• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۴۷۷۵
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۳
بین الملل » تحلیلی
شبکه ب.اف.ام فرانسه در توئیتر منتشر کرد

ابراز نگرانی وزیر خارجه چین از شیوع «ویروس سیاسی» در آمریکا

وزیر خارجه چین: در آمریکا علاوه بر تأثیرات مخرب شیوع ویروس کرونای جدید، نوعی ویروس سیاسی نیز در این کشور در حال شیوع است.

ابراز نگرانی وزیر خارجه چین از شیوع «ویروس سیاسی» در آمریکابه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما‏، شبکه تلویزیونی ب.اف.ام فرانسه (BFMTV) در حساب کاربری خود در توئیتر اظهارات وزیر امور خارجه چین را منتشر کرد که از وقوع "جنگ سرد جدید" ابراز نگرانی می کند.
وی گفت" تأسف بار است که در آمریکا علاوه بر تأثیرات مخرب شیوع ویروس کرونای جدید نوعی ویروس سیاسی نیز در این کشور در حال شیوع است. این ویروس سیاسی استفاده از همه موقعیت ها برای حمله به چین و ضربه زدن به این کشور است.
وی افزود: برخی از سیاستمداران به هیچ وجه به واقعیت های بنیادین توجه نمی کنند. آنها منشأ بسیاری از دروغ هایی هستند که چین را هدف قرار داده است. این سیاستمداران توطئه های بسیاری کرده اند. آنچه ما در حال حاضر باید مورد توجه قرار دهیم این است که برخی نیروهای سیاسی آمریکایی روابط چین و آمریکا را به گروگان گرفته اند و در تلاشند این روابط را به سمت به اصطلاح "جنگ سرد جدید" بکشانند.
 
هشدار وزیر خارجه چین به آمریکا در مورد جنگ سرد جدید میان دو کشور
خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد وانگ یی، وزیر امور خارجه چین روز یکشنبه در هشداری بدون ملاحظه کاری به مخالفان کشورش نشان داد که پکن مصمم است به آن‌ها "پاسخ سختی بدهد".
وزیر امور خارجه چین هشدار داد انتقاد‌های آمریکا از چین درباره مدیریت ویروس کرونا چین را به "مرز جنگ سرد جدیدی" با آمریکا سوق می‌دهد.
از هفته‌ها پیش دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پکن را متهم می‌کند در اطلاع رسانی داده‌های حیاتی مربوط به همه گیری ویروس کرونا که در پایان سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان واقع در مرکز چین شیوع پیدا کرد، دیر عمل کرده است و باعث شده است همه گیری به راحتی انتشار پیدا کند. رئیس جمهور آمریکا که برای انتخاب مجدد به ریاست جمهوری در ماه نوامبر مبارزه می‌کند، به امکان درخواست از پکن برای پرداخت میلیارد‌ها دلار غرامت اشاره کرد.
وزیر امور خارجه چین در گفتگویی مطبوعاتی بدون اشاره به نام ترامپ اعلام کرد "علاوه بر ویرانی ناشی از ویروس جدید کرونا، یک ویروس سیاسی نیز در آمریکا انتشار پیدا می‌کند".
روابط پکن و واشنگتن از دو سال پیش با جنگ تجاری که دولت ترامپ به راه انداخته و تجارت بین المللی را مجازات می‌کند، با تنش مواجه شده است.
اما همه گیری کووید-۱۹ تنش میان دو کشور را به اوج رسانده است. تا جایی که دونالد ترامپ تهدید کرده است "همه روابط" با پکن را قطع می‌کند.
وانگ یی اعلام کرد با بحران ویروس کرونا، "برخی قدرت‌های سیاسی آمریکا روابط چین و آمریکا را به گروگان گرفته و دو کشور را به سوی جنگ سرد جدیدی" سوق می‌دهند.
 
پاسخ دادن به هر دشنامی
وزیر امور خارجه چین، دومین قدرت اقتصادی جهان، در حاشیه نشست سالانه پارلمان چین گفت "این ویروس سیاسی از همه فرصت‌ها برای حمله و بد نام کردن چین استفاده می‌کند".
دونالد ترامپ روز چهارشنبه با تشدید لفاظی‌های خود علیه چین، از آن چه "بی کفایتی" پکن برشمرد، انتقاد کرد و آن را مسئول "کشتار جمعی جهانی" دانست.
وزارت امور خارجه چین، به ویژه برخی سفرای این کشور در ماه‌های اخیر برای دفاع از پاسخگویی کشورشان به همه گیری، تهاجمی‌تر عمل کرده اند.
وزیر امور خارجه چین در پاسخ به سوالی درباره این موضوع وعده داد "ما به هر دشنامی پاسخی دندان شکن می‌دهیم".
در زمانی که شمار مرگ و میر بر اثر همه گیری در کشور آمریکا، آلوده‌ترین کشور جهان به ویروس کرونا، از ۱۰۰ هزار نفر می‌گذرد، وزیر امور خارجه چین از آمریکا خواست "هدر دادن زمان و جان‌های ارزشمند را متوقف کند".
وان یی با تایید این مطلب که کشورش بیش از ۱۱ میلیارد ماسک از مجموع ۵۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ماسکی را که به سراسر جهان ارسال کرده، برای «عمو سام» ارسال کرده است، خاطر نشان کرد "کووید-۱۹ دشمن مشترک چین و آمریکا است".
وانگ تاکید کرد این تعداد ماسک، "برای هر آمریکایی ۴۰ ماسک می‌شود".

تحقیق، اما تحت شرایطی
وزیر امور خارجه چین افزود: برای همکاری بین المللی به منظور شناسایی منشاء کرونا ویروس جدید "آماده" است، اما از اشاره به جزئیات بیشتر در این باره خود داری کرد. در عوض، در زمانی که واشنگتن برای آغاز شدن تحقیقی بین المللی فشار وارد می‌کند، وزیر امور خارجه چین هشدار داد در یک چنین ابتکاری باید از هر گونه "سیاست مداخله گرانه" خود داری شود و "باید سازمان جهانی بهداشت آن را انجام دهد"
شی جینپینگ، رئیس جمهور چین، روز دوشنبه در پیغامی خطاب به مجمع سالانه سازمان جهانی بهداشت، بسیار مبهم عمل کرد.
وی به "ارزیابی کامل" پاسخ جهانی به همه گیری ویروس جدید کرونا چراغ سبز نشان داد. اما او تاکید کرد فقط زمانی که همه گیری مهار شده باشد (این تحقیق باید انجام شود).
واشنگتن می‌گوید به موسسه ویروس شناسی ووهان مظنون است که احتمالا اجازه داده ویروس از آزمایشگاه به بیرون انتشار پیدا کند.
وانگ یانیی (Wang Yanyi)، مدیر موسسه در مصاحبه‌ای که شامگاه شنبه از تلویزیون پخش شد، این اتهام واشنگتن را رد کرد و اذعان کرد موسسه وی سه منشاء زنده از ویروس کرونا در اختیار دارد.
وی اطیمنان داد پیش از آشکار شدن علائم نخستین بیماران در ماه دسامبر "مانند همه، ما نیز نمی‌دانستیم ویروس وجود دارد".
وزیر امور خارجه چین پرسید "پس چطور ممکن بود از آزمایشگاه ما بیرون انتشار یافته باشد؟ ".
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
«فواد ۱۲۸» سامانه ای برای شنیده شدن صدای مردم
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)