• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۵۷۷۹۷
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۴
سیاسی » امنیتی و دفاعی
گفتگوی ویژه خبری

ایران جزو ۱۱ کشور برتر در ساخت زیردریایی

معاون وزیر دفاع: زیر دریایی «فاتح» برجسته‌ترین نماد اقتدار دانشی، تحقیقاتی، پژوهشی و صنعتی کشور است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، امیر دریادار امیر رستگاری با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه از ابتدای سال 1387 ساخت زیردریایی "فاتح" بنا به درخواست نیروی دریایی راهبردی ارتش در دستور کار وزارت دفاع و سازمان صنایع دریایی قرار گرفت، افزود: از همان ابتدا دفتر طراحی ویژه برای آن تشکیل شد که متخصصان این سازمان با توجه به تجربیات ساخت زیردریایی های کلاس سبک غدیر در آن جا سازماندهی شدند و عناصری از متخصصان نیروی دریایی راهبردی و عملیاتی به کمک ما آمدند و با استفاده از دیگر امکانات وزارت دفاع، کار طراحی آغاز شد.

وی با تاکید اینکه جزو 11 کشور برتر جهان در ساخت زیردریایی هستیم ادامه داد: در طول مدت طراحی حدود 132 هزار سند طراحی برای این زیردریایی منتشر شد و بر اساس آن مرکز مهندسی ساخت، نقشه های طراحی را تولید کردند.
امیر دریادار رستگاری افزود: بیش از 412 هزار قطعه در این زیردریایی به کار رفته است و 30 هزار فعالیت اجرایی تعریف شد و در بازه حدود 4 میلیون و 202 هزار ساعت کار در مدت 10 سال، این زیردریایی ساخته شد که به نوعی رکورد محسوب می شود زیرا میانگین جهانی بین 12 تا 15 سال است.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اضافه کرد: بیش از 76 فناوری روز جهان در زیردریایی "فاتح" استفاده شد و بیش از 500 شرکت دانش بنیان تحقیقاتی، پژوهشی و دانشگاهی با ما در ساخت این زیردریایی همکاری کردند.
وی ادامه داد: این زیردریایی قابلیت آفندی و پدافندی بسیار خوبی را در زیر و سطح دریا دارد.
امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه پیش از انقلاب از دانش و فناوری زیردریایی برخوردار نبودیم، افزود: ورود زیردریایی به مجموعه نیروی دریایی ارتش به دهه هفتاد برمی گردد و از آن زمان با نحوه کاربری آن ها آشنا شدیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه به زیردریایی نیاز داشتیم مجموعه وزارت دفاع به این عرصه ورود کرد و به تدریج از دهه هشتاد کار ساخت زیردریایی های سبک را آغاز کردیم.
دریادار خانزادی گفت: زیردریایی"فاتح" جهش در حوزه ساخت زیردریایی بود و زنجیره نیروی دفاعی زیر آب کشورمان را تکمیل کرد.
وی افزود: بسیاری از توانمندی ها در این زیردریایی وجود دارد که در زیردریایی های قبلی نداشتیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه کشورهای منطقه می توانند با کمک هم امنیت منطقه را به طور کامل برقرار کنند، گفت: وقت آن رسیده است که بیگانگان را از منطقه بیرون کنیم زیرا این منطقه برای برقراری امنیت به هیچ عنوان به حضور آن ها نیازی ندارد.
 امیر دریادار خانزادی افزود: نتیجه مسیر توسعه ای که نیروی دریایی در 10 سال گذشته در حال طی کردن آن است، اجرایی شدن تدبیر مقام معظم رهبری در برخورداری از نیروی دریایی در شان و مظهر اقتدار ملت ایران است.
وی اضافه کرد: برای تکمیل زنجیره دفاعی کشور در دریا و برقراری امنیت در دریاهای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران به مجموعه­ ای از شناورهای زیرسطحی، سطحی و پروازی و کارکنان و تکاوران دریایی با تجهیزات خاص نیاز داریم که این موضوع به تعامل بسیار نزدیک مجموعه های صنعتی کشور به ویژه در وزارت دفاع و نیروی دریایی نیاز دارد.
امیر دریادار خانزادی با اشاره به پیشرفت های ایران در حوزه تجهیزات و نیروی دریایی گفت: اکنون از یک نیروی دریایی با رفتار خطی قابل کنترل از سوی دشمن به نیروی دریایی با رفتار غیر خطی تبدیل شده ایم و این دستاورد به برکت انقلاب به دست آمده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: از سال 1388 برنامه توسعه ای جدی برای نیروی دریایی در دستور کار قرار گرفت که این برنامه در حال پیشرفت است.
امیر دریادار خانزادی افزود: بودجه مجموعه نیروی دریایی در حوزه ساخت و دیگر حوزه های راهبردی و عملیاتی نسبت به دوران گذشته در مقایسه با کشورهای منطقه رویکرد افزایشی و یا جهشی نداشته است.
وی اضافه کرد: امنیت این کشورها عاریه ای است زیرا همه تجهیزات خود را از دیگران دریافت می کنند.
امیر دریادار خانزادی درباره راهبردهای نیروی دریایی ارتش گفت: این نیرو بر اساس سیاست های دفاعی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در دو بخش بازدارندگی دفاعی و آمادگی دفاعی برای رزم سازماندهی می شود.
وی با بیان اینکه در چهار دهه انقلاب اسلامی هر روز قدرتمندتر از گذشته شده ایم، افزود: مناطق دریایی جمهوری اسلامی ایران همیشه امن بوده است و به صورت شبانه روزی این مناطق را پایش می کنیم و کشتی های تجاری و بین المللی، آزادنه و بدون مشکل در این مناطق رفت و آمد می کنند.
امیر دریادار خانزادی اضافه کرد: در رزمایش های آینده که پیش رو داریم دشمنان، رفتارهای جدیدی را از ما خواهند دید که موجب می شود فاصله آن ها از مرزهای جمهوری اسلامی ایران دورتر شود.
وی گفت: در آینده نزدیک شبکه در هم تنیده دفاعی را در سطح دریا با مجموع قابلیت هایی که از طریق صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران بدست آمده ایجاد خواهیم کرد به نوعی که هر دو مجموعه نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کنار هم امنیت کامل را برقرار کنند و این کار را در گذشته هم انجام دادیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: از سال 1387 حضور نیروی دریایی در مناطق بین المللی آغاز شد با توجه به اینکه کانون های ناامنی در مناطق میانی اقیانوس هند به ویژه در مناطقی که درگاه ها و خطوط اصلی ورودی و تردد شناورهای تجاری و نفتکش جمهوری اسلامی ایران در منطقه "عدن" شکل گرفت این ضرورت به وجود آمد که نیروی دریایی ارتش در آن جا حضور یابد تا امنیت اقتصادی و خطوط مواصلاتی دوردست کشور را در دریاهای آزاد تامین کند.
وی با بیان اینکه ناوگروه های متعددی را به دریاهای آزاد اعزام کردیم، ادامه داد: از آن زمان تاکنون عملیات های مختلف از جمله عملیات های رعد 1 و 2 را داشتیم که در رعد 1، کشتی تجاری ایرانی اسیر دزدان دریایی را آزاد کردیم و در عملیات رعد 2 هم یک کشتی تجاری چینی را از دست دزدان دریایی نجات دادیم.
امیر دریادار خانزادی گفت: پیام صریح ما برای کسانی که فکر تهدید نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را دارند این است که باید آماده باشند تا ضربه محکم و غافلگیرانه ای را از رزمندگان نیروی دریایی ارتش در دریا دریافت کنند.
وی با تاکید بر اینکه در همه مناطق دریایی تحت حاکمیت خود حضور پیوسته و شبانه روزی و محکم داریم، افزود: از ابتدای امسال تا 2 ماه گذشته هیچ ناو هواپیمابری در منطقه ما حضور نداشته است و فقط یک حضور کوتاه در ماه های اخیر داشتند که بلافاصله منطقه را ترک کردند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم با اشاره به اینکه زیردریایی، قدرت آفرین است، گفت: زیردریایی ها موثرترین مولفه صحنه های نبرد دریایی هستند زیرا از محیط ناهمگن دریا به خوبی استفاده می کنند و ضربات شوک آور و ویرانگری را به نیروهای مهاجم وارد می کنند.
امیر دریادار رستگاری افزود: در کنار ساخت زیردریایی، نیروی انسانی ماهر را هم تربیت کردیم و این ذخیره طلایی کشور است.­
وی با اشاره به اینکه به زودی طرح زیردریایی سنگین بعثت و ناوشکن سنگین را مطرح خواهیم کرد،اضافه کرد: این پیشرفت ها در سخت ترین شرایط تحریم محقق شده و وزارت دفاع در این جنگ علمی، سربلند است.
امیر دریادار رستگاری با بیان اینکه دانش ساخت زیردریایی در کشور بومی شده است، گفت: برای ساخت شناورهای سنگین هم برنامه گسترده ای از جمله ساخت ناوشکن سنگین 6 هزار و 500 تنی را در دستور کار داریم.
وی گفت: الگوها در ستاد کل نیروهای مسلح در همه زمینه ها از جمله رزم سطحی، رزم زیرسطحی، رزم هوایی و رزم حوزه زمینی در حال تدوین است که این الگوها مطابق توان صنعتی وزارت دفاع و دکترین دفاعی است.
امیر دریادار رستگاری در پاسخ به این پرسش که آیا استفاده از پیش ران های غیر دیزلی و الکتریکی را در دستور کار داریم؟ گفت: رئیس جمهور دستور آن را داده بود. مطالعات اولیه آن انجام شد اما هنوز به طور رسمی آغاز نشده است. این توان علمی در کشورمان وجود دارد و آمادگی ساخت این پیشران ها را داریم.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به اینکه پیشرانه های دیزلی، الکتریکی، توربینی، بخار و هسته ای در جهان وجود دارند، افزود: زمینه های ساخت و تولید همه انواع این پیشرانه ها در کشورمان وجود دارد و به محض اینکه دستور آن صادر شود به طور جدی می توانیم ساخت آن ها را آغاز کنیم.
امیر دریادار رستگاری اضافه کرد: در زمینه پیشرانه های الکتریکی دستاوردهای بسیار خوبی را داشته ایم و علاوه بر حوزه نظامی در حوزه غیر نظامی هم ورود کردیم و نخستین سامانه رانش و واترجت 1500 اسب بخار را در 6 اسفند در دومین همایش پیشران های دریایی در دانشگاه صنعتی شریف رونمایی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه تحریم ها برای ما فرصت است، گفت: در آینده نه چندان دور، نخستین توربین دریایی با توان بیش از 20 مگاوات را با همکاری شرکت های دانش بنیان داخلی برای شناورها خواهیم ساخت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رتبه سوم کشوری دو دانش آموز کیش در جشنواره جوان خوارزمی
ایران جوان و جوانی جمعیت
نظارت بر قیمت مرغ گرم و کالا‌های اساسی در ارومیه
فراخوان عمومی معرفی مادران ارزش آفرین کیش
برخورد قاطع پلیس اشنویه با تخلفات ترافیکی؛ صدور ۹۲۰ برگه جریمه در ۱۰ روز
۲ فوتی در حادثه رانندگی محور سرای – گمیچی
دهمین کاروان ترویج بهره وری کشاورزی در شهرستان نقده
حذف اقتداری از مسابقات اسکواش رنکینگ جهانی در هند
دهمین کاروان ترویجی کشاورزی در سلماس به راه افتاد
ادامه ناامنی دختران و زنان انگلیسی در معابر عمومی
تجلیل از سربازان در سپاه خوی
نامه بیش از ۲۰۰ چهره برجسته به منظور آزادی رهبر فلسطینی
ادامه روند کاهش دمای هوا در سمنان
افتتاح واحد مسکونی مددجویی کمیته امداد در روستای (کهریزه محمودآباد) بوکان 
خشم مردم سومالی از توهین ترامپ
تشدید برخورد پلیس راهور گیلان با پارک خودرو‌ها در پیاده‌راه‌ها
شتاب‌گیری نوسازی روستا‌ها و پایان بازسازی مناطق زلزله زده خوی
نیوزویک: ضرورت پیگرد قانونی وزیرجنگ آمریکا به جرم جنایت جنگی
دانشگاه مهمترین نقطه قوت نظام اسلامی
انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی در انتظار ابلاغیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)