• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۲۰۶۷
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۴
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابانزایی

طرح موفق کمربند سبز گل گهر به سیرجان

رئیس مرکز تحقیقات بین‌المللی بیابان دانشگاه تهران، ایجاد کمربند سبز گل گهر به سیرجان را از طرح‌های موفق این مرکز برشمرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران؛ آقای دکتر حسین آذرنیوند، رئیس مرکز تحقیقات بین‌المللی بیابان دانشگاه تهران، به مناسبت ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) روز جهانی مقابله با بیابانزایی گفت: این مرکز برای انجام وظایف خود جهت ارائه خدمات علمی و اجرایی به جامعه طی نیم قرن فعالیت، همواره حضور فعال در عرصه‌های منابع طبیعی داشته است.
وی ایجاد کمربند سبز گل گهر به سیرجان را یکی از طرح‌های موفق این مرکز برشمرد و تصریح کرد: این طرح با همکاری شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان به ثمر نشسته است. طرح ایجاد کمربند سبز گل گهر به سیرجان در مسیر اصلی سیرجان به شیراز موضوع قرار داد شماره ۳۳۹۰/‏۹۶ مابین معاونت پژوهشی دانشگاه تهران و شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان است که مورد تقاضای این شرکت و همچنین بسیاری از شهروندان سیرجان بوده است.
آقای دکتر آذرنیوند، افزود: مطالعات اولیه این طرح در اواخر سال ۱۳۹۶ توسط مرکز تحقیقات بین‌المللی بیابان کلید خورد، همچنین برنامه اجرایی آن در سال ۱۳۹۷ آغاز شد. در این طرح ۳۰ کیلومتر از مسیر۵۰ کیلومتری شهر سیرجان تا جاده اختصاصی شرکت معدنی و صنعتی گل گهر به شکل کمربند سبز تحت عملیات کاشت گونه‌های مختلفی از درخت، درختچه و بوته‌ای‌ها قرار گرفت.
رئیس مرکز تحقیقات بین‌المللی بیابان دانشگاه تهران، با بیان اینکه در اجرای این طرح دو چالش اصلی وجود داشت، خاطرنشان کرد: بیابانی بودن محدوده طرح و وجود اراضی شور در این مسیر و همچنین کمبود بارندگی از چالش‌های اجرای این طرح بود که البته به مدد برنامه‌ریزی اصلاحی در خاک توسط تیم مطالعه کننده و به‌کارگیری روش‌ها و مواد مختلفی چون هیدروژل، سبک‌سازی بافت خاک، اسید هیومیک و پلیمر بستر مناسبی برای کاشت گونه‌های مختلف ایجاد شد.
وی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: با تلاش‌های صورت گرفته در نهایت ۲۲ هزار پایه از گونه‌های مختلف نظیر گز شاهی، شورگز، قره داغ، زیتون تلخ، بادام کوهی، اکالیپتوس، آتریپلکس و.... بر اساس ویژگی‌های خاک مسیر کاشت شد.
آقای دکتر آذرنیوند بیان کرد: این طرح با کمترین تلفات و با همکاری تنگاتنگ مدیران شرکت معدنی و صنعتی گل گهر و مرکز تحقیقات بین‌المللی بیابان دانشگاه تهران به نتیجه رسیده است و هم اکنون محدوده اجرای طرح در مسیر جاده سیرجان به گل گهر چشم‌اندازی با کیفیتی بالاتری پیدا کرده است که علاوه بر کارکرد فضای سبز، موجبات گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست را بین جامعه محلی، کارکنان معدن و شهروندان سیرجان در منطقه فراهم آورده است.
رئیس مرکز تحقیقات بین‌المللی بیابان دانشگاه تهران گفت: با موفقیت این طرح در مرحله اول که ایجاد فضای سبز در راستای مسؤولیت‌های اجتماعی شرکت صنعتی و معدنی گل گهر بوده است، مراحل تکمیلی جهت ایجاد فضای سبز به مساحت 3 هزار هکتار از اراضی مجاور به معادن گل گهر در حال انجام است. این طرح الگویی در جهت مدیریت علمی و به‌کارگیری دانش فنی در جهت رفع نیازهای بخش صنعت در حوزه محیط‌زیست و منابع طبیعی است که در یک محیط پر چالش بیابانی به سرانجام رسیده است.
شایان ذکر است این طرح با راهبری آقای دکتر حمید رضا ناصری، استادیار مرکز تحقیقات بین‌المللی بیابان انجام شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهاباد میزبان آزمون دکتری نیمه متمرکز ۱۴۰۵
ارائه خدمات رایگان پزشکی با حضور ۱۲ متخصص در کبودراهنگ
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۳ بهمن
یاد و نام شهیدی که در راه مبارزه با سوداگران مرگ آسمانی شد
توقف تیم فوتبال شهید قندی در بوشهر
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها از فردا
تأمین آب شرب پایدار برای بیش از ۲۴۰۰ نفر در سرخکلا
سمنوی سنتی شهرضا، میراث ناملموس فرهنگی کشور
اجرای یک حکم سبز برای متخلف محیط‌زیست در ری
آغاز دورانی نو بعد از انقلاب اسلامی در کردستان
پیشرفت طرح ۵۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های خورشیدی در هشت استان کشور
دولت برای کاهش آثار و پیامد‌های حوادث اخیر تلاش می‌کند
اجرای عملیات راهسازی در ۵۱ کیلومتر از محور سه راهی ایواوغلی تا گیت ورودی منطقه آزاد ماکو
ظرفیت‌های دیپلماسی فرهنگی در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی
خدمات پزشکی و درمانی رایگان در روستای لیلیم شهرستان املش
حجم ذخایر سوخت نیروگاهی افزایش یافت
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از گیت خروجی منطقه آزاد ماکو
شهرداری گرگان صدر را در اختیار گرفت
تکریم و معارفه فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی
تأکید بر بی‌طرفی کامل هیأت‌های نظارت در بررسی صلاحیت داوطلبان شوراها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)