• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۸۵۶۷۴
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۹
اجتماعی » تعاون و اشتغال

دانش‌آموزان از پایه ششم ابتدایی درس کار و فناوری را باید بگذرانند

نشست خبری گسترش فرهنگ مهارت‌آموزی برای دانش‌آموزان با حضور دکتر پاک‌سرشت (رئیس سازمان فنی‌ و ‌حرفه‌ای کشور) و علی زرافشان (معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش) در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای شماره 9 شهید چمران در شهرک مشیریه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی زرافشان در این نشست گفت: دانش‌آموزان از پایه ششم ابتدایی درس کار و فناوری را باید بگذرانند تا با حرف و مشاغل مختلف آشنا بشوند و در پایه نهم، برای انتخاب اماده شوند.
وی تاکید کرد : هدف وزارت آموزش و پرورش تربیت نیروی ماهر است و سازمان فنی هم متقابلا این وظیفه را به‌عهده دارد و در این باره تفاهم‌نامه تنظیم شده‌است.
زرافشان تصریح کرد : در هفته مشاغل با سازمان فنی ‌و ‌حرفه‌ای برای فراهم‌آوردن امکان بازدید دانش‌آموزان از صنایع، کارخانه ها و آموزشگاه‌های فنی‌و‌حرفه‌ای همکاری می‌شود تا از این طریق بتوانند در آینده انتخاب آگاهانه کنند.
وی افزود : وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت آموزش و پرورش با اجرای طرح ایران‌مهارت از ظرفیت‌های سازمان فنی ‌و ‌حرفه‌ای برای دانش‌آموزان دوره متوسطه استفاده خواهند کرد. در گام اول، و به‌صورت آزمایشی این طرح در 8 استان و منطقه کشور قرار است اجرا شود. ادارات کل آموزش و پرورش و فنی‌ و ‌حرفه‌ای در این استان‌ها، مشترکا برنامه را پیش می‌برند. سال آینده هم قصد داریم این برنامه را در تمامی مدارس دوره متوسطه پیش ببریم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: استانداردهای گواهینامه‌‌های مهارت دانش‌آموزان دوره متوسطه محصل کار و دانش توسط سازمان فنی‌و‌حرفه‌ای تایید می‌شود.
وی افزود : فارغ‌اتحصیلان کار و دانش دو نوع دیپلم دارند: دیپلم نظری و دیپلم فنی. دانش‌آموزان کار و دانش توانمندی‌هایی دارند که جریان کار را برای تحقق اقتصاد مقاومتی پیش خواهد برد.
محبی (مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش و مدیر پروژه ایران‌مهارت) نیز در این نشست اعلام داشت: در طرح ایران‌مهارت تلاش شده به بحث مهارت‌آموزی بیشتر توجه شود.
استان‌ها و مناطقی که برای این طرح انتخاب شده‌اند، شامل این موارد هستند: تهران، البرز، قزوین، مرکزی، گلستان، سمنان و مازندران.
نقطه هشتم آزمایشی این طرح، آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران هستند که سازمانی جدا از آموزش و پرورش شهرستان تهران دارند.
برای اجرای آزمایشی این طرح، در هر کدام از این مناطق و استان‌ها، 10درصد دانش‌آموزان در مراکز شهری و 500مدرسه شناسایی شده‌اند. در ساعت‌های فوق برنامه مدارس قبلا گرایش به آموزش مهارت وجود نداشت و بیشتر دروس نظری شبیه ریاضی، فیزیک و... تدریس می‌شد. اما اکنون باید به‌سمت آموزش مهارت برویم. در این طرح قرار است 60ساعت آموزش مهارت از طریق آموزشگاه‌های فنی‌و‌حرفه‌ای انجام شود.
 
 
معاون وزیر علوم: مهارت‌آموزی دانشجویان در اولویت است
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به همکاری این وزارت با ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: نیرو‌های تحصیلکرده بخشی از دوره سربازی خود را در آزمایشگاه‌ها و دانشگاه می‌گذرانند و همچنین در سال جاری ۷۰۰ نفر به این ارگان معرفی می‌شوند.
مسعود برومند در نشست "پیوند آموزش‌های رسمی و غیررسمی مهارتی" با بیان اینکه در سال ۱۳۶۲ تعداد دانشجویان کشور ۱۱۶ هزار نفر بودند، گفت:: مشکل اصلی ما در آن زمان، تربیت نیروی متخصص بود از این رو همه سیاست‌های وزارت علوم به سمت توسعه آموزش‌ها رفت.
وی تعداد دانشجویان را در سال ۹۶ چهارمیلیون و ۳۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت:: در سال‌های ۶۸ و ۶۹ سیاست‌ها مبتنی بر توسعه تحصیلات تکمیلی و نتیجه آن تربیت نیرو‌های متخصص در سال ۷۵ بوده است.
برومند با بیان اینکه سال ۷۹ دوران توجه به حوزه پژوهش جدی شد، گفت:: سال‌های اخیر محققان کشور بالغ بر ۵۲ هزار سند علمی منتشر کردند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، توسعه فناوری را رویکرد جدی از سال ۸۰ اعلام کرد و گفت: سال‌های ۸۴ و ۸۵ "مراکز رشد" و "پارک‌های علم و فناوری" در وزارت علوم راه اندازی شد و پارسال ۱۹۰ مرکز رشد و ۴۳ پارک علم و فناوری ایجاد کردیم.
وی ایجاد پنج هزار واحد فناور، ۱۲۰۰ شرکت دانش بنیان در پارک‌های علم و فناوری و گردش مالی سه هزار میلیارد تومانی را از دستاورد‌های مهم اقدامات وزارت علوم در ایجاد پارک‌های علم و فناوری دانست و گفت:: امسال این عدد کافی نیست و برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی و توسعه دانش بنیان باید به سمت توانمند کردن دانشجویان برویم که یکی از اقدامات آن توسعه کارآفرینی و مهارت آموزی آن‌هاست.
وی با اشاره به آموزش‌های تخصصی، حرفه‌ای و عمومی در دانشگاه‌ها گفت:: پارسال حدود ۶۸۰ دوره آموزشی در مراکز رشد ارائه شد و باید توسعه یابد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر لزوم استفاده از امکانات سایر دستگاه‌ها در امر مهارت‌آموزی دانشجویان، گفت: پارسال ۳۷ درصد افرادی که در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دولتی و آزاد مشغول به کار شدند از میان دانشجویان بودند که شامل ۵۸۰ هزار نفر می‌شود و در سه ماهه اول سال ۹۷ حدود ۱۶ هزار نفر از دانشجویان در دوره‌های فنی و حرفه‌ای حضور داشتند.
برومند با بیان اینکه برای رسمیت بخشیدن به این آموزش‌ها از سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با سازمان فنی و حرفه‌ای امضا شد، گفت:: کارآموزی دانشجویان باید در کارگاه‌های مهارتی فنی سازمان فنی و حرفه‌ای بگذرد و در ازای آموزش‌های ارائه شده گواهینامه صلاحیت نیز اعطا شود.
وی با بیان اینکه آئین نامه‌های این طرح تهیه شده است، افزود: در سال جاری این طرح اجرایی شده و اجرای آن باعث می‌َشود که سازمان فنی و حرفه‌ای به دانشگاه‌ها نزدیک شود.
برومند انطباق محتوای آموزشی در کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای با آموزش‌های دانشگاهی را از دیگر اقدامات بیان کرد و گفت:: ایجاد انگیزه برای دانشجویان به منظور ورود آن‌ها به حوزه‌های مهارت‌افزایی از دیگر اقدامات ما در این حوزه بوده است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، با بیان اینکه در دانشگاه‌ها اقداماتی برای ایجاد انگیزه در دانشجویان صورت می‌گیرد، یادآور شد: علاوه بر آن ما تفاهم‌نامه‌ای با نیرو‌های مسلح به امضا رساندیم که براساس آن دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها بتوانند بخشی از دوران سربازی خود را در آزمایشگاه‌ها گذرانده یا به عنوان دستیار پژوهشی در دانشگاه‌ها مشغول به فعالیت شوند.
وی با تاکید بر اینکه آئین‌نامه این تفاهم‌نامه تدوین شده است، اظهارکرد: در سال جاری ۷۰۰ نفر در این دوره‌ها معرفی شوند وباید سیستم‌های ما مکانیزه شود که این امر در دستور کار قرار دارد.
برومند با اشاره به برنامه‌های دانشگاه‌ها برای مهارت‌افزایی دانشجویان تاکید کرد: این روند باید توسعه یابد تا همه دانشگاه‌ها بتوانند از تجارب ان استفاده کنند.
وی در پایان اجرای طرح فرصت مطالعاتی در صنعت را از دیگر برنامه‌های وزارت علوم در راستای مهارت‌افزایی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اعلام کرد و گفت: آئین نامه اجرایی این طرح در مراحل نهایی قرار دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی نفرات برتر مسابقات تناسب اندام در پارسیان
تجلیل از محققان موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور
نکات طلایی برای رانندگی ایمن در زمستان
افزایش ظرفیت انباشت آلاینده‌های جوی از امروز تا صبح سه‌شنبه
انتصاب سرمربی تیم ملی کبدی ساحلی
اجرای طرح شهر من ،شهر نماز در خرم‌آباد
ریشه کنی بی‌سوادی درآذربایجان غربی نیازمند مشارکت همگانی است
بیانیه حماس به مناسبت سی و هشتمین سالروز تاسیس این جنبش
صنعت مس ۲۰ درصد ارز کشور را تأمین می‌کند
طرح زمستانی پلیس راه از ۲۹ آذر در آذربایجان‌غربی اجرا می‌شود
افتخار آفرینی دانش آموز ارومیه‌ای در مسابقات آسیایی
دستگیری ۲۳۳ مصرف کننده و توزیع کننده موادمخدر
ارومیه–مهاباد پرحادثه‌ترین محور جاده‌ای آذربایجان‌غربی
شاخص کل بورس همچنان در مسیر افزایشی
پنجره هوشمند دولت؛ اولویت پارک فاوا با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
صنایع تبدیلی، حلقه مفقوده در حوزه کشاورزی
پیگیری تامین مسکن و افزایش مستمری مددجویان بهزیستی در سمنان
ارائه خدمات رایگان پزشکی به اهالی مناطق کم برخوردار
بقائی: آمریکا باید به تمام کادر فنی و بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران روادید صادر کند
«نسل فردا»؛ صدای واقعی خانواده‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
پاراوزنه برداری دختران؛ حسینی طلایی شد، ایمانی نقره‌ای  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)