• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۲۳۹۶
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۸
قزوین » اجتماعی

سد‌ها و کانال‌ها جای امنی برای شنا کردن نیست

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای: آمار غرق شدگی در کانال‌ها ومنابع آبی استان روبه افزایش است و از مردم خواهش می‌کنیم هشدار‌ها را جدی بگیرند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، ملکی در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: کانال‌های دشت قزوین شریان‌هایسد‌ها و کانال‌ها جای امنی برای شنا کردن نیست حیاتی دشت قزوین هستند که بیش از ۴۵ سال پیش برای کشاورزی دشت احداث شده اند و یکی از معدود پروژه‌های است که به صورت شاخه‌ای آبیاری دشت قزوین را بر عهده دارد.

به گفته وی؛ هزار و ۲۰۰ کیلومتر کانال حدود ۶۰ هکتار از اراضی استان را تحت پوشش قرار داده است و سال گذشته ۳۳۰ میلیون متر مکعب آب از این کانال به کشاورزان منتقل شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای ادامه داد: غرق شدگی در کانال هر ساله متناسب با شرایط آبی، رخ می‌دهد. سال گذشته بیش از ۱۸ نفر در کانال‌ها و رودخانه زیاران غرق شدند.

ملکی افزود: نقاط حادثه خیز و پرخطر کانال‌ها و رودخانه زیاران ایمن سازی شدند، اما متاسفانه برخی تابلو‌ها و فنس‌ها را به سرقت می‌بردند.

وی گفت: سال گذشته ۹۲ تابلوی بتنی در نقاط حادثه خیز نصب کردیم و امسال هم برنامه‌های متنوعی از جمله نصب گاردیل، سازه‌های مهندسی، تله انداز در ابتدای سد زیاران، دوریین‌های مدار بسته و ... در دست اقدام است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اذعان کرد: بالای ۲۴۰۰ کیلومتر کانال در استان وجود دارد که امکان محافظت کامل از همه مسیر وجود ندارد.

ملکی گفت: توسعه شهر‌ها و روستا‌ها و نزدیکی جمعیت به کانال‌ها باعث افزایش تلفات شده است.

وی تاکید کرد: یکی از نقاط پرخطر استان مهرگان است که بر اساس مصوبه آب منطقه ای، شهرداری باید دور کانال را فنس کشی کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همچنین گفت:  امسال با توجه به بسته بودن استخر‌ها به دلیل شیوع کرونا، احتمال غرق شدگی مردم در کانال‌ها زیاد است.

ملکی گفت: افرادی که در رودخانه زیاران غرق می‌شوند، پیکر آن‌ها قابل پیدا شدن نیست و برای جستجوی متوفیان، باید آب سد طالقان بسته شود و این موضوع بر مشکلات زمان بندی آب کشاورزی و دیسپاچینگ تولید برق اثر می‌گذارد.  

وی افزود: در حال حاضر ۱۲ گروه گشت در استان به ویژه در روز‌های تعطیل مشغول به فعالیت هستند و اگر این گروه‌های گشت نبودند، قطعاً آمار غرق شدگان بیشتر می‌شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بیان کرد: بخشی از غرق شدگی‌ها به خاطر برداشت آب از کانال و سلفی گرفتن در کنار کانال هاست و امیدواریم مردم به تذکرات دستگاه‌های اجرایی توجه کنند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین هم در این گفتگو گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ نفر در کانال‌ها و منابع آبی موجود استان غرق و ۶ نفر در کانال‌ها دچار حادثه شده اند که این آمار در صد روزه ابتدایی سال گذشته ۷ نفر بوده است.

به گفته موسی خانی؛ امسال به دلیل افزایش بارندگی در استان، کانال‌ها پرآب و این موضوع باعث غرق شدگی بیشتر افراد شده است.

وی افزود: مهمترین علت غرق شدگی مردم استان این است که کانال قزوین، صرفاً برای آبیاری دشت ساخته شده است و با توجه به دبی بالای آب، اصلاً مکان مناسبی برای شنا نیست.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری  ادامه داد: متاسفانه شاهد واژگونی موتورسیکلت‌ها و خودرو‌ها در کانال‌های آب و غرق شدگی افراد هستیم.

موسی خانی افزود: بیشترین آمار غرق شدگی مربوط به آقایان است و با توجه به عبور کانال از برخی نواحی شهری استان، آمار غرق شدن کودکان و نوجوانانی که برای شنا به کانال مراجعه می‌کنند، افزایش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: منابع آبی استان به هیچ عنوان برای شنا کردن مناسب نیستند و خانواده‌ها باید بیشتر مراقب  باشند چرا که سال‌های گذشته به خاطر نجات یک نفر، سه نفر از اعضای یک خانواده در کانال غرق شدند.
 
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


شهردار قزوین هم در ارتباط تلفنی با گفتگوی ویژه خبری گفت: طرحی از سوی شهرداری برای زیباسازی کانال مادر قزوین که از خیابان معلم می‌گذرد در دست اقدام است و در آینده‌ای نه چندان دور، کانال حد فاصل خیابان دانشگاه و سردار سلیمانی، زیباسازی می‌شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هم گفت: هلال احمر متولی اصلی پیدا کردن اجساد غرق شدگان در کانال‌ها نیست و صرفاً مسئولیت پشتیبانی را بر عهده دارد.

آصفی افزود: سد‌ها و کانال‌ها جای امنی برای شنا کردن نیست و برخی از افراد با شنا کردن در آنجا، مشکلاتی را برای دستگاه‌های امدادی استان و خانواده هایشان به وجود می‌آورند.

وی تاکید کرد: هلال احمر امکانات لازم را برای نجات غریق و حتی تجهیزات نجات و لباس غواصی را ندارد و باید تجهیزات و امکانات هلال احمر به روز باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
آتش سوزی درکارخانه کاله آمل
غیر حضوری شدن مدارس تهران
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)