به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، شینا انصاری، مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: در هفته بدون پلاستیک به سر میبریم که در آن سعی شده برنامههای مختلفی برای آگاهی رسانی درباره مضرات کیسههای پلاستیکی یکبار مصرف بر محیط زیست اجرا شود.
او افزود: استفاده از محصولات پلاستیکی یکبار مصرف به دلیل ماندگاری بالا در طبیعت آثار مخرب و مضراتی برای محیط زیست دارد. علاوه بر این این مواد تبدیل به ریز پلاستیکهایی میشوند که وارد منابع آب و زنجیره غذایی میشوند.
بر همین اساس یکی از چالشهای محیط زیستی امروز جهان بحث پلاستیکها است.
انصاری با تاکید بر اینکه هدف از برنامههای هفته بدون پلاستیک آگاهی رسانی است، ادامه داد: در این هفته برنامههای مختلفی طراحی شده که یکی از این برنامهها این هست که شهردار تهران به عنوان عالیترین مقام مدیریت شهری، به پویش «نه به پلاستیک» پیوست و در یک خرید سبز، به جای کیسههای پلاستیکی از کیسههای پارچهای که با محیط زیست سازگار هستند، استفاده کرد.
مدیر کل محیط زیست شهرداری تهران اضافه کرد: توزیع کیسههای پلاستیکی در فروشگاههای شهروند از دیگر برنامههای این هفته است. به مناسبت هفته بدون پلاستیک تعداد بالایی کیسههای پارچهای به صورت رایگان در فروشگاههای شهروند توزیع شد.
او در توضیح اینکه چرا تفاوت قیمت کیسههای پارچهای و پلاستیکی قابل چشم پوشی است، عنوان کرد: کیسههای پارچهای را میتوان چند بار استفاده کرد و علاوه بر این دوام بیشتری نیز دارند. مواد پلاستیکی باعث آلودگی آب و خاک میشوند و آلودگیهای پلاستیکی یکی از علل بیماریهای مختلفی است که در جامعه وجود دارد.
انصاری افزود: کیسههای پارچهای را در فروشگاهها و شرکتهای تابعه شهرداری توزیع خواهیم کرد. همچنین در نظر است که در فروشگاههای تابعه شهرداری لاین خرید سبز راه اندازی شود که این فرایند صف ندارد و افرادی که از این لاین خرید کنند از امتیاز ویژهای برای تخفیف در کارت باشگاه مشتریان برخوردار خواهند شد تا شهروندان از این طریق، تشویق به رعایت مسائل زیستمحیطی شوند.
او در ادامه با بیان اینکه شهرداری تهران در این زمینه پیش قدم است، گفت: بر همین اساس امسال روز بدون پلاستیک به یک هفته گسترش داده شد. البته اتخاذ سیاستهای کلان در این باره نیاز به سیاستگذاری در سطح دولت و همکاری سازمان حفاظت محیط زیست دارد.
او درباره دیگر اقدامات شهرداری نیز افزود: در کانونهای محیط زیست مناطق ۲۲ گانه در سراهای محلات نیز این مساله به شهروندان آموزش داده میشود تا به سمت استفاده کمتر از کیسههای پلاستیکی سوق داده شوند.