• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۲۷۴۳۹
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۶

دروغ بافی هوک نشان از فرصت کوتاه ترامپ برای تعبیر اوهامش دارد

دروغ بافی برایان هوک در باره حقوق هسته ای ایران بیانگر شکست رویکرد یکجانبه ترامپ  در خروج از برجام و تلاش از پیش شکست خورده برای اجماع سازی علیه تهران است.

برایان هوک نماینده ویژه امریکا در امور ایران به تازه گی در باره حق ایران در خصوص غنی سازی  اورانیوم ادعا کرده است که در سال 2007 شورای امنیت قطعنامه هایی  صادر کرده است که غنی سازی در ایرن را ممنوع می کند. 
دروغ بافی هوک در این باره در حالی است که بر اساس توافق هسته ای و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل که در سال 2015 صادر شد ایران حق غنی سازی اورانیوم را دارد.  ضمن اینکه بر اساس قوانین آژانس بین المللی انرژی اتمی همه اعضا مجاز هستند برای استفاده در موارد صلح آمیز غنی سازی اورانیوم داشته باشند.
به نظر می سد توسل هوک به دروغ بافی در باره حقوق هسته ای ایران شکست رویکرد یکجانبه دولت ترامپ مبنی بر خروج از برجام و اعمال تحریم های یکجانبه علیه تهران حکایت دارد.
ترامپ پس از خروج از برجام همواره اعلام کرده است که باید ایران به هیچوجه نتواند غنی سازی اورانیوم داشته باشد و با اعمال تحریم های یکجانبه در طول دوره ریاست جمهوری خود منتظر این بوده است که ایران از حقوق هسته ای خود کوتاه بیاید و با او به توافق جدیدی برسد.
این تصور در حالی است که سه کشور اروپایی که توافق هسته ای را امضا کرده اند در طول این مدت در مواضع سیاسی خود بر حفظ برجام تاکید داشته اند اما در عمل به هیچ یک ازتعهدات خود برای حفظ این توافق عمل نکرده اند و در مقابل تهران نه تنها در مقابل فشارها از خود ضعف نشان نداده است بلکه با برداشتن گام هایی در کاهش تعهدات هسته ای خود تاکید کرده است که به هیچوجه وارد مذاکره جدیدی با امریکا چه هر طرف دیگری برای دستیابی به توافقی جایگزین برجام نخواهد شد.
اکنون هم تروئیکای اروپا تهدید کرده است که ساز و کار حل اختلاف را فعال خواهد کرد اما در حال حاضر به دنبال اعمال تحریم ها علیه تهران نیست.  در واکشن به این اقدام هم علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفته است که در صورت برگشت موضوع هسته ای ایران به شورای امنیت, ایران در همکاری های خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی تجدید نظر خواهد کرد و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز گفته است که ایران از ان پی تی(معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای) خارج خواهدشد.
اکنون اروپا در میان دو راهی حفظ برجام ومنافع اقتصادیع سیاسی و امنیتی آن و مرگ آن در مقابل منافع اقتصادی حاصل از حذف یا کاهش تعرفه های گمرکی امریکا گیر کرده است. اکنون توپ در زمین اروپاست که چه تصمیمی بگیرد؟
ممکن است که تروئیکای اروپا با تاکید بر اینکه فعلا قصد ندارد مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال نماید به دنبال آن است که با وقت کشی  وخریدن فرصت به انتظار سرنوشت انتخابات امریکا بنشیند و در آن صورت بار دیگر به برجام بازگردد .این ارزیابی مستلزم آن است که مکانیسم ماشه فعال نشود و تحریم های سازمان ملل علیه ایران برنگردد چرا که  درغیر این صورت در عمل برجام مرده است و خروج ایران از ان پی تی یا کاهش همکاری با آژانس بین المللی انرزی اتمی تاثیری درحفظ یا  از بین رفتن توافق هسته ای ندارد.
از سویی از یک طرف سرنوشت ترامپ در انتخابات آتی معلوم نیست,  اروپا هم همکاری های اقتصادی گسترده ای با ایران ندارد و در عمل همسویی آن با امریکا چندان تاثیری در افزایش فشار علیه تهران نخواهد داشت بنابر این فرصت ترامپ برای تعبیر اوهامش در باره ایران کوتاه است بنابر این  به نظر می رسد در چنین شرایطی اینکه برایان هوک به دروغ و افسانه سازی در باره حقوق هسته ای ایران متوسل می شود ناشی از درک شکست سیاست های یکجانبه ترامپ علیه تهران و کوششی بیهوده برای اجماع سازی علیه ایران است که آن هم عملی نخواهد شد.
واکنش روسیه به دروغ بافی های هوک نشان می دهد که باید منتظر شکست دیگری برای امریکا در صحنه بین المللی علیه ایرن باشیم. 
وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به ادعای هوک اعلام کرد: این ادعای آمریکا در تناقض آشکار با معاهده منع اشاعه هسته ای (اِن پی تی) است. وزارت خارجه روسیه تأکید کرد: ان پی تی هیچ محدودیتی را برای کشورهای غیرهسته ای در رابطه با غنی سازی اورانیوم قائل نیست، مادامی که آن ها تحت کنترل آژانس بین المللی انرژی اتمی باشند و غنی سازی را فقط برای اهداف صلح آمیز دنبال کنند.
 
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
مشاور رسانه‌ای حماس: در حال بررسی پیشنهاد‌ها برای دستیابی به توافق در غزه هستیم
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)