بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت
سیر نزولی تعداد مردان سیگاری
روند افزایش تعداد مردانی که سیگار میکشند و تنباکو مصرف میکنند متوقف شده و برای نخستین بار سیر نزولی پیدا کرده است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: روند افزایش تعداد مردانی که سیگار میکشند و تنباکو مصرف میکنند متوقف شده و برای نخستین بار سیر نزولی پیدا کرده است. سازمان جهانی بهداشت در حالی این خبر را اعلام کرد که مصرف سیگار، که در سراسر جهان شایع است، منجر به مرگ دهها میلیون نفر در طول دهههای گذشته شده است. این سازمان در گزارش خود اعلام کرد: تغییر در روند جهانی مصرف سیگار نشان میدهد تلاش دولتها برای کنترل تنباکو، ” در نجات جان افراد، حفظ سلامت، و کاهش مصرف تنباکو“ مؤثر است. سازمان جهانی بهداشت متعهد شد برای حفظ این روند نزولی با کشورها همکاری کند.
یک مقام سازمان جهانی بهداشت گفت: ” تعداد مردان سیگاری، برای نخستین بار نسبت به هر زمان دیگر، کمتر شده است. این برای ما بسیار مهم است، زیرا در ۲۰ سال گذشته، تعداد مردان سیگاری افزایش یافته بود، و هیچ کاهشی هم در کار نبود. تعداد زنان سیگاری کمتر شده بود، اما مردان نه. “
آلیسون کومار، افسر فنی واحد کنترل تنباکو سازمان جهانی بهداشت گفت: ”این گزارش نشان میدهد پیشرفت زیادی در کشورهای آمریکایی مشهود است. اینجا منطقهای است که احتمال دارد بیشتر کشورها به هدف کاهش ۳۰ درصدی برسند. ما شاهد هستیم که سیاستها (برای کنترل تنباکو) مدت بیشتری است که در این منطقه اعمال شده است، و به همین دلیل است که آنها موفقیت بسیار زیادی کسب کرده اند. “
وی افزود: ”به موجب این گزارش، کندترین روند کاهش مصرف تنباکو در دو منطقه شرق دریای مدیترانه و آفریقاست. در منطقه شرق دریای مدیترانه کشورهای زیادی هستند که تازه شروع به تلاش برای کنترل تنباکو کرده اند. در آفریقا هم کشورهایی هستند که سال هاست در این زمنیه تلاش میکنند و شاهد نتایج خوبی هستند. کشورهایی هم هستند که مصرف تنباکو کم کم در آنجا همه گیر شده است و اگر فوراً سیاستهایی را اعمال نکنند، این خطر وجود دارد که سطح مصرف تنباکو در آنها افزایش یابد. “
یک مقام دیگر سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: ”اما البته ما نمیتوانیم آسوده خاطر باشیم و باید تلاشهای بیشتری کنیم. ما هنوز باید به تلاش برای توقف تبلیغ سیگار، که هنوز در بسیاری از کشورها آغاز نشده است، ادامه دهیم. ما هنوز باید مالیاتها را افزایش دهیم. البته برای مثال، نباید در اماکن عمومی سیگار بکشیم؛ بنابراین اقداماتی هستند که دولتها باید برای دستیابی به این هدف انجام دهند. “
سیگار کشیدن موجب سرطان ریه، و دیگر بیماریهای تنفسی میشود و یکی از علل اصلی بیماریهای قلبی-عروقی همچون سکته و بیماری قلبی، و سرطانهای مختلف از جمله سرطان گلو است. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، هر سال بیش از هشت میلیون نفر بر اثر مصرف تنباکو جان خود را از دست میدهند. از این رقم، بیش از هفت میلیون به علت مصرف مستقیم تنباکو میمیرند و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر افراد غیرسیگاری هستند که بر اثر قرار گرفتن در معرض دود سیگاری که دیگران میکشند، جان خود را از دست میدهند.