• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۸۸۴۸۷
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۶
بین الملل » غرب آسیا
تلاش آمریکا برای مبرا کردن عربستان؛

بدترین سرپوش گذاری در تاریخ مدرن

مقام سابق سیا: تلاش کاخ سفید براي مبرا کردن عربستان از قتل قاشقجی بدترین سرپوشگذاری در تاریخ مدرن است.

بدترین سرپوشگذاری در تاریخ مدرنبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا وسيما، روزنامه ­گاردین چاپ انگلیس با اشاره به اظهارات بروس ریدل یکی از مقامات سابق و کهنه کار سازمان جاسوسی مرکزی آمریکا (سیا) مبنی بر اینکه «کاخ سفید در تلاش برای مبرا کردن عربستان سعودی در انجام دادن بدترین سرپوشگذاری در تاریخ مدرن است» نوشت: کاخ سفید خبر جلوگیری از برگزاری جلسه استماع کنگره درباره قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی با حضور جینا هاسپل رییس سازمان سیا را انکار کرد.
به نوشته پایگاه اینترنتی این روزنامه مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا و جیمز ماتیس وزیر دفاع این کشور قرار است روز چهارشنبه در یک جلسه غیر علنی در سنا در ارتباط با روابط آمریکا با عربستان سعودی شرکت کنند. این نشست در آستانه رأی گیری برگزار خواهد شد که می‌تواند سبب پایان بخشیدن به حمایت آمریکا از عملیات نظامی سیا در یمن شود.
کارکنان سنا اعلام کردند در ارتباط با یک مسئله مرتبط با امنیت ملی که از چنین اهمیتی برخوردار است، عادی است که یک مقام بلندپایه اطلاعاتی در نشست سنا حضور یابد. در ارتباط با این موضوع، عدم حضور یک عضو از جامعه اطلاعاتی بیشتر مشهور است، زیرا هاسپل برای شنیدن نوار صوتی مرتبط با قتل خاشقجی که سازمان اطلاعات ترکیه آن را ارائه کرد به استانبول سفر و سپس با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفتگو کرد.
سناتور‌های بلندپایه آمریکایی -از جمله باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی سنا- خواستار حضور هاسپل در سنا شدند، اما عصر روز سه شنبه نشانه‌ای مشاهده نشد تا نشان دهد او در نشست سنا حضور پیدا خواهد کرد.
مقامات اعلام کردند تصمیم برای حاضر نشدن هاسپل در کمیته روابط خارجی سنا ریشه در کاخ سفید دارد، اما جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید این موضوع را رد کرد. او در گفتگو با خبرنگاران گفت: "مطمئنا این گونه نیست". او در عین حال این سئوال را بی پاسخ گذاشت که آیا هیچ مقام اطلاعاتی در نشست سنا حضور خواهد یافت یا خیر.

بر اساس چندین گزارش، نوار‌ها و دیگر اسناد اطلاعاتی موجود به صورتی واضح به این موضوع اشاره دارند که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی دستور قتل خاشقجی را در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول در روز دوم ماه اکتبر صادر کرده است.
این در حالی است که رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد گزارش سیا در این زمینه گزارشی جامع نیست. او روز سه شنبه در گفتگو با روزنامه واشنگتن پست گفت: "ممکن است او در این روند دست داشته یا نداشته باشد. اما او این موضوع را رد می‌کند؛ و افراد دور و بر او هم این موضوع را رد می‌کنند. من نمی‌گویم آن‌ها می‌گویند او این کار ا. نکرد، اما آن‌ها به صورتی قاطع چنین چیزی را نمی‌گویند. "
شمار زیادی از سناتور‌های آمریکایی به باور ترامپ به ولیعهد عربستان سعودی به دیده شک و تردید می‌نگرند. این سناتور‌ها قرار بود روز چهارشنبه در ارتباط با قتل جمال خاشقجی سخنانی را از هاسپل بشوند. این اقدام می‌توانست سبب شود چندین سناتور علیه روند تداوم حمایت نظامی آمریکا از ریاض در جنگ در یمن رأی دهند.
گفته می‌شود در این جنگ بیش از پنجاه هزار نفر کشته شدند که شمار زیادی از این افراد در حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی جان خود را از دست داده اند. استفاده ائتلاف از محاصره اقتصادی به قرار گرفتن یمن در آستانه قحطی کمک کرده است. مؤسسه خیریه "کودکان را نجات دهید" تخمین می‌زند تا هشتاد و پنج هزار کودک در یمن به سبب گرسنگی جان خود را از دست داده باشند.
این در حالی است که دولت آمریکا در این باره نگران است که سنا علیه سیاست حفظ حمایت از ریاض و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی رأی خواهد داد.
اما تا روز سه شنبه دولت آمریکا به سنا اعلام کرد تنها پمپئو و ماتیس در نشست روز چهارشنبه حضور خواهند یافت. کاخ سفید به سئوالات در ارتباط با غیبت یک مقام اطلاعاتی پاسخ نداد.
یک کارمند سنا به روزنامه گاردین گفت: "همواره یک مقام اطلاعاتی در ارتباط با موضوعی همانند این در جلسه استماع شرکت می‌کند. " او همچنین گفت: "کاملا بی سابقه است و این موضوع را تنها می‌توان این گونه تفسیر کرد که دولت ترامپ در تلاش برای ساکت کردن جامعه اطلاعاتی است. "
بروس ریدل یکی از مقامات (سابق) کهنه کار سیا و کارشناس روابط آمریکا و عربستان سعودی در مؤسسه بروکینگز در سخنانی گفت: "جینا هاسپل افسر مرتبط با این موضوع محسوب می‌شده است. او به ترکیه سفر کرد و او یکی از افرادی است که نوار صوتی گوش داد و گفته می‌شود چندین بار با رئیس جمهور گفتگو کرده است. "
ریدل افزود: "این اقدام شاهد دیگری بر این ادعاست که کاخ سفید در تلاش برای مبرا کردن عربستان سعودی در انجام دادن بدترین سرپوشگذاری در تاریخ مدرن است. "
بولتون روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: او نوار صوتی مرتبط با قتل خاشقجی را گوش نداده است و قصد هم ندارد چنین کاری انجام دهد.
بولتون در نشستی در کاخ سفید گفت: "افرادی که به عربی صحبت می‌کنند به این نوار گوش داده اند و به ما گفته اند محتوای این نوار چه بوده است. " او در پاسخ به سئوالی در این باره که چرا به این نوار گوش نداده که از اهمیت ویژه‌ای در روابط با ریاض برخوردار است، گفت: "چند نفر از شما عربی صحبت می‌کنید؟ حدس می‌زنم من باید از شما بپرسم چرا فکر می‌کنید باید به این نوار گوش دهم؟ فکر می‌کنید با گوش دادن به این نوار چه چیزی عاید من می‌شود؟ "
یک تلاش قبلی برای قطع کمک‌های نظامی به ریاض تحت "قطعنامه قدرت‌های جنگی" که سناتور مستقل برنی سندرز، کریس مورفی دموکرات و مایک لی جمهوری خواه از آن حمایت کرده بودند در ماه مارس امسال با پنجاه و پنج رأی در مقابل چهل و چهار رأی راه به جایی نبرد.
اما چندین سناتور که رأی به کنار گذاشتن این قطعنامه دادند از جمله سناتور باب منندز عضو کمیته روابط خارجی سنا و همچنین کورکر، از آن زمان به بعد نظر خود را تغییر دادند.
هر دو سناتور از دولت خواسته اند یک قضاوت رسمی در ارتباط با دست داشتن شاهزاده محمد در قتل خاشقجی انجام دهد و آن‌ها خواستار حضور هاسپل در جلسه استماع روز چهارشنبه شدند.
بر اساس گزارش دیفنس نیوز، منندز روز دوشنبه گفت: "این یک جلسه خوب نیست، زیرا هیچ یک از مقامات جامعه اطلاعاتی در آن حضور ندارند. به نظر من این بدان معناست که شما به طور خاص در تلاش هستید سئوالات کلیدی در این نشست پرسیده نشود. "
کورکر نیز گفت: "من در گذشته برای ادامه فروش تسلیحات به عربستان سعودی تلاش کردم. من در حال حاضر در ارتباط با عربستان سعودی در جایگاهی کاملا متفاوت قرار دارم. "
زمان برگزاری رأی گیری درباره قطعنامه مرتبط با عربستان سعودی مشخص نیست. سندرز اعلام کرده است در نشست این هفته حمایت‌هایی برای این قطعنامه وجود دارد. میچ مک کانل رهبر اکثریت در سنای آمریکا می‌تواند برای به تأخیر انداختن این روند تلاش کند، اما نمی‌تواند برای همیشه چنین کاری انجام دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز اجرای کالابرگ دهک‌های اول تا سوم در چهامحال و بختیاری
آزادی ۱۹۰ هزار زندانی در سه دهه فعالیت ستاد دیه
درحال حاضر هیچ روستای فاقد ارتباطی در استان تهران وجود ندارد
بازگشت ۲ میلیارد ریال وجوه کلاهبرداری شده در اردکان
کشف ۶ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندرماهشهر
بخشش قاتل امیرمحمدخالقی
مطالعه دانش آموزان، آمادگی برای امتحانات نیم سال اول تحصیلی
ارائه مشوق‌های لازم برای واردات کالا‌های اساسی به واردکنندگان
مردم از خریدهای مازاد پرهیز کنند
ایمن‌سازی بیش از ۵۰۰۰ کیلومتر از مسیرهای منتهی به راه کربلای معلی
هشدار نارنجی آلودگی هوا در آذربایجان غربی
پایانه مرزی «میلَک» دروازه ترانزیتی راهبردی ایران
ثبت حضور پلنگ ایرانی ماده در پناهگاه حیات وحش بهاباد
واکنش تند البرزنشینان به یاوه گویی ترامپ
نشستی برای پیشگیری و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در رشت
کشف انبار احتکار ۱۰۰ میلیاردی کالای اساسی در لرستان
فرهنگ همیاری در مراسم مذهبی گرمه
شناسایی بیش از ۶۹۰۰ تخلف اضافه تناژ در محور‌های خراسان جنوبی
۱۷ دی، نماد هویت و عزت زن ایرانی
نشست مسئولان ستاد انتخابات با نمایندگان احزاب و تشکل‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
جبران افزایش قیمت کالا‌های اساسی با کالابرگ
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
اجرای پویش نه به پلاستیک در بیارجمند  (۱ نظر)