• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۸۲۹۵
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۰
صفحه نخست » عمومی

آموزش فریز کردن مواد غذایی

به مقدار زیاد غذا پختن و غذای زیادی را برای مصارف آینده فریز کردن، یکی از راه‌های هوشمندانه برای صرفه‌جویی در وقت از جهت تهیه‌ی غذا در طول هفته است.

آموزش فریز کردن مواد غذاییدستورالعملی که در ادامه در مورد فریز کردن غذا به شما ارائه می‌دهیم را به کار ببرید تا غذا‌های باقیمانده‌ای که فریز می‌کنید، درست مانند قبل از فریز کردن، تازه و خوشمزه بمانند.
 
 
قدم اول: غذا‌هایی را انتخاب کنید که در اثر انجماد، کیفیت خود را خوب حفظ می‌کنند
بیشتر غذا‌ها خیلی خوب فریز می‌شوند، از جمله نان‌ها، خیلی از کیک‌ها و شیرینی‌ها، سوپ‌ها، خورش‌ها، سبزی‌های تفت داده شده، گوشت قرمز و مرغ و بوقلمون. اما برخی دیگر در فریزر بدبو و ناجور می‌شوند. 
موادی مانند هندوانه، خیار و کاهو که محتوای آب بالایی دارند، وقتی یخشان آب می‌شود، نرم و وارفته می‌شوند. به عبارتی دیگر، غذا‌هایی که حاوی این میوه‌ها و سبزی‌ها هستند، مثلاً سالادها، بهتر است تازه مصرف شوند.
در مورد فریز کردن مواد غذایی چربی‌دار مانند ماست و شیر که با یخ‌زدایی، چربی‌شان جدا شده و دلمه می‌شوند باید احتیاط کنید. 
پاستای پخته شده برخلاف غذا‌هایی مانند لازانیا، در فریزر خوب نمی‌مانند. پاستای پخته شده بعد از یخ‌زدایی، دیگر نرم نبوده و تبدیل به توده‌ای از خمیر می‌شود.
 
برای سرعت دادن به پروسه‌ی فریز شدن، بسته‌های مواد غذایی را پهن و به صورت لایه‌ای نازک درست کنید (مثلاً کیسه سوپ یا فیله ماهی). هر چه بسته‌ی فریزی شما نازک‌تر باشد، زودتر منجمد خواهد شد
 
قدم دوم: غذا را پیش از فریز کردن، خنک کنید
همیشه غذای پخته شده را قبل از قرار دادن در یخچال یا فریزر خنک کنید. اما چرا باید صبر کنید تا غذا خنک شود؟ چون اگر غذای گرم را در محیطی سرد بگذارید، غذا‌های اطراف خود را گرم کرده و در یخچال یا فریزر، گرما ایجاد خواهد کرد و این درست نیست. زیرا سبب رشد باکتری‌ها در غذا شده و شما را بیمار خواهد کرد.
برای بهینه کردن ایمنی غذا، محدوده‌ی خطر را در نظر داشته باشید که در طیف دمای بین ۵ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد بوده و بیشترین احتمال رشد باکتری‌های مضر در غذا را دارا می‌باشد.
 
 
قدم سوم: غذا را در حجم‌های کمتر فریز کنید
فریز کردن غذا در مقادیر کمتر و یا به‌صورت قسمت‌های جداگانه بهتر است، مگر اینکه تصمیم داشته باشید برای تعداد زیادی به یک باره غذا درست کنید. این شیوه فریز کردن غذا به شما اجازه می‌دهد فقط به اندازه‌ی مورد نیازتان، غذا را یخ‌زدایی کنید. ضمناً کمکتان می‌کند غذای کمتری تلف شده و دوباره گرم کردن آن نیز سریع‌تر انجام شود.
غذا را در قسمت‌های کوچک‌تر فریز کردن برای مواد غذایی مانند برش‌های نان و مقدار زیادی جوی پخته شده توصیه می‌شود.
 
 
قدم چهارم: بسته غذا را به‌خوبی هواگیری کنید
برای اینکه مواد غذایی در فریزر، بدبو و بی‌کیفیت نشوند می‌توانید از کیسه‌ها یا ظروف مخصوص فریزر استفاده کنید که تا جایی که امکان دارد بتوانید بسته مواد غذایی را هواگیری نمایید.
همچنین سعی کنید مایعاتی مانند سوپ یا اسموتی‌ها را در کیسه‌های فریزر گذاشته و به صورت لایه‌های نازکی در فریزر صاف کنید. با این کار فضای فریزر کمتر اشغال شده، غذا سریع‌تر فریز شده و بعداً هم راحت‌تر یخ‌زدایی می‌شود.
 
 
قدم پنجم: غذا را به محض خنک شدن فریز کنید
به محض اینکه غذای پخته شده خنک شد، آن را در فریزر بگذارید. هر چه سریع‌تر غذا را فریز کنید، کریستال‌های یخ کمتری در آن تشکیل خواهد شد. به عبارتی دیگر غذا کیفیت خود را بهتر حفظ خواهد کرد. برای سرعت دادن به پروسه‌ی فریز شدن، بسته‌های مواد غذایی را پهن و به صورت لایه‌ای نازک درست کنید (مثلاً کیسه سوپ یا فیله ماهی). هر چه بسته‌ی فریزی شما نازک‌تر باشد، زودتر منجمد خواهد شد.
 
 
قدم ششم: به بسته‌های فریزری برچسب تاریخ بزنید
خیلی بد است که فراموش کنید یک غذا چه مدت در فریزتان مانده است. فراموش کردن تاریخ انجماد غذا باعث هدر رفتن آن نیز می‌شود، زیرا احتمالاً مجبور می‌شوید غذایی را که مدت زیادی است در فریز مانده، دور بریزید. برای اجتناب از این اتفاق، همیشه تاریخ فریز کردن غذا یا هر اطلاعات لازم دیگری را با برچسب روی بسته‌بندی بگذارید.
تاریخ گذاشتن غذای فریزری لازم است تا بدانید داخل ظرف یا بسته‌بندی دقیقاً چه چیزی است و چه زمانی در فریزر قرار گرفته است. مثلا یک سری از مواد غذایی قبل از سه ماه مصرف شوند (پروتئین حیوانی)، در حالی که یک سری دیگر از مواد غذایی تا ۶ ماه قابل فریز شدن هستند (سبزیجات).
 
غذای فریزری چقدر ماندگاری دارد؟
همه‌ی ما می‌دانیم که فریز کردن سبب حفظ مواد غذایی می‌شود، اما تا چه مدت؟ اگر غذایی قبل از فریز شدن تازه باشد، مدت بیشتری می‌توانید آن را فریز نگه دارید.
جدول زیر لیستی از بیشترین مدت زمان ممکن برای انجماد انواع مواد غذایی به صورتی است که بهترین کیفیت خود را حفظ نمایند. این لیست توسط وزارت کشاورزی آمریکا (USDA) ارائه شده است. لازم به ذکر است که مواد غذایی منجمد شده بعد از مدت زمان ذکر شده در لیست زیر، هر چند از کیفیتشان کم می‌شود، اما همچنان قابل خوردن هستند.
اگر ماده غذایی مدنظرتان است که در این لیست وجود ندارد، تازگی آن را بعد از یخ‌زدایی بررسی کنید. غذا‌هایی که برای خوردن سالم نیستند معمولاً بوی نامطبوعی می‌دهند. اگر در مورد سالم بودن غذایی مطمئن نیستید، از خوردن آن صرف‌نظر کنید.
 
 
نوع ماده غذایی ماه‌هایی که می‌توانند فریز شوند
همبرگر، سوسیس و کالباس ۱ تا ۲
گوشت کبابی و استیکی، پخته نشده ۴ تا ۱۲
گوشت چرخ‌کرده، پخته نشده ۳ تا ۴
گوشت، پخته شده ۲ تا ۳
مرغ کامل، پخته نشده ۱۲
مرغ تکه شده، پخته نشده ۹
امعاواحشا مرغ، پخته نشده ۳ تا ۴
مرغ، پخته شده ۴
پرندگان شکاری، پخته نشده ۸ تا ۱۲
ناگت مرغ ۱ تا ۳
غذاهایی که درونشان گوشت دارند ۲ تا ۳
سفیده یا جایگزین‌های تخم‌مرغ ۱۲
غذاهای آماده فریزری ۳ تا ۴
آب و عصاره گوشت و مرغ ۲ تا ۳
سوپ‌ها و خورش‌ها ۲ تا ۳
پیتزا ۱ تا ۲
ماهی‌های غیر چرب ۶ تا ۸
ماهی‌های چرب مثل سالمون و قزل‌آلا ۲ تا ۳
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار باند سرقت سیم برق در بابلسر
گروسی: با ابلاغ طرح جامع ماکو، بازآفرینی شهری و توسعه متوازن در منطقه شتاب می‌گیرد
آغاز اجرای طرح زمستانی پلیس در استان همدان
سفر رئیس بنیاد ایران‌شناسی به بوسنی و هرزگوین
آغاز شمارش حیات وحش دنای شرقی در سرمای زمستان
اجرای طرح نهادینه‌سازی جانشین‌پروری در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲ دی ۱۴۰۴
ادبیات همواره صدای زمانه خود بوده است
دیدار عادل عبدالمهدی با دو نفر از رهبران حماس
معاون وزیر: بازآفرینی شهری در مناطق آزاد باید به توانمندسازی مردم منجر شود
صلیب سرخ: افغانستان درگیر بحران انسانی است
راهداران، سربازان گمنام جبهه خدمت و ایمنی جاده‌ها هستند
هم‌صدایی کوبا و کلمبیا علیه تروریسم دریایی آمریکا
بیش از 2 میلیون خوزستانی زیر پوشش بیمه سلامت
آمریکای لاتین خواستار پایان مداخلات واشنگتن در کاراکاس شد
بر افراشته شدن پرچم عزاداری امام هادی(ع)، بر فراز گنبد رضوی
حمایت شاعر ایرانی از پویش بساز مدرسه
چمران: افزایش خودسرانه کرایه تاکسی تخلف است
هشدار درباره عملیات تروریستی داعش در ترکیه
آمار هولناک تعرض جنسی افسران پلیس انگلیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)