• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۱۸۱۱
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی
رفتار‌های متناقض کشور‌ها به حقوق بشر

اجازه نمی‌دهیم حقوق بشر به سیاست آلوده شود

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه ایران اجازه نمی‌دهد که حقوق بشر به سیاست آلوده شود، گفت: ما با صادرات تجهیزات مقابله با کرونا به این کشور‌ها عملا حقوق بشر را به آن‌ها آموزش دادیم.

اجازه نمی‌دهیم حقوق بشر به سیاست آلوده شودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی باقری معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه در گفتگو با برنامه کنکاش که به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله بهشتی و یارانش و همچنین هفته حقوق بشر آمریکایی با موضوع ایران، قربانی تروریسم از شبکه جهانی جام جم پخش شد، در خصوص نگاه کشور‌ها به حقوق بشر و رفتار‌های متناقض به این مسأله، اظهار داشت: شاید شما از منظر درستی به موضوع نگاه نمی‌کنید که چنین ذهنیتی برای شما ایجاد شده و این در ذهنتان ابهام است و اگر از منظر دیگری ببینید شاید خیلی هم ابهام نداشته و طبیعی باشد.
وی با بیان اینکه کسانی که در دنیا قدرت دارند برای اینکه منافع خود را تأمین کنند از همه ابزار‌ها و امکانات برای پیش‌برد سیاست‌هایشان استفاده می‌کنند، افزود: ابزار و امکانات برای آن‌ها مهم نیست بلکه هدف و تأمین منافعشان مهم است.

۱۷ هزار نفر ایرانی توسط تروریست‌ها به شهادت رسیده‌اند 
دبیر ستاد حقوق بشر با تأکید بر اینکه مبنای نگاه حقوق بشر غربی با ما کاملأ در تضاد است، گفت: شما بر اساس معیاری مسأله را می‌بینید که حقوق انسانی مهم است این افراد هم انسان هستند و چرا جان آن‌ها مورد خطر قرار گرفته است؟ اما از نظر آن‌ها این‌گونه نیست. در طول ۴۰ سال گذشته ۱۷ هزار نفر ایرانی توسط تروریست‌ها به شهادت رسیده‌اند که همه از مسئولین نبودند و بسیاری از آن‌ها جزو مردم عادی بوده‌اند.
وی ادامه داد: مثلأ فردی عکس امام را در مغازه‌اش داشته و یا فردی به انقلاب دلبستگی داشته، تروریست‌ها به این دلیل او را ترور می‌کردند، در چنین شرایطی حقوق یک انسان در خطر نیست بلکه تروریست‌ها جان انسان‌ها را می‌گرفتند، چطور غربی‌ها که مدعیان حقوق بشرند به تروریست‌ها فرصت فعالیت و پناه می‌دهند و آن‌ها را حمایت می‌کنند!
باقری تصریح کرد: آن‌ها نیروی نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که وظیفه‌اش دفاع از تمامیت ارضی و امنیت کشور است، به عنوان گروهک تروریستی معرفی می‌کنند و یا حزب‌الله لبنان که باعث خروج رژیم صهیونیستی از لبنان شد را تروریست خطاب می‌کنند و همچنین حشدالشعبی که در عراق از مردم حمایت می‌کند و جلوی رشد داعش را گرفته و یا انصارالله یمن را تروریست می‌نامند، چرا؟ چون خلاف منافع آن‌ها عمل می‌کنند؛ بنابراین وقتی از منظر آن‌ها به مسأله نگاه می‌کنیم چیز عجیبی اتفاق نمی‌افتد و بشر و حقوق بشر اصلا برای آن‌ها مطرح نیست.
وی یادآور شد: ترامپ چندین بار بر این مساله تاکید کرده که ما بیش از ۷ هزار میلیارد دلار در منطقه غرب آسیا هزینه کردیم، اما امروز هیچ دستاوردی در این منطقه نداریم و اگر من بخواهم به عنوان رئیس جمهور آمریکا به افغانستان و عراق بروم باید شبانه و مخفیانه به پایگاه‌هایمان وارد شوم. حال سؤال این است که با این همه هزینه‌ای که آمریکایی‌ها کرده‌اند و تعداد زیادی انسان اعم از پدر و مادر و فرزند کشته شدند و این همه زیرساخت‌ها و سرمایه‌های این کشور‌ها از بین رفته، ولی برای آن‌ها چه فرقی دارد؟!

 آمریکا منافع ملت خود را هم فدای منافع صهیونیست‌ها می‌کند 
معاون بین الملل رئیس قوه قضائیه گفت: وقتی دقت می‌کنیم کاری که این کشور‌ها انجام می‌دهند برای تامین حقوق ملت آمریکا هم نیست و شاهد هستیم که خیلی از آمریکایی‌ها در این اتفاقات کشته شده‌اند، پس جان مردم آمریکا هم برای دولت این کشور مهم نیست، بلکه آنجا یک اقلیتی وجود دارد که تحت نفوذ و لابی رژیم صهیونیستی و کاخ سفید قرار داشته و منافع آن‌ها مهم است. این معیار دولت آمریکا است؛ بار‌ها اتفاق افتاده که دولت آمریکا منافع ملتش را برای منافع صهیونیست‌ها قربانی کرده است.
وی در پاسخ به این سؤال که در مسأله کرونا، شاهد بودیم که بیشترین کشته‌ها از سیاهپوست‌ها بودند، گفت: آمریکا جزو آخرین کشور‌هایی بود که وارد کارزار کرونا شد؛ امکانات زیادی نیز داشتند، ولی عملاً که با آن مواجه شدند شکست خوردند و خودشان نیز به این امر اذعان کردند.
باقری تأکید کرد: کشور ما که سال‌هاست تحت تحریم است و دو سال اخیر نیز به شدت تحریم‌ها افزایش پیدا کرده و عرصه تحریم‌ها توسط اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها علیه کشورمان افزایش یافته، اما علی‌رغم تحریم‌ها توانستیم با استفاده از تجربه‌های گذشته‌مان در جنگ و مدیریت هوشمند، موفق عمل کنیم و مدتی که گذشت حتی توانستیم تجهیزات پزشکی مقابله با کرونا را به کشور‌های اروپایی صادر کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه اروپایی‌ها در مسأله تحریم‌ها نمی‌توانند خود را از آمریکایی‌ها جدا بدانند، گفت: در دیدار اخیر با سفرای مقیم کشور‌های اروپایی در تهران به مناسبت هفته قوه قضايیه، این مساله را اعلام کردم که با توجه به تحریم‌ها و با صدور تجهیزات پزشکی به کشور‌های اروپایی، جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی‌دهد که حقوق بشر به سیاست آلوده شود و ما عملا با صادرات تجهیزات مقابله با کرونا به این کشور‌ها عملا حقوق بشر را به آن‌ها آموزش دادیم.

 نگاه ما به حقوق بشر مبنایی است و برخاسته از دین و تمدن ما است 
دبیر ستاد حقوق بشر در پاسخ به اینکه اروپایی‌ها می‌گویند دارو تجهیزات پزشکی تحریم نیست، بیان کرد: بله اروپایی‌ها می‌گویند دارو، غذا و تجهیزات پزشکی قابل تحریم نیست! از یک جهت درست است، چون این‌ها را خودشان تحریم نکردند، ولی، چون سیستم بانکی عملأ تحریم است ما هم تحریم هستیم. اینجا باید بپرسیم که سازو کار اینستکس که ساخته و پرداخته اروپایی‌ها است چیست؟ این سازو کارمی گوید، چون همه راه‌ها از نظر مالی به ایران محدود است می‌خواهیم یک چارچوب مشخص و محدود ایجاد کنیم که بتوانیم به ایران دارو و تجهیزات پزشکی صادر کنیم! باید بگوییم اگر تحریم نبود که به کانال ویژه نیازی نبود.
وی افزود: معاون وزیر اقتصاد سوئیس چند وقت پیش گفت هیچ اتفاقی در اینستکس نیفتاده، چون اگر این سیستم بخواهد کار کند نیاز به پول دارد و ما گفتیم پول را از طریق صادرات نفت تامین می‌کنیم، گفتند نه نفت تحریم است، گفتیم نفت الان بخرید آینده ببرید، همیشه که ما تحریم نیستیم باز گفتیم نفت را خودمان صادر می‌کنیم و پولش را برای خرید در این کانال قرار می‌دهیم، اینجا گفتند شما مگر تحریم نیستید؟ چطور نفت را می‌فروشید؟ گفتند مگر عضو کنوانسیون پالرمو نیستید گفتیم نه. گفتند زودتر بپیوندید که بعد از پیوستن این پولشویی است و جزو جرایم سازمان یافته. پس عملا اینستکس هیچ چیزی نیست.
باقری در ادامه با اشاره به نگاه حقوق بشری غربی، گفت: نگاه حقوق بشر غربی نگاه مبنایی نیست و نگاه ما به حقوق بشر مبنایی و برخاسته از دین و هم تمدن ما است.
وی در خصوص تناقضات رفتاری دولت آمریکا با سفیدپوستان و سیاهان، اظهار داشت: تضییع حق سیاهان در آمریکا بسیار جدی است؛ کل جمعیت سیاهان در ایالات متحده ۱۲ درصد است، ولی ۵۰ درصد زندانیان سیاهپوست هستند و این حاکی از نگاه تبعیض آمیز و نهادینه شده است و این حرفی بود که خود اوباما به آن اذعان کرد. من معتقدم نژادپرستی فقط این نیست که آن‌ها سفیدپوستان را برتر از سیاهان می‌بینند، آنجا در واقع هیات حاکمه برتر از همه است.

 متأسفانه سازمان‌های بین‌المللی نتوانستند از هویت انسانی حقوق بشر صیانت کنند 
معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضا ادامه داد: تقریبا بیش از نیمی از درآمد آمریکا در اختیار یک درصد از جمعیت آمریکات یعنی اقلیت آنجا حکمرانی می‌کنند. آنجا سازو کار طوری تعبیه شده که تأمین کننده منافع آنهاست. چه اروپایی‌ها و چه آمریکایی‌ها نمی‌توانند خود را از هم جدا کنند. مثلا ببینید چرا به عربستان سعودی اسلحه برای کشتار کودکان و انهدام زیر ساخت‌ها و کشتن مردم غیر نظامی می‌دهند! با چه توجیهی این کار را می‌کنند؟ چون عربستان درآمد شرکت‌های تسلیحاتی آن‌ها را تامین می‌کند به همین دلیل چشمشان را به راحتی روی حقوق انسان‌ها می‌بندند.
وی همچنین گفت: وقتی آمریکایی‌ها شهروندشان در ایران دستگیر می‌شوند و یا یک ایرانی که بازداشت می‌شود برای حق سر و صدا راه می‌اندازند و از ابزار‌ها و ترفند‌ها و ساز و کار‌های سیاسی مثل شورای حقوق بشر و سازمان ملل هم که در اختیارشان است، استفاده می‌کنند. اما در مقابل حقوق ملت ایران سکوت می‌کنند! یک فشار حداکثری از سوی آمریکایی‌ها این است که ایران باید از حقوق هسته‌ای خود الی الابد بگذرد! این سلب حقوق ملت ما است. ملت ما چه کردند که باید تحریم باشند چرا؟ چون دولت از حقوق ملت ایران نمی‌گذرد باید تحریم شویم.
باقری افزود: در واقع حقوق ملت‌هایی مثل فلسطین، یمن و سوریه را امریکایی‌ها و اروپایی‌ها نمی‌گذارند که برحسته شود. مثلا حق موشکی که حق ملت ماست تا بتوانیم از خود دفاع کنیم را هم می‌خواهند از ما سلب کنند. سلاح شیمیایی که نمی‌خواهیم استفاده کنیم حتی فشنگ هم به ایران نمی‌دهند و نمی‌گذارند صادر هم کنیم. این نگاه و سیاست آمریکایی مبنایی ضد حقوق بشری دارد!
دبیر ستاد حقوق بشر در پاسخ به اینکه چرا سازمان‌های بین المللی علیه ایران گزارش صادر می‌کنند، اما حوادث آمریکا را فقط محکوم می‌کنند، گفت: نژادپرستانی را نه در آمریکا بلکه به طور کلی محکوم کردند. من اسفند ماه سال گذشته که جلسه شورای حقوق بشر شرکت کردم با خانم باچلت کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل دیداری داشتم، این بحث را مطرح کردم که چرا در مقابل تتضییع حقوق ملت‌ها سکوت می‌کنید؟ گفت باید بپذیریم که حقوق بشر یک مساله سیاسی است.
وی ادامه داد: گفتم این را بیان کنید که حقوق بشر را سیاسی کردند؛ در حالی که از نظر ما حقوق بشر یک بحث انسانی است و حق یک ملت این است که بتواند از حق خودش دفاع کند. بحث حقوقی هم نیست فراتر از این است گفت نمی‌توانم این کار را بکنم.
باقری در پایان سخنانش با اشاره به اقدام اخیر دبیر کل سازمان ملل در خارج کردن عربستان از لیست سیاه این سازمان، گفت: سازمان ملل چندی پیش اعلام کرد که عربستان ۲۰۰ کودک را در یمن کشته، به دلیل اینکه، چون سال گذشته بیشتر کودک کشته بود و امسال این آمار کم شده از لیست سیاه ناقضین حقوق کودک خارج می‌شود! این نگاه سیاسی متاسفانه به سازمان‌های بین المللی هم سرایت کرده و آن‌ها هم به این مسأله آلوده شدند و نتوانستند از هویت انسانی حقوق بشر صیانت کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بارش باران پاییزی در چهارمحال و بختیاری
بسکتبال ایران پنجمین تیم برتر آسیا در انتخابی جام جهانی شد
تداوم بارش باران در خوزستان
تدوین برنامه مدیریت زیست‌بومی تالاب قوپی‌باباعلی
برداشت نخستین محصول گردو ازبزرگترین باغ یکپارچه پسته و گردوی غرب آسیا در منطقه آزاد ماکو
سرنوشت نامعلوم خرس پردیسان
۴۳ درصد از کل گاز تحویلی به شبکه در نیروگاه‌های کشور مصرف شد
بهره برداری از طرح بهسازی و آسفالت هفت روستای بهبهان
حضور دو ورزشکار جیرفتی در مسابقات پرورش اندام و پاور لیفتینگ جهانی روسیه
بارش باران در انتظار همدانی‌ها
توقف لیورپول ، شکست چلسی و فرار آرسنال در صدر
گردهمایی هیئت‌های نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی آذربایجان‌غربی
شوخی پزشکیان با اعتراض در مورد بودجۀ کهگیلویه‌ و بویراحمد
آیین گرامیداشت روز جهانی خاک در جغتای
استمرار استقرار شرایط پایدار جوی در آذربایجان غربی
گزارش سی ان ان، دلیل جدیدی از نسل کشی در غزه
ساخت ۷۷۰۰ طرح در کشور در قالب نهضت توسعه فضا‌های آموزشی
اجرای طرح بهسازی معابر شهر وراوی شهرستان مهر
دادستان به تغییر کاربری غیرقانونی ورزشی به تجاری ورود کند
سپاه پاسداران آماده ارائه تجارب مقابله با تروریسم به اعضای شانگهای است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
تأکید پزشکیان بر بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)