به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، از سوی دیگر کارشناسان شهرسازی معتقدند که المانهای موجود در شهر، با توجه به سابقه
تاریخی قزوین، کافی نیستند.
بر همین اساس، قاسمی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین در گفتگو با مجری برنامه نبض سیمای قزوین، در پاسخ به این سئوال که چرا المانهای سطح شهر، اثربخشی خودشان را از دست داده اند؟ گفت: سازمان زیباسازی شهرداری قزوین به دلیل فقر فضاهای موجود برای طراحی و نصب المانهای شهری، به نامگذاری محلات و میادین روی آورده و بر همین اساس نام برخی از محلات شهر تغییر کرده اند.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین با بیان اینکه این سازمان در ساخت المانهای شهری دست به اقدامات زیربنایی زده است، افزود: ساخت و نصب المانهای امیرکبیر، کاروان تجاری مسیر جاده ابریشم، آتش نشان، پرنده هما به عنوان نشان زیست محیطی شهر قزوین، پاکبان و خوشنویسی، از جمله اقدامات صورت گرفته در سالهای اخیر هستند.
وی ادامه داد: همچنین در سمپوزیوم مجسمه سازی سال گذشته که با حضور هنرمندان مجسمه ساز سراسر کشور برگزار شد ۱۷سردیس ساخته و در سطح شهر نصب شده است.
قاسمی در پاسخ به این سئوال که چرا برخی از المانهای نصب شده در سطح شهر بومی نیستند؟ گفت: برخی از المانها جنبه ملی دارند و برخی از المانهای شهری مانند میدان میرعماد یا کاروان تجاری جاده ابریشم، به دلیل قرار داشتن استان قزوین در مسیر جاده ابریشم، طراحی و نصب شده اند.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین همچنین در پاسخ به اینکه تنها ۲۲درصد از جامعه آماری با المان کاروان تجاری میدان مینودر ارتباط برقرار کرده اند؟ خاطرنشان کرد: این المان قبل از تأسیس سازمان زیباسازی شهرداری قزوین احداث شده و تمامی مراحل طراحی و ساخت آن از سوی نهادهای علمی و دانشگاهی استان انجام شده است.
متفاوت بودن نوع طراحی و اجرای المانهای شهری از شمال تا جنوب شهر قزوین، دیگر موضوعی بود که مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین درباره چرایی آنها گفت: سعی کردیم در طراحی و نصب المانهای شهری، توزیع متوازن باشد، اما این اتفاق به دلیل فقر فضای موجود شهر افتاده است.
وی افزود: عمر کاشی نگاریها و دیوارنگاریها پنج سال است و بعد از مدتی هم به دلیل ساخت و ساز، از بین میروند.
قاسمی خاطرنشان کرد: سال گذشته در منطقه پونک، پنج هزار متر از دیوارهای این منطقه نقاشی دیواری شد، اما ۲۰۰ متراز این نقاشی به دلیل ساخت و ساز که معمولاً در تمام شهرهای کشور اتفاق میافتد، از بین رفت.