پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان آموزش و ترویج کشاورزی: با رصدخانه بخش کشاورزی سطح زیر کشت و اطلاعات محصولات مشخص و در اختیار بهرهبرداران قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ کاظم خاوازی در نشست خبری که امروز در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد گفت: این مرکز در ۶ حوزه ماموریتی پژوهش و فناوری، تولید محصولات فناورانه، ثبت گواهی و نظارت بر نهادهها، آموزش و ترویج کشاورزی، مدیریت ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی در سنوات گذشته دستاوردهای ارزشمندی کسب کرده است که در اجرای قانون برنامه ششم و تکالیف مربوطه باوجود شرایط تحریم کاهش تبادلات علمی و فنی با موسسات و مراکز بین المللی مختلف از روند صعودی قابل قبول نسبت به سال ۹۵ برخوردار است.
وی ادامه داد: تقسیم عرصههای کشاورزی کشور به ۷ هزار و ۵۲۹ پهنه و استقرار کارشناسان مروج در هر یک از پهنههای تولیدی، افزایش تقریباً ۵ برابری نسبت به مروج به بهره بردار طی دوره زمانی از ابتدای نظام نوین تا سال ۱۳۹۸ (تعداد بهره بردار به ازای هر مروج از ۳۱۳۱ به ۵۳۷) بهبود یافته است و راه اندازی شبکه مدیریت دانش کشاورزی با انتخاب ۱۰۰ پژوهشگر مروج ارشد و ۱۴۸۰ محقق معین از جمله اقدامات این مرکز است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: صندوق اعتباری خرد زنان روستایی و عشایری با هدف هر روستا یک صندوق در سال ۹۷ دو هزار و ۳۰۷ و در سال ۹۸، هزار و ۹۱ صندوق ایجاد شده است.
وی ادامه داد: زنان روستایی میتوانند از طریق این صندوق اقدام به ایجاد مشاغلی برای کمک به خانواده خود کنند.
خاوازی افزود: صندوق حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری در سال ۱۳۹۶، ۱۳ صندوق و در سال ۹۷، ۶ صندوق ایجاد شده است.
وی درباره آمار ایجاد اشتغال زنان روستایی گفت: آمار ایجاد اشتغال برای زنان روستایی و عشایری در سال ۱۳۹۷ به ۱۸۷۱ نفر و در بهمن ۹۸ به ۴۵۵۷ نفر رسیده است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: مهارت آموزی سربازان در زمینه مشاغل کشاورزی از ۸۴ هزار و ۷۰۱ نفر در سال ۹۷ به ۲۲۷ هزار و ۸۸۰ نفر در سال ۹۸ رسیده است.
خاوازی ادامه داد: در سال ۹۷، ۸۸۴ هزار و ۱۳۱ نفر و تا بهمن ۹۸ به ۸۳۸ هزار و ۵۹۳ نفر بهره بردار آموزش داده شده است.
وی گفت: ایجاد ۳۱۳ کانون یادگیری و هزار و ۳۶۸ سایت الگویی برای انتقال دانش و فناوریهای نوین تا پایان بهمن ۹۸، اجرای ۴۶۴ مورد برنامه روز مزرعه برای انتقال جدیدترین یافتههای تحقیقاتی تا بهمن ۹۸، ایجاد ۱۲۰ سایت جامع مدیریت تولید محصول سالم در قالب کشاورزی پایدار تا بهمن ۹۸ از جمله اقدامات این مرکز است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: مرکز جدیدی به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با عنوان مدیریت مراکز ژنتیک اضافه شده است که کارهای اولیه آن انجام شده تا برای تصویب به هیئت دولت برود.
وی در بحث نظارت بر نهادههای مهم گفت: از سال ۹۲ تا سال ۹۷، یازده هزار فرمول کودی مورد بررسی قرار گرفت این امر کمک میکند تا نهاده خوب به دست بهره بردار برسد از سال ۹۲ تا ۹۷ نیز، ۸۷ میلیون نهال گواهی شده است.
خاوازی افزود: ۷ هزار و ۵۰۰ پهنه در کشور وجود دارد که پاسخگوی بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: یکی از رویکردهای سازمان استفاده از دانش و تجربه جوانان در بخش کشاورزی در قالب کارخانجات نوآوری است اولین کارخانه نوآوری در کرج رونمایی شد و دومین کارخانه نوآوری تا آخر امسال در تهران رونمایی میشود.
وی افزود: سعی کردیم تمام فضا را در اختیار جوانان و بخش خصوصی قرار دهیم به همین منظور در حال تهیه طرحی هستیم تا فارغ التحصیلات بیکار بتوانند بدون هیچگونه رابطه استخدامی از آزمایشگاه و امکانات این مرکز برای حل مشکلات کشاورزی استفاده کنند.
خاوازی درباره انتقال دانش و فناوری به بهره برداران گفت: برخی از علوم و فناوریهایی که تولید میشود به سرعت در اختیار بهره برداران قرار میگیرد به طور مثال دستگاهی برای کاشت زعفران که توسط موسسه تحقیقات فنی طراحی و ساخته شد و به عرضه رفت.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: مروجان ما به کشاورزان گوشزد میکنند که از یک محصول بیشتر نکارند و آنها را برای کشت محصول راهنمایی میکنند.
وی ادامه داد: در سال ۹۷، ۳۴۱ فرمول آفت کش مورد بررسی قرار گرفت که بر این اساس قرار شد ۱۰۶ فرمول در داخل سبد کشاورزان قرار نگیرد.
خاوازی گفت: کشت علوفه در اکثر مناطق انجام میشود و ماشین آلاتی در این زمینه با تعداد بالا ساخته شده و اتفاق خوبی در این زمینه صورت گرفته است؛ در زمینه خارشتر نیز برای ترویج استفاده از آن، یک تن در مزارع الگو کشت شد تا کشاورزان با موضوع خارشتر آشنا شوند.