پخش زنده
امروز: -
تابوت های مکشوفه در منطقه جوبجی شهرستان رامهرمز، پس از پایان مستندنگاری و مطالعات علمی استخوان شناسی، به محل امن از پیش تعیینشده منتقل شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: با اشاره به عملیات کاوش نجات بخشی در محوطه تاریخی جوبجی رامهرمز که در راستای اجرای طرح آبرسانی دشت رامهرمز در پاییز و زمستان ۱۳۹۷ انجام شد افزود: در نتیجه کاوشها مشخص شد که این بخش در دوره اشکانی به شکل گورستان استفاده میشده است.
احمدرضا حسینی بروجنی با بیان اینکه در کاوشها ۲ عدد تابوت نیز کشف شد ادامه داد: در این زمان عملیات پاکسازی، مستندسازی، مطالعه روی بقایای استخوانی، مرمت و استحکامبخشی اولیه تابوتها و استخوانها توسط باستانشناسان، استخوانشناسان و تیم مرمتگران آثار تاریخی حاضر در تیم کاوش با دقت و به صورت کامل انجام شد.
وی افزود: به علت نیاز به حفظ انسجام و پیوستگی یافتههای فرهنگی گورستان و نیز پیگیری، تکمیل کاوش میدانی و انجام مطالعات نهایی، در روزهای گذشته پس از مستندنگاری و مطالعات علمی استخوانشناسی توسط متخصصان باستان شناس و انسانشناس و نیز پس از سبکسازی، تثبیت، حفاظت، مرمت و بلوکبرداری تابوتها توسط مرمتگران اشیای تاریخی، تدفینهای تابوتی توسط تیمی از کارشناسان در چند مرحله و به تدریج از سطح محوطه باستانی جوبجی رامهرمز به مخازن امن از پیش تعیینشده سازمان میراث فرهنگی منتقل و در اختیار محققان قرار گرفت.
منطقه جوبجی در رامهرمز در شرق خوزستان محوطهای است که گنجینه معروفی از دل آن توسط باستان شناسان بیرون آمد؛ گنجینه طلایی و مفرغی حاکم ایلامی رامهرمز در روستایی به نام جوبجی در عملیات لولهکشی سازمان آب و برق خوزستان در تاریخ ۹ اردیبهشت ۸۶ کشف شد؛ این گنجینه متعلق به ۶۰۰ تا ۷۰۰ سال پیش از میلاد در تپه باستانی جوبجی تخمین زده شده است.
کار کاوش و نجاتبخشی در منطقهای جوبجی از پاییز پارسال به همت پژوهشگاه میراثفرهنگی آغاز شد که تیر امسال چند تابوت در این منطقه کشف شد.