به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: بیماری سل با بروز علائم بالینی در فرد مبتلا همراه است، مشخص شدن این علائم به دلیل تکثیر باسیلهای سل در بدن بیمار بوده که در نهایت تعداد این باسیلها به جایی میرسد که سیستم دفاعی فرد را از کار میاندازد.
احمد رئیسی گفت: این بیماری با بروز علائم بالینی در فرد مبتلا همراه است، مشخص شدن این علائم به دلیل تکثیر باسیلهای سل در بدن بیمار بوده که در نهایت تعداد این باسیلها به جایی میرسد که سیستم دفاعی فرد را از کار میاندازد.
وی با بیان اینکه بیماری سل یک یا چند ارگان در بدن فرد مبتلا را درگیر میکند، گفت: ازجمله اصلیترین روشهای پیشگیری از بیماری سل ابتدا شناسایی علائم این بیماری و دیگری معرفی افراد مشکوک به مراکز بهداشتی و درمانی است.
رئیسی با تاکید بر اینکه بیماری سل در هر فرد بیمار با توجه به دو عامل میتواند خطرآفرین باشد، افزود: یکی از این عوامل میزان مواجهه با ذرات عفونی و دیگری حساسیت فرد نسبت به عفونت است، اگر یک فرد حساس با یک فرد مبتلا به بیماری سل ریوی اسمیر خلط مثبت ارتباط نزدیک و طولانی در زیر یک سقف داشته باشد خطرناک خواهد بود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: اگر فرد مبتلا دو هفته تحت درمان صحیح قرار داشته باشد دیگر بیماری وی قابل انتقال نخواهد بود.
رئیس گفت: یک فرد مبتلا به بیماری سل به هیچ عنوان نباید آب دهان و بینی خود را روی زمین بریزد چراکه با این اقدام میکروبها در هوای اطراف منتشر میشود، همچنین فرد بیمار در هنگام سرفه باید دهان و بینی خود را بپوشاند و در نهایت بهتر است فرد مبتلا به سل ریوی تا دو هفته ابتدایی بیماری در اتاقی جدا از سایر اعضا خانواده به استراحت بپردازد.
بیست و سوم مهرماه به نام روز ملی سل در کشور نامگذاری شده است.