قرارگاه اشرف برگزار کرد.
در این نشست، رجوی نقشه راهها و جادهها را از مرز ایران و عراق تا تهران بر روی نقشه نشان داد. او حتی محل اقامت خود را در شهر تهران نیز مشخص و ادعا کرد که مردم به محض ورود ما به ایران، به یاری ما میشتابند و به ارتش آزدیبخش میپیوندند.
رجوی خودش در این عملیات ضد ایرانی که آن را «فروع جاویدان» نامیده بود حضور نداشت و از داخل خاک عراق، عملیات را هدایت میکرد و فرمان آتش را نیز مریم رجوی همسر او در محل امنی در خاک عراق صادر کرد.
غفلت رجوی و تئوریسینهای نظامی وی از وضع فکری سیاسی داخلی ایران در کنار فداکاری و ایثار رزمندگان اسلام و قوای مسلح کشور را میتوان علت اصلی شکست منافقین در عملیات مرصاد محسوب کرد.
در این عملیات بیش از ۱۲۰ دستگاه تانک، ۴۰۰ دستگاه نفربر، ۲۴۰ قبضه خمپاره انداز ۶۰ و ۸۰ میلیمتری و ۳۰ عراده توپ ۱۰۶ میلیمتری دشمن منهدم شدند. همچنین بیش از ۲۰ تیپ مشترک منافقین و ارتش عراق متلاشی شد و تعداد کشته و زخمیهای دشمن از مرز چهار هزار و ۸۰۰ تن گذشت.
در این عملیات، نزدیک به هزار قبضه آر. پی. جی هفت، ۷۰۰ قبضه تیربار و کلاشینکوف، دهها دستگاه خودرو، دهها دستگاه تانک و نفربر، تعدادی تجهیزات پیشترفته الکترونیکی و مخابراتی و مقادیری اسناد درون گروهی منافقین به دست رزمندگان ایران افتاد.