• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۰۱۶۵
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۵
اجتماعی » تعاون و اشتغال
رئیس سازمان بازرسی کل کشور مطرح کرد

شرکت‌های دانش بنیان؛ یکی از پایه‌های تحقق جهش تولید

رئیس سازمان بازرسی کل کشور پیش از ظهر امروز با حضور در پارک فناوری پردیس ضمن دیدار و گفتگو با معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، از بخش‌های مختلف این پارک بازدید کرد.

شرکت‌های دانش بنیان؛ یکی از پایه‌های تحقق جهش تولیدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما در آستانه فرارسیدن هفته قوه قضاییه، رئیس سازمان بازرسی کل کشور پیش از ظهر امروز با حضور در پارک فناوری پردیس ضمن دیدار و گفتگو با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و نائب رئیس هیئت امنای پارک و مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس از بخش‌های مختلف این پارک بازدید و از نزدیک در جریان مشکلات شرکت‌های دانش بنیان قرار گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین حسن درویشیان در ادامه بازدید از بخش‌های پارک فناوری پردیس در نشستی که با حضور نمایندگان شرکت‌های دانش بنیان در محل این پارک برگزار شد، با اشاره به سیاست‌های قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور، گفت: یکی از رویکرد‌های اصلی قوه قضاییه و سازمان بازرسی، پیگیری «ترک فعل»‌ها است. سازمان بازرسی موضوعاتی که وظایف اصلی دستگاه‌ها است، ولی به دلایل مختلف، آن تکلیف را انجام نمی‌دهند یا ناقص انجام می‌دهند و از این ناحیه خسارات فراوانی به کشور وارد می‌شود را پیگیری می‌کند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه «یکی از رویکرد‌های سازمان بازرسی اقدامات اصلاحی، پیشگیرانه و نظارت‌های موثر در جهت رفع موانع دستگاه‌های اجرایی در انجام وظایف و تکالیف و ماموریت‌ها است» افزود: امسال که به عنوان سال «جهش تولید» نامگذاری شده است حدود ۲۵ درصد از ظرفیت برنامه‌ها و اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در قالب پیگیری شعار سال و بحث جهش تولید است.
وی، شرکت‌های دانش بنیان را یکی از عوامل اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: به منظور پیگیری و رفع مشکلات شرکت‌های دانش بنیان، کارگروهی با حضور نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سازمان بازرسی کل کشور تشکیل شده است که پیشنهاد می‌کنم سازمان برنامه و بودجه نیز نماینده‌ای را معرفی کرده و به این کارگروه اضافه کنند تا مسائل و مشکلاتی را که مرتبط به دستگاه‌های اجرایی است و بخشی از آن در جلسه امروز مطرح شده است، به طور ویژه پیگیری کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین درویشیان از نمایندگان شرکت‌های دانش بنیان خواست که مشکلات و موانع کار خود را به صورت مصداقی، شفاف و مکتوب به سازمان بازرسی منعکس کنند تا در کارگروه ویژه سازمان بازرسی بررسی گردد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مشکلات شرکت‌های دانش بنیان، گفت: یکی از نیاز‌های امروز شرکت‌های دانش بنیان، ایجاد و یا تقویت بانک‌های اطلاعاتی جامع برای رصد و پایش برخط فعالیت شرکت‌ها و حمایت‌هایی که دریافت می‌کنند، است. معتقدیم نباید دستگاه‌های دولتی و اجرایی در تولید محصولات، رقیب شرکت‌های دانش بنیان باشند. مگر در تولید محصولات خاص و ویژه در حوزه دفاعی و امنیتی که بخش‌هایی از همان هم قابل واگذاری است.
وی ادامه داد: یکی از برنامه‌های امسال سازمان بازرسی در راستای تحقق شعار سال، پیگیری بابت جلوگیری از واردات کالا‌های مشابه تولید داخل است که باید این کالا‌ها احصا شده و مشخص شود چه کالا‌هایی در داخل تولید می‌شود؛ بنابراین یکی از محور‌های بازرسی سازمان در دستگاه‌های اجرایی، پیگیری خرید دستگاه‌های دولتی است که اگر دستگاه مورد نظر، کالا‌های مشابه داخلی را وارد کند، تخلف کرده و قابل تعقیب است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر تسهیل و تسریع صدور مجوز برای شرکت‌های تولیدی مخصوصا شرکت‌های دانش بنیان، گفت: در جریان مقابله با کرونا همگان مشاهده کردیم که با باز شدن فضای صدور مجوز برای تولید کیت‌های آزمایشگاهی، ماسک، مواد ضد عفونی و پزشکی، کشور با سرعت غیرباورکردنی به مرحله خودکفایی و حتی صادرات رسید. اگر همین نگاه به کالا‌های دانش بنیان غیرکرونایی که امروز نیاز کشور هستند تسری داده شود، شاهد یک جهش در تولید این محصولات خواهیم بود.
وی با اشاره به مشکلات شرکت‌های دانش بنیان در خصوص اخذ تسهیلات بانکی هم گفت: اخیرا رئیس قوه قضاییه درباره رصد بانک‌ها و تکالیف آن‌ها به سازمان بازرسی ماموریت داده اند و این موضوع جزو اولویت‌های کاری سازمان است. گاهی ایراد‌ها جزیی، شکلی و درباره عدم ریسک پذیری مدیران و نگرانی از دستگاه‌های نظارتی است که ما بار‌ها اعلام کرده ایم که این بهانه‌ها را برای عدم پرداخت تسهیلات به بخش تولید، نمی‌پذیریم.
درویشیان در پایان با تقدیر از تلاش‌های معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در حل مشکلات شرکت‌های دانش بنیان، گفت: سازمان بازرسی کل کشور در کنار شرکت‌های دانش بنیان است و تلاش داریم در کارگروهی که برای بررسی و رفع مشکلات این شرکت‌ها در سازمان بازرسی تشکیل داده ایم بخشی از دغدغه شما را برطرف سازیم.
در بخش دیگر از این نشست محمد صنایع بازرس کل امور واحد‌های تابعه مجلس، ریاست جمهوری و امور خارجه سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تکالیف کارگروه مشترک سازمان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: این کارگروه مشترک نزدیک به ۹ ماه است که مشغول به فعالیت است. هدف از این کارگروه، شناسایی مشکلات و آسیب‌هایی است که شرکت‌های دانش بنیان، فناور و نانو با آن مواجه هستند و تلاش برای حل آن مشکلات با مشارکت دستگاه‌های مختلف است. این کارگروه به صورت مصداقی و هم به صورت کلی تشکیل جلسه می‌دهد.
همچنین سورنا ستاری معاون علمی رئیس جمهور ضمن تقدیر از اهتمام سازمان بازرسی کل کشور برای رفع موانع فعالیت شرکت‌های دانش بنیان، گفت: به دلیل اینکه واردات بسیار ساده انجام می‌شود، ساختار بروکراسی کشور کار تولید شرکت‌های دانش بنیان را سخت می‌کند، ولی همین که فرهنگ آن ایجاد شود، مشکلات آن حل خواهد شد.
همچنین در این نشست سید حمید پورمحمد معاون سازمان برنامه و بودجه طی سخنانی ابراز امیدواری کرد مشکلات شرکت‌های دانش بنیان با همکاری بودجه‌ای سازمان مرتفع گردد.
پیش از سخنان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، ۱۶ نفر از نمایندگان شرکت‌های دانش بنیان حاضر در پارک فناوری پردیس مشکلات خود را مطرح کردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اصفهان پایان بهمن میزبان همایش ملی ایزینکس
فناوری اطلاعات (فاوا) ستون فقرات پویا و حیاتی زندگی
عملیات بمب گذاری در لس آنجلس
سمن‌ها نقش کلیدی در افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی دارند
پایان جشنواره بین‌المللی تئاتر کردی سقز
برگزاری سومین یادواره شهدای دانشجو معلم شهرستان بهبهان
عضویت در کانال رسمی سازمان مدیریت بحران کشور
سرمربی استقلال: پنالتی خیبر درست نبود
گرامیداشت پانزدهمین سالگرد شهدای حادثه تروریستی تاسوعای حسینی چابهار
امروز ونزوئلا فردا، کجا؟
آغاز برداشت نیشکر در صومعه سرا
برداشت ۸۰ هزار تنی مرکبات از باغات گیلان
حضور دختران فوتبالیست کردستانی در اردوی تیم ملی
گرمای پایدار با صرفه جویی و مدیریت مصرف گاز
تحول هر جامعه‌ای، به کیفیت آموزش نیروی انسانی وابسته است
دعوت دختر فوتبالیست چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی
خبریاران ۲۴ آذر ۱۴۰۴
تبیین اهمیت قرآن در حیات فرهنگی و اجتماعی
هم افزایی برای رفع موانع و مشکلات فعالان اقتصادی در مهاباد
آرامش در شهر‌های استان اردبیل؛ پلیس ۵۳ خرده فروش مواد را دستگیر کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
لغو تمامی فعالیت‌های ورزشی استان فارس به دلیل هشدار قرمز هواشناسی
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)