• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۴۷۵۳
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۸

امریکا با چاقوِ اروپا با پنبه سر می‌بُرد

تصویب قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا در آژانس بین المللی انرژی اتمی ومطالبات منطقه‌ای و موشکی آن‌ها از ایران با خروج امریکا از برجام فقط در تاکتیک تفاوت دارد.

روز جمعه آژانس بین المللی انرژی اتمی بدون اینکه به اجماع دست یابد قطعنامه پیشنهادی فرانسه, انگلیس وآلمان مبنی بر درخواست از ایران برای همکاری با آژانس و دادن اجازه  بازرسی از دونقطه ای که ادعا می شود در آنها تهران فعالیت هسته ای داشته است تصویب کرد.
هر چند این قطعنامه از منظر حقوقی لازم الاجرا نیست اما تصویب آن علیه تهران که تاکنون بیشترین همکاری را با آژانس داشته,  قابل تامل است.
نکته نخست اینکه قطعنامه پیشنهادی بر اساس ادعاهای نخست وزیر رژیم صهیونیستی در باره برنامه هسته ای ایران  و فشار امریکا مطرح شده  وآن هم در حالیکه این رژیم ان پی تی را امضا نکرده و خود دارای زرادخانه هسته ای بوده وامریکا هم از برجام خارج شده است.
دوم اینکه همین اسناد ادعایی که از سوی نتانیاهو در خصوص فعالیت هسته ای ایران مطرح شده,  مبنای گزارش رافائل گروسی مدیر کل آژانس قرار گرفته, آن هم در حالیکه پیش از این پیش بینی می شد با مرگ مشکوک یوکیا آمانو و انتخاب گروسی  وبا توجه به سابقه او در درز دادن اطلاعات محرمانه برنامه هسته ای ایران به طرف های دیگر,  آژانس بین المللی انرژی اتمی از مسیرفعالیت فنی وحقوقی خارج  و وارد بازی های سیاسی شود.
منابع غربي از جمله وال استريت ژورنال پیش از این از نقش لابي امريکا و فشار پشت پرده اين کشور براي انتخاب رافائل گروسي به اين سمت خبر داده اند
بر اساس گزارش اسپوتنيک در مصاحبه با يکي از کارشناسان اعلام شده است که از گروسي فایل های صوتی زیادی وجود دارد که در حال ارائه اطلاعات به افرادی در خارج از آژانس است.
نکته سوم اینکه ایران تاکنون با آژانس مطابق توافقات پادمانی ذیل NPT و «پروتکل الحاقی» همکاری گسترده‌ای داشته ان هم در حالیکه ملزم به همکاری ذیل پروتکل الحاقی نبوده است و اگر هم گام هایی در کاهش برخی تعهدات هسته ای خود ذیل توافق هسته ای با پنج بعلاوه یک(برجام) برداشته, واکنشی به خروج امریکا از این توافق و اعمال تحریم های یکجانبه ومحروم کردن تهران از مزایای این توافق بوده ضمن اینکه این گام ها هیچکدام بر خلاف حقوق هسته ای ایران نبوده و آژانس در جریان کاهش تعهدات قرار گرفته است.
نکته چهارم اینکه ایران به موازات کاهش تعهدات هسته ای خود همواره اعلام کرده به محض اینکه طرف های دیگر برجام به تعهدات خود عمل کنند تهران نیز از کاهش تعدات هسته ای خود صرف نظر خواهد کرد.
نکته پنجم اینکه درطول این مدت,  با اینکه اروپا از برجام خارج نشده اما در عمل به هیچ یک از تعدات خود از جمله راه اندازی سامانه مالی اینستکس عمل نکرده و با وقت کشی سعی کرده است تهران را در برجام نگه دارد تا احتمالا تحت فشارهای یکجانبه امریکا, مجبور شود به توافق دیگری تن دهد که در آن محدودیت های هسته ای ایران دائمی, برنامه موشکی و نقش آفرینی تهران در منطقه نیز در آن گنجانده شود.
ششم اینکه نشست تروئیکای اروپایی پس از صدور قطعنامه ضد ایرانی در آژانس و برای اتخاذ موضع راهبردی در قبال ایران وبیانیه آنها که در آن بر موضوع نقش ایران در منطقه و همچنین تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تا سال 2023 تاکید شده بیانگر این نکته است که این بیانیه همان مطالباتی است که از سوی ترامپ مطرح می شود.
در این ارتباط به نظر می رسد میان صدور این قطعنامه پیشنهادی و ادعای اخیر «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل در خصوص ایرانی بودن منشاء سلاح‌های به کار رفته در حملات علیه عربستان، و همچنین دیگر تحولات منطقه از جمله تصویب اجرای قانون سزار علیه سوریه و طرح معامله قرن رابطه وجود دارد و اروپا عملا در زمین امریکا بازی می کند.
نکته هفتم اینکه تروئیکای اروپایی در بیانیه خود تاکید می کند که همچنان مایل به حفظ برجام و جلوگیری از اجرایی شدن مکانیسم ماشه علیه ایران است و از خروج امریکا از برجام نیز بار دیگر انتقاد می کند که این نکته هر چند مثبت تلقی می شود اما در واقع این بند از بیانیه می تواند در همان مسیر جلوگیری از واکنش ایران ارزیابی شود.
در چنین شرایطی از رفتار اروپا می توان این نتیجه راگرفت که تروئیکای اروپایی دقیقا همان اقدامات را علیه ایران به اجرا در آورده است که ترامپ با خروج از برجام اجرا کرد با این تفاوت که ترامپ به دلیل نداشتن نگرانی امنیتی از برجام خارج شد و اروپا به دلیل داشتن نگرانی های امنیتی تاکتیک نگه داشتن ایران در برجام را از طریق وقت کشی دنبال کرد تا شاید گذر زمان وفشارهای حداکثری, تهران را به تسلیم وادار کند.
البته شاید برخی معتقد باشند که اروپا با وقت کشی به دنبال نتیجه انتخابات امریکاست وبر دیپلماسی صبر استراتژیک تاکید نمایند اما آیا بیانیه تروئیکای اروپایی این پیام را می دهد؟
 
--------------------------------------------------
رضا محمدمراد
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رتبه سوم کشوری دو دانش آموز کیش در جشنواره جوان خوارزمی
ایران جوان و جوانی جمعیت
نظارت بر قیمت مرغ گرم و کالا‌های اساسی در ارومیه
فراخوان عمومی معرفی مادران ارزش آفرین کیش
برخورد قاطع پلیس اشنویه با تخلفات ترافیکی؛ صدور ۹۲۰ برگه جریمه در ۱۰ روز
۲ فوتی در حادثه رانندگی محور سرای – گمیچی
دهمین کاروان ترویج بهره وری کشاورزی در شهرستان نقده
حذف اقتداری از مسابقات اسکواش رنکینگ جهانی در هند
دهمین کاروان ترویجی کشاورزی در سلماس به راه افتاد
ادامه ناامنی دختران و زنان انگلیسی در معابر عمومی
تجلیل از سربازان در سپاه خوی
نامه بیش از ۲۰۰ چهره برجسته به منظور آزادی رهبر فلسطینی
ادامه روند کاهش دمای هوا در سمنان
افتتاح واحد مسکونی مددجویی کمیته امداد در روستای (کهریزه محمودآباد) بوکان 
خشم مردم سومالی از توهین ترامپ
تشدید برخورد پلیس راهور گیلان با پارک خودرو‌ها در پیاده‌راه‌ها
شتاب‌گیری نوسازی روستا‌ها و پایان بازسازی مناطق زلزله زده خوی
نیوزویک: ضرورت پیگرد قانونی وزیرجنگ آمریکا به جرم جنایت جنگی
دانشگاه مهمترین نقطه قوت نظام اسلامی
انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی در انتظار ابلاغیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)