• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۴۵۱۵۶
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۳
بین الملل » تحلیلی

سامانه جدید موشک هدایت شونده ایران

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ؛ پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در گزارشی به قلم مایکل پک تحت عنوان " سامانه جدید موشک هدایت شونده ایران اخبار بدی برای اسرائیل و عربستان است " نوشت ایران از یک قطعه رونمایی کرده است که ظاهرا راکتهای سطح به سطح غیر هدایت شونده را به تسلیحات نقطه زن هدایت شونده تبدیل می کند.
به نوشته هفته نامه جینز دیفنس , تجزیه و تحلیل تصاویر تلویزیون ایران نشان می دهد این ابزار یا کیت به نام " لبیک" شبیه قطعات هدایت شونده مورد استفاده در خانواده موشکهای سوخت مایع فاتح - 110 است با این تفاوت که سطوح سه گوش کنترل آن معکوس شده است. این ابزار مشابه سیستمی است که در خانواده راکت های فاتح ۱۱۰ استفاده می شود و به منظور هدایت پرتابه , بین کلاهک راکت و موتور آن نصب می شود. به نظر می رسد که ابزار راکتهای 610 میلیمتری توپخانه سنگین زلزال سازگار هستند.
این پیشرفت ، کارشناسان نظامی اسرائیل را نگران می کند . آنها می گویند حزب الله لبنان دارای زرادخانه ای متشکل از 150 هزار موشک است که به سمت اسرائیل نشانه روی شده اند.
به گزارش تایمز آو اسرائیل , اوزی روبین, یکی از کارشناسان دفاع موشکی اسرائیل در این باره گفت: در این ابزار تبدیل، چیز تازه ای وجود ندارد. آن ها ابزارهای مشابهی را در موشک های خانواده فاتح 110 به نمایش گذاشته بودند. آن چه که در این ابزار جدید است, آیرودینامیک بال ها است که بسیار منحصر به فرد است و تا کنون در ایران و کشور دیگری دیده نشده است. حرکت به سمت طراحی بومی به جای کپی کردن از روی دیگران بر اعتماد به نفس بالا دلالت می کند. هدف این آیرودینامیک جدید و منحصر به فرد، احتمالا افزایش قدرت مانور راکت ها است.
از زمان جنگ جهانی دوم استفاده از راکتهای غیر هدایت شونده همیشه پای ثابت جنگ افزارها بوده است.آتشباری توپخانه سلاح های غیر دقیقی بوده اند که به اشباع یک هدف با آتشباری انبوه متکی هستند.
با این حال ، اگر ایران بتواند یک موشک بدون کنترل را به سلاح هدایت شونده تبدیل کند ، این کار به طور چشمگیری اثربخشی راکت را تغییر می دهد. ایران دارای سامانه های موشکی متنوعی است که به شدت بر اساس طرح های قدیمی شوروی بنا شده است , مانند موشک فلق - یک که به شدت به سامانه های راکت انداز 240 میلیمتری بی ام- 24 روسیه شباهت دارد. ایران همچنین دارای چندین نوع موشک بالستیک هدایت شونده مانند فاتح - 110 است که بیش از 100 مایل برد دارد و از سیستم هدایت جی پی اس برخوردار است.
اینکه اسرائیلی ها نگران هستند جای تعجب ندارد. اسرائیل که پیشتر از این نگران اقدام حزب الله در موشک باران از سمت مرزهای لبنان به سمت اسرائیل بود حال باید نگران احتمال شلیک موجی از تسلیحات هدایت شونده به سمت اهداف استراتژیک خود اعم از مخازن نفتی , پالایشگاه های پتروشیمی و پایگاه های هوایی نظامی باشد. اگر این موشک ها قابل کنترل باشند ، ممکن است بتوانند از رهگیری توسط موشک های سامانه دفاعی اسرائیل مانند گنبد آهنین در امان بمانند .
اما عربستان سعودی نیز ممکن است نگران باشد. آمریکا و سعودی ها ایران را عامل اصلی حملات ماه گذشته به تاسیسات نفتی آرامکوی عربستان می دانند. با وجودی که ریاض میلیاردها دلار صرف خرید و نصب سامانه های دفاع موشکی و راداری پاتریوت ساخت آمریکا کرده است , سامانه های دفاعی عربستان از شناسایی یا ردیابی پهپادها و موشکهای تهاجمی باز ماند.

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در فصل سرد از ابتدای دی ۱۴۰۴
روزنامه‌های فارس ۲۳ آذرماه ۱۴۰۴
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
امروز ؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
آسمانی شدن پدر شهید اعتماد تاجیکی
درخشش مستند ساز بیرجندی در جشنوراه بین المللی سینما حقیقت
آغاز طرح نظارتی در آستانه شب یلدا در کهگیلویه و بویراحمد
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و سوم آذر به افق آبادان و خرمشهر
بهسازی روشنایی معابر و ساماندهی شبکه برق در کمربندی شهید خرازی
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است
نمایشگاه مهر مادری در سیرجان
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (بیست و سوم آذر ۱۴۰۴)
اجرای آزمایشی آیین‌نامه اخلاق استفاده از هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها
اتصال روستا‌های دالنجان ترکیه و کردیه خراسان شمالی به شبکه ملی اطلاعات
اعتکاف دانش آموزی با حضور ۸ هزار دانش آموز در خراسان شمالی برگزار می‌شود 
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
تلاش ناکام گلزاده برای پیروزی
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
آغاز نهمین نمایشگاه و کنفرانس حمل‌ونقل و لجستیک با حضور وزیر راه و شهرسازی از امروز
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
علل افزایش قیمت طلا در بازار
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)