• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۵۴۶۷۶
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۵
البرز » اقتصادی
فرصتی برآمده از دل تحریم‌ها

تولید توربین‌های گازی با اتکا به توان داخلی

متخصصان شرکت مپنا توانسته اند با تولید توربین با کلاس جهانی، آن هم در شرایط تحریم، از خروج سالیانه ۶۰۰میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری کنند.

تولید توربینهای گازی با اتکا به توان داخلی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، یکی از صد‌ها توانایی تولیدی و صنعتی استان البرز در شرکت مپنا توگا نهفته است.
شرکتی که توان تولید توربین‌های بزرگ گازی در کارخانجات خود واقع در فردیس کرج را دارا است و با صادرات به نقاط مختلف دنیا به بازیگری بین‌المللی در صنعت توربین تبدیل شده است.
این شرکت توانسته است با تولید توربین با کلاس جهانی، آن هم در شرایط تحریم، سالیانه ۶۰۰میلیون یورو در زمینه خروج ارز از کشور صرفه جویی کند.

بازیگری بین‌المللی در صنعت توربین
مپنا، یک بنگاه اقتصادی ایرانی است که به همراه ۴۱شرکت زیرمجموعه خود، در زمینه توسعه و ساخت نیروگاه‌های حرارتی، همچنین اجرای طرح‌های نفت و گاز و حمل و نقل ریلى کار خود را از سال۱۳۷۱ آغاز کرده است. در طول این سال‌ها مپنا توانسته است اجرای نزدیک به یکصد اَبَر پروژه به ارزش بیش از ۳۰میلیارد یورو را در کارنامه خود ثبت کند.
در پاسخ به نیاز روزافزون به انرژی الکتریکی در ایران و عدم تولید توربین و تجهیزات جانبی آن در کشور، شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا(توگا) که یکی از زیرمجموعه‌های اصلی گروه مپنا است در تابستان سال۱۳۷۸ تاسیس شد و تولید توربین‌های بزرگ گازی در کارخانجات خود واقع در فردیس کرج (سی کیلومتری تهران) را از اواخر سال۱۳۸۰ آغاز نمود. از آن زمان تاکنون و به منظور پوشش نیاز رو به رشد داخلی و خارجی به این محصولات، تأسیسات و ظرفیت کارخانه مرتباً افزایش یافته و به قریب ۴۰واحد در سال رسیده است.
در حال حاضر شرکت توگا با ثبت تولید و تحویل بیش از ۳۰۰واحد توربین‌های گاز و بخار نیروگاهی به بازار ایران و منطقه خاورمیانه در کارنامه خود، یک بازیگر بین‌المللی در صنعت توربین محسوب می‌گردد.

صرفه جویی ۶۰۰میلیون یورویی در خروج ارز
مدیرعامل مپنا توگا می‌گوید:شرکت مپنا توگا توان تولید توربین‌های مختلف برای تولید ۸هزار مگاوات برق را دارد که این حجم عظیمی از توان است.
بهمنی می‌افزاید: مپنا به این توان رسیده است که سالانه ۲۵تا۳۵ توربین در کلاس‌های مختلف تا سطح کلاس اف را تولید کند.
وی با اشاره به قیمت بیش از ۲۵میلیون یورویی توربین‌های خارجی گفت:هر توربین تولیدی مپنا اگر در داخل کشور ساخته شود حدود ۱۷میلیون یورو صرفه جویی ارزی دارد که این میزان در سال به ۶۰۰میلیون یورو می‌رسد.

صادرات به نقاط مختلف دنیا
این شرکت عظیم تولیدی توانسته است محصولات خود را نقاط مختلف دنیا صادر کند. اکنون کشور‌های اندونزی، عمان، پاکستان، عراق، سوریه، روسیه و کشور‌های اروپایی و آفریقایی از وارد کنندگان محصولات این گروه صنعتی هستند.
کیفیت محصولات مپنا به گونه‌ای است که چندی پیش وزیر انرژی عراق در بازدید از این شرکت، اظهار امیدواری کرد که با کمک متخصصان صنعت برق ایران به ویژه گروه صنعتی مپنا بتواند تحولی بزرگ در صنعت برق عراق به وجود آورد.
لووی الخطیب در این باره گفت: در بازدید از مجموعه صنایع نیروگاهی ایران در البرز با پیشرفت‌های غیرقابل تصوری روبرو شدم که تا قبل از این بازدید برایم باور کردنی نبود.

تولید توربین با کلاس جهانی در شرایط تحریم
یکی از مهمترین محصولات اخیر مپنا(توگا) توربین پیشرفته MGT۴۰ است که فناوری آن در شرایط تحریم به دست آمده است.
این محصول قابلیت هر دو کاربرد تولید برق و رانش مکانیکی را دارا است و به دلیل ضریب اطمینان بالای ۹۹درصد، علاوه بر استفاده نیروگاهی، در صنایع نفت و گاز نیز محصول پر کاربردی است.
توان این توربین در شرایط ایزو ۴۲.۲مگاوات و راندمان آن بالای ۳۲درصد است که تقریبا در دامنه توربین‌های مقیاس کوچک قرار می‌گیرد و با افزودن دیگر تجهیزات به صورت نیروگاه نوع سیکل ترکیبی نیز قابل استفاده است.
توربین MGT۴۰ قرار بود در همکاری با یک شرکت خارجی به‌صورت لیسانس اجرایی شود، اما شرایط بین‌المللی اجازه تحقق آن برنامه را نداد.
رییس هیأت‌مدیره و مدیرعامل گروه مپنا درباره این محصول می‌گوید: برای تولید توربین MGT۴۰ تمام ظرفیت‌های علمی جهانی را به کار گرفتیم و با افرادی در اقصی نقاط دنیا همکاری کردیم. محصول امروز ما محصولی جهانی است که با آخرین فناوری‌های دنیا بومی شده است.
دکتر علی‌آبادی معتقد است ماشین MGT۴۰ برای اقلیم و همسایگان ما بسیار ممتاز است و می‌توان به کمک آن بلوک‌های سیکل ترکیبی خوب ایجاد کرد. بحث آب و شرایط اقلیمی ایران نیز ملاحظه دیگری است. در بحث آمایش سرزمین و استفاده از پهنه کشور به طرز مناسب، باید در نقاط مختلف آب تولید کرد. از جمله کاربرد‌های خوب ماشین MGT۴۰ تولید همزمان آب و برق است. مثلاً در تمام سواحل دریا می‌توان آب را به صورت محلی شیرین کرد و در اختیار مردم قرارداد که از نظر اقتصادی منافع بزرگی را نصیب کشور خواهد کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دهم آذر ۱۴۰۴)
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در مناطقی از تبریز
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشنگتن برای فشار بر کاراکاس
ارائه خدمات توانبخشی و حمایتی به سالمندان و افراد دارای معلولیت آذربایجان شرقی
درخشش تیم خردسالان آذربایجان‌شرقی در مسابقات تکواندو
درخشش تیم دارت بانوان آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۰ آذر ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آذر ۱۴۰۴
کمک به اقتصاد خانواده با تولید سالانه ۳۱۵ تن قارچ
نظارت ۲۰۰ ناظر بر ساخت و ساز مسکن روستایی زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اعزام ۲۰۰ دانش آموز ازنایی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
آغاز لیگ برتر فوتسال کارگران کشور در تبریز
نشست هم افزایی با نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌های لرستان
هوای تبریز ناسالم برای همه گروه‌ها
برگزاری هجدهمین دوره جشنواره حرکت در تبریز
سومین نمایشگاه بزرگ آثار هنر‌های تجسمی هنرمندان پیشکسوت به پایان رسید
درخشش کاراته‌کا‌های کیش در مسابقات شوتوکان شوتوکاپ خلیج فارس
فعالیت مرکز توانمندسازی معتادان بهبود یافته در خرم‌آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز ؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۹ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالف‌اند
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ آذر ۱۴۰۴
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۳ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز ؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
پیگیری گلایه یکی از شهروندان از نحوه خدمات درمانی در بیمارستان قدس   (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
سفر علی لاریجانی شتاب تازه‌ای در روابط اسلام‌آباد  (۱ نظر)