ضرورت مبارزه با آفات و بیماریهای سیر و پیاز
مگس سیر و پیاز از آفات مهم مشترک این محصولات است که علائم ظاهری آن خمیدگی، پیچیدگی و زرد شدن نوک برگ است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت ضرورت رعایت اصول فنی و مبارزه بموقع با عوامل خسارت زای گیاهی در مزارع سیر و پیاز گفت: بیماری زنگ سیر از مهمترین بیماریهای سیر است که علائم اولیه آن به صورت جوشهای ریز قهوهای رنگ روی برگها ظاهر شده که در صورت شدت بیماری، جوشها به صورت نوارهای برجسته قهوهای رنگ سطح برگها را فرا گرفته و در صورت عدم مبارزه به موقع، بوتهها ضعیف شده، حبهها کوچک مانده و عملکرد محصول به شدت کاهش مییابد.
عبدالرحمن زاغی افزود: تریپس پیاز از آفات مشترک سیر و پیاز است که علائم خسارت اولیه آن به صورت لکههای نقرهای (سربی) در سطح برگها مشاهده و در صورت شدت تراکم آفت، لکهها کل سطح برگها را فراگرفته که در برخی از موارد با بیماری سفیدک سطحی اشتباه گرفته میشود، این آفت سبزینه (کلروفیل) برگ را کاهش داده و در نهایت کاهش شدید محصول را سبب خواهد شد.
وی تصریح کرد: کشاورزان سبزی کار استان قبل از هر اقدامی برای مشاوره و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات، کلینیکهای گیاهپزشکی و مراکز جهاد کشاورزی به منظور اخذ نسخه گیاه پزشکی و توصیههای فنی اقدام و توجه ویژه به اقدامات زراعی برای کاهش خسارت عوامل خسارت زا بسیار تاکید میشود.
زاغی با بیان اینکه رعایت بهداشت زراعی از جمله کنترل علفهای هرز داخل و حاشیه مزارع در کم کردن جمعیت زمستان گذران عوامل بیماری زای گیاهی، رعایت تراکم مناسب از طریق تنک و حذف بوتههای ضعیف و احداث زهکش موجب تهویه مطلوب شده و نقش بسزایی در کاهش خسارت دارد، گفت: تغذیه مناسب گیاه با کودهای آلی و ریزمغذیها با هماهنگی کارشناسان تغذیه به منظور افزایش مقاومت گیاه در برابر عوامل خسارتزا مورد تاکید است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران، کشاورزان را به مبارزه شیمیایی با استفاده از سموم غیر شیمیایی و سموم کم خطر به ویژه سموم گیاهی یا معدنی و رعایت دوره کارنس سموم (مدت زمان سمپاشی تا برداشت) توصیه کرد.