• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۹۳۱۹۴
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۵:۳۰
بین الملل

«فشار خون مطب»، باید حتما درمان شود

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری دانشگاه هاروارد؛ بسیاری از مردم هنگامی که نزد پزشک می‌روند کمی عصبی می‌شوند و برای برخی از مردم ممکن است این قرار ویزیت، عاملی باشد برای افزایش موقتی فشار خون!، این افزایش موقتی برای کسانی که به بیماری فشار خون بالا مبتلا نیستند، اصطلاحا فشار خون مطب یا فشار خون روپوش سفید white-coat hypertension نامیده می‌شود.
بر اساس معیار‌های جدید انجمن قلب آمریکا، فشار خون طبیعی باید کمتر از ۱۲ روی هشت باشد و فشار خون ۱۳ روی ۹ و بالاتر، بیماری فشار خون محسوب می‌شود. دکتر راندال سوزمن متخصص قلب و عروق از بیمارستان عمومی ماساچوست وابسته به دانشگاه هاروارد می‌گوید اگر با دیدن پزشک، فشار خون شما بالا می‌رود پس با دیدن صحنه تصادف در بزرگراه یا مشاهده یک مشاجره خانوادگی یا کاری چه خواهید کرد؟
فشار خون یک فرد در طول روز، تغییرات زیادی دارد، ولی کسانی که به فشار خون مطب مبتلا هستند ممکن است در طول روز نیز، شاهد بالا و پایین رفتن شدید فشار خون خود باشند. حدود یک پنجم از مردم چنین حالتی دارند که البته قابل درمان با دارو نیست.
محققان با بررسی ۲۷ مطالعه که بر روز ۶۴ هزار نفر در آمریکا، اروپا و آسیا انجام گرفته بود فشار خون افراد طبیعی را با فشار خون مطب مقایسه کردند و دریافتند مبتلایان به فشار خون مطب که تحت درمان قرار نمی‌گیرند ۳۶ درصد بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به حملات قلبی، سکته مغزی یا دیگر مشکلات قلبی عروقی هستند.
این گروه همچنین دو برابر بیشتر دیگران در خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی قرار دارند، ولی احتمال ابتلای آن‌ها به بیماری‌های قلبی عروقی مساوی دیگران است. بر اساس یافته‌های دکتر سوزمن و همکارانش درمان بیماری فشار خون مطب، باید انجام گیرد و معمولا این فشار خون موقتی، به بیماری فشار خون دائمی منجر می‌شود.
به گفته دکتر سوزمن، درمان این گروه، الزاما با دارو نیست و می‌توان با کاهش وزن، ورزش، کاهش مصرف نمک و سیگار نکشیدن آن را مهار کرد. فشار خون در همان نیروی خون است که بر اثر پمپ خون توسط قلب بر رگ‌ها وارد می‌شود که پرفشاری خون سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته، نارسایی کلیه و در صورت کنترل نشدن منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی می‌شود.
با کاهش مصرف نمک، رعایت رژیم غذایی متعادل، پرهیز از مصرف الکل، فعالیت بدنی منظم، ثابت نگه داشتن وزن ایده آل و پرهیز از استعمال دخانیات خطر پیشرفت فشار خون بالا کاهش می‌یابد. وقتی که مقدار زیادی از غذا‌های شور و پرنمک خورده باشید، مقدار زیادی سدیم از طریق آن نمک وارد بدن می‌شود. به دنبال آن بدن مقدار زیادی آب جذب میکند تا بتواند سدیم اضافی را از خود خارج سازد. این مسأله باعث افزایش فشار خون در بعضی از افراد خواهد شد؛ بنابراین آب اضافه شده به بدن باعث افزایش فشار بر قلب و رگ‌های خونی می‌شود.
طبق توصیه‌های استاندارد بهتر است که میزان سدیم دریافتی در روز بیشتر از ۲۳۰۰ میلیگرم یا کمتر از ۵ گرم (یک قاشق مربا خوری) نمک نباشد که متأسفانه اغلب افراد بیشتر از این مقدار در روز سدیم دریافت می‌کنند. توصیه شده است که بیماران قلبی، افرادی که فشار خون بالا دارند و همچنین افراد بالای ۵۰ سال روزانه کمتر از ۱۵۰۰ میلیگرم سدیم که معادل ۳ گرم نمک است، مصرف کنند.
از جمله غذا‌های پرنمک می‌توان به غذا‌های فرایند شده و آماده از قبیل همبرگر، سوسیس و کالباس، ماهی دودی و غذا‌های کنسروی و پیتزا، انواع پودر سوپ آماده، انواع سس‌ها از قبیل کچاپ، سس سویا و سس سالاد، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس سیب زمینی، میان وعده‌هایی نظیر چوب شور، ذرت بوداده، بادام زمینی و فراورده‌های غلات حجیم شده، انواع ترشی‌های آماده و شورجات (مثل خیارشور و کلم شور) و پنیر‌های پر نمک اشاره کرد که فشار خون را افزایش می‌دهد.
برای کنترل فشار خون باید از غذا‌های متنوع استفاده کنید. به عبارت دیگر روزانه از مواد غذایی موجود در ۵ گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوه ها، سبزیجات، شیر و لبنیات، پروتئین ها) به مقدار توصیه شده مصرف کنید. از غذا‌های سرشار از فیبر نظیر (نان سنگک و جو) ماکارونی سبوس دار، میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده کنید. نان‌هایی را مصرف کنید که در تهیه آن‌ها جوش شیرین به کار نرفته است.
مصرف غذا‌های کنسروی و غذا‌های آماده را که در خارج از منزل تهیه می‌شوند محدود کنید. روزانه از سبزیجات و میوه‌ها به مقدار بیشتری استفاده کنید (حداقل ۵ وعده در روز)، برای بهبود طعم غذا به جای نمک از انواع سبزیجات معطر و تازه، سیر، آبلیمو و آب نارنج استفاده کنید. غذا‌هایی با حداقل چربی ترانس و اشباع را انتخاب کنید. از غذا‌های سرخ شده، گوشت‌های پرچرب، کیک ها، کلوچه‌ها و شیرینی خامه‌ای که چربی بالا دارند دوری کنید. روغن‌های گیاهی (کانولا، روغن زیتون و ...) را بجای روغن‌های حیوانی انتخاب نمایید.
برای کاهش نمک دریافتی نیز توصیه می‌شود هنگام غذا خوردن از نمکدان استفاده نکنید. برچسب‌های تغذیه‌ای را مطالعه کرده و غذا‌هایی را انتخاب کنید که مقدار سدیم کمتری دارند، مواد غذایی را انتخاب کنید که بدون سدیم هستند یا مقدار سدیم موجود در آن‌ها خیلی کم است، ادویه جاتی را استفاده کنید که در تهیه آن‌ها از نمک استفاده نشده است. پنیر‌های سنتی و زیتون‌های شور را ۲۴ ساعت قبل از مصرف در آب خیسانده و در این دوره زمانی، دو بار آب آن را عوض کنید تا نمک آن کاهش یابد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش دما، حد نصاب مصرف برق درچین را شکست
پرداخت ۵۱۸ میلیارد ریال درآمد مالیاتی به شهرداری و دهیاریهای مهاباد
تعطیلی ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان قزوین
نخستین نشست ستاد اجرایی بزرگداشت روز و هفته پارالمپیک برگزار شد
جنگنده تجاس هندی جایگزین میگ ۲۱ در هند شد
بهره‌ برداری از چاه جدید مجتمع آبرسانی بیدپارس و براکو در خواف
سفر فوری دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به منطقه آزاد انزلی
«دوشیزه اسکارلت» با دو فصل جدید در شبکه ۴
یک کشته و ۷ مصدوم بر اثر واژگونی پراید در تربت جام
بیش از ۱۳۸ هزار نفر در طرح همیار مشارکت کردند
آزادسازی ۵ هزار متر مربع از اراضی کشاورزی در نور
چاه‌های آب شرب را در اختیار وزارت نیرو قرار می‌دهیم
قدردانی مردم از ایثار نیرو‌های مسلح برای تامین امنیت کشورمان
ضرورت پایش هوشمند تردد زائران
امحای هزار دستگاه استخراج ارز غیرمجاز در اصفهان
افزایش مصدومان حادثه آتش سوزی ونوس به ۴۰ نفر
بهسازی و شاداب سازی فضای مدارس با طرح شهید عجمیان
برگزاری مسابقات فوتبال چند جانبه در بیضا
حماسه خاموش مردم در بحران ها
آمادگی فرودگاه‌های کشور برای انتقال زائران اربعین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)