• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۰۱۸۵۰
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۵
بین الملل » تحلیلی

دیدار و گفتگو روسای بعثه های حج ایران و عراق در مکه مکرمه

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از مکه، سرپرست حجاج ایرانی در دیدار با رئیس بعثه حج عراق با اشاره به اینکه حج از ظرفیت‌های بسیار بزرگی برخوردار است، تاکید کرد: کشورهای منطقه از فرصت حج برای کنارگذاشتن اختلافات در جهت دستیابی به عزت و کرامت اسلامی استفاده کنند.

حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر یکشنبه شب در دیدار با حجت الاسلام شیخ خالد العطیه رئیس بعثه حج عراق ظرفیت های کنگره عظیم حج را بسیار بزرگ دانست و از شناخت و درک متقابل مسلمانان از یکدیگر، به نمایش در آوردن اقتدار امت اسلامی و پایان دادن به اختلافات قومی ، فرقه ای و مذهبی بعنوان بخشی از این ظرفیت ها نام برد.
سرپرست حجاج ایرانی دمیدن روح معنویت در بین امت اسلامی و ایجاد همبستگی میان ملل اسلامی را بعنوان دیگر ظرفیت های حج برشمرد و افزود: اگر در هر یک از کشورهای اسلامی مشکلی بوجود آید ملت های مسلمان باید مانند اعضای یک بدن برای حل مشکل به یکدیگرکمک کنند.
وی تاکید کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران که بارها نیز اعلام شده مبتنی بر تقویت ارتباط با همسایگان ، گسترش اخوت دینی در منطقه ، کمک به رشد و شکوفایی کشورهای همجوار و فراهم کردن بستر بررسی همزیستی مسالمت‌آمیز همه مذاهب اسلامی با یکدیگر است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در عمل هم نشان داد پیرو این سیاست است، اظهار داشت: وقتی در بوسنی و هرزگوین ، عراق ، فلسطین و یا دیگر کشورها مسلمانان مورد هجوم قرار گرفتند، جمهوری اسلامی ایران بدون در نظر گرفتن مذهب آنان به حمایت از آنها برخاست و به این موضع هم افتخار می کند.
وی با بیان دیدگاه امام امت (رض) در خصوص حضور شیعیان درنمازهای جماعت اهل سنت و تبعیت از مفتی اهل سنت در اعلام اول ماه تصریح کرد: امام راحل به وحدت شیعه وسنی اعتقاد داشت و به اختلافات فقهی و مذهبی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی درحج برجسته شده بود، پایان داد.
وی افزود: امسال بیش از ده هزارنفر از اهل سنت ایران به حج مشرف شده و از همان خدماتی که به شیعیان ارائه می شود برخوردارند و در عمل وحدت شیعه و سنی را به نمایش گذاشته اند.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با اشاره به ترکیب اعضای بعثه عراق گفت: شما نیز همین خط مشی را دارید و شیعه و سنی همه در کنار هم هستید و ما از وحدت مذهبی و قومی در عراق خوشحالیم.
سرپرست حجاج ایرانی اتحاد و وحدت منطقه ای را در شرایط کنونی ضروری دانست و تاکید کرد: کشورهای اسلامی همجوار باید اختلافاتشان را کنار بگذارند و یک اتحاد قوی منطقه ای بوجود بیاورند و برای رشد و سعادت یکدیگر به هم کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه پیامبر گرامی اسلام به نزاع 120 ساله دو قبیله اوس و خزرج پایان دادند ، ابراز امیدواری کرد همه کشورهای منطقه دست برادری و وحدت به یکدیگر داده و با کنار گذاشتن اختلافات از فرصت حج برای عزت و کرامت اسلامی بهره بگیرند.
در ادامه این دیدار رییس بعثه حج عراق با اشاره به اینکه حج فرصت آشنایی و تعامل بین مسلمانان را فراهم می کند، گفت: مصلحت امت اسلامی ایجاب می کند که امروز در کنار یکدیگر علیه دشمنان بایستیم.
وی با اشاره به اینکه مردم مسلمان ایران و عراق مشترکات فراوانی دارند، افزود: همسایگی و مصالح مشترک زمینه تقویت اخوت و برادری میان دو ملت و توسعه روابط دو کشور را فراهم کرده است.
حجت الاسلام شیخ خالد العطیه همچنین به همکاری ایران و عراق در حوزه حج اشاره کرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در این حوزه تجربیات فراوانی دارد و ما در سال های گذشته از این تجربیات برای ارائه خدمات بهتر به حجاج عراقی استفاده فراوانی کرده ایم.
بر پایه این گزارش، در پایان این دیدار روسای بعثه حج ایران و عراق ابراز امیدواری کردند که حج امسال با آرامش برگزار شود و زائران همه کشورها مناسک خود را به خوبی انجام دهند و با حجی مقبول و دعاهای مستجاب ، سالم و موفق به کشورشان بازگردند.
این گزارش حاکیست دراین دیدار که جمعی از مسئولان بعثه مقام معظم رهبری، سرپرست حجاج ایرانی را همراهی می‌کردند. حجت الاسلام شیخ خالد العطیه درابتدا با عرض خیرمقدم به سرپرست حجاج ایرانی ، برای دولت و ملت ایران موفقیت آرزو کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار پلیس به افراد متقاضی دریافت گواهینامه
اهدا ۳ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار در شهرستان تویسرکان
رویداد ایران جان «گلستان» را در قاب رسانه های ملی و بین المللی درخشان کرد
انتصاب شاهرخ نیازی به عنوان سرپرست آموزش و پرورش کیش
گردهمایی بانوان نخبه مهندسی کشور در شیراز
پیش نرفتن نوسازی بافت‌های فرسوده بدون اعتمادسازی برای سازندگان
استعفای رئیس فدراسیون ناشنوایان و کم شنوایان
بیش از ۲ هزار قلم کالا در اختیار نیازمندان ایلام
کلاهبرداری با وعده اینترنت رایگان در پیام رسان شاد
هشدار سازمان هواشناسی در استان کرمان
آسفالت‌ریزی معابر روستای مرادخانلو در چهار برج
دکترین نظامی اسرائیل: فریب رسانه‌ای، مقدم بر جنگ سخت
مهریز را روایت کنید
برپایی نمایشگاه کتاب در شهمیرزاد
ایران ساخت، نمایشگاه خودباوری
سلامت غذایی لازمه امنیت غذایی
نصب و رونمایی تندیس کوهنورد در بلوار کوهنورد کاشان
پای سود سهام عدالت یلدایی به شرکت‌ها گره خورد
برگزاری دوره آموزشی برای ضابطان تعزیرات حکومتی در قم
بررسی دوباره طرح ویژه تفصیلی ناحیه منفصل توس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)