• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۰۲۶۵
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۲
سیاسی » سیاست خارجی
در آستانه سفر نخست وزیر عراق به ایران

ابعاد مختلف سفر الکاظمی به تهران

مناسبات مردمی میان دو کشور ایران و عراق بی‌نظیر و پیوند‌های دینی و فرهنگی دو کشور گسست‌ناپذیر است.

ابعاد مختلف سفر الکاظمی به تهرانبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از نورنیوز؛ بر این اساس هیچ حاکمی در عراق خواه المالکی، العبادی، عبدالمهدی و یا الکاظمی باشد، نمی‌تواند این مولفه‌ها را نادیده بگیرد و متحدی بهتر، صادق‌تر، مطمئن‌تر، قابل اتکاءتر از ایران پیدا کند. پذیرش این واقعیت، اما برای آمریکا مشکل است.
تحولات منتهی به روی کار آمدن «مصطفی الکاظمی» در عراق به عنوان نخست‌وزیر، به اذعان بسیاری از تحلیل‌گران و کارشناسان مسائل غرب آسیا یکی از پردامنه‌ترین رخداد‌های سیاسی و بعضا امنیتی در این کشور بود.
الکاظمی که پس از چند ماه خلاء قدرت در عراق با اجماع گروه‌های شیعی به عنوان نخست‌وزیر انتخاب شد و مورد حمایت اکثریت گروه‌های سنی و کرد نیز قرار گرفت، دوران سخت و پیچیده‌ای را از نقطه نظر برقراری توازن بین بلوک‌های قدرت در این کشور و نیز راهبری امور برای برون رفت از شرایط کنونی در تعامل با محیط منطقه‌ای و بین‌المللی تجربه می‌کند.
در میان بازیگران خارجی نیز آمریکایی‌ها که پس از ترور فرماندهان مقاومت با پاسخ سخت و محکم ملت و حاکمیت عراق مواجه شده و با مصوبه پارلمان عراق ملزم به ترک خاک این کشور شدند، تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا هم این شکست را به نوعی جبران کنند و هم در فضای رسانه‌ای خود را به عنوان پیروز میدان معرفی نمایند.
در چنین شرایطی سفر الکاظمی به تهران که قرار است روز سه‌شنبه انجام شود و با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته حاوی «برنامه‌های ویژه» و موثری خواهد بود، برای سران کاخ سفید به شدت گران تمام شده و آن‌ها را به انواع تحرکات برای ممانعت از این اتفاق مهم واداشته است.
به هر حال؛ عراق طولانی‌ترین مرز در میان همسایگانش را با ایران دارد و مزیت‌های اقتصادی ایران برای عراق به ویژه در موضوعات استراتژیک مانند برق و گاز بی‌بدیل و کاملا روشن است.
از سویی؛ مناسبات مردمی میان دو کشور بی‌نظیر و پیوند‌های دینی و فرهنگی دو کشور گسست‌ناپذیر است. بر این اساس هیچ حاکمی در عراق خواه المالکی، العبادی، عبدالمهدی و یا الکاظمی باشد نمی‌تواند این مولفه‌ها را نادیده بگیرد و متحدی بهتر، صادق‌تر، مطمئن‌تر، قابل اتکاءتر از ایران پیدا کند.
آمریکایی‌ها اما؛ با فهم و پذیرش این واقعیت مشکل دارند، لذا در سطحی گسترده در تلاش هستند تا روابط راهبردی ایران و عراق و پیوند‌های ناگسستنی دو ملت را پر از شکاف و عدم مفاهمه نشان داده و اینگونه القاء کنند که عراقی‌ها هیچ تمایلی به تداوم روابط حسنه خود با تهران ندارند و هم از این جهت به جوسازی‌های گسترده در موضوعات مختلف مانند مسائل مرزی، بحث تامین برق از سوی ایران، روابط اقتصادی میان دو کشور، تعاملات دو دولت و گروه‌های مقاومت و... پرداخته‌اند.
این در حالی است که موضوعات مشترک که با اتفاق نظر از سوی تهران و بغداد در حال پیگیری است به روشنی حکایت از اعتماد دو جانبه داشته و آینده روشنی را در مناسبات دو همسایه ترسیم می‌کند.
به طور قطع می‌توان گفت که تمام تلاش آمریکا برای بر هم زدن مناسبات ایران و عراق بیش از هر چیز به مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج تروریست‌های آمریکایی از خاک این کشور بر می‌گردد، چنانچه حتی مذاکرات راهبردی واشینگتن ـ بغداد هم بر خلاف خواست کاخ سفید، عملا به محملی برای اجرایی شدن این مصوبه تبدیل شد، چنانچه «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر عراق اعلام کرد: «گفتگوی استراتژیک عراق و آمریکا به دنبال تعیین زمان خروج آمریکایی‌ها است.»
این مسئله تا جایی برای آمریکایی‌ها حیاتی است که فرمانده تروریست‌های سنتکام را به بهانه‌گیری‌های مضحک و گزافه‌گویی‌های مداوم واداشته است.
«فرانک کنت مکنزی» که به دلیل لو رفتن برنامه محرمانه آمریکایی‌ها در عراق از خلال نشست مشترک او و «متیو تولر» سفیر این کشور در بغداد با سران داعش و القاعده برای «ناامن‌سازی» عراق به شدت از سوی پنتاگون تحت فشار است در آخرین اظهار نظر خود بدون هیچ سند و مدرکی گفته؛ ایران در حملات اخیر علیه پایگاه‌ها و نظامیان آمریکایی در عراق دست داشته است!
فرمانده تروریست‌های آمریکایی سنتکام با بیان اینکه ایران به قوت قبل برای آمریکا تهدیدآمیز است، ضمن اذعان به توانمندی‌های نظامی قابل توجه ایران، مدعی شده نیروهایش در عراق در حال فشار بر داعش هستند و بر این مبنا خواسته که حضور نظامیان آمریکایی در این کشور ادامه یابد.
بر این اساس؛ به نظر می‌رسد که سفر ویژه الکاظمی به تهران که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قطعا ابعاد رسانه‌ای بزرگی پیدا خواهد کرد، از هم اکنون آمریکایی‌ها را نگران تبعات بعد از آن کرده و توپخانه رسانه‌ای آن‌ها را فعال کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شناخت درست دشمن و تقویت قدرت رسانه‌ای لازمه مقابله با سلطه‌طلبی استکبار است
اجرای طرح بنزین سه نرخی در خوزستان
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
آغاز اجرایی شدن طرح سه نرخی شدن بنزین در جایگاه‌های سوخت مهاباد
فعالیت ۱۴۷ واحد گلخانه‌ای در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آذر ۱۴۰۴
باران آمد، قزل اوزن جان گرفت
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در ۲۲ آذر
رقابت بانوان تنیسور در جام حذفی تنیس
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
۶۰ هزار نفر در صف ثبت قرارداد‌های ملکی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های میلاد حضرت فاطمه(س)و هفته مادر در استان سمنان
ارزیابی ۵۳ اثر هنری البرز در داوری مهر اصالت ملی
ورزشی‌های بیست ویکم آذر ماه در استان سمنان
مرگ پنج نوجوان هرمزگانی در تصادف موتورسیکلت‌ها
غیر حضوری شدن برخی مدارس سمنان
اجرای طرح مهر ماندگار در سراب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس در استان فارس
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان شدند
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)