آیت الله خاتمی در نشست خبری:
اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری؛ ۱۳ شهریور
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری از برگزاری اجلاس رسمی این مجلس از ۱۳ تا ۱۵ شهریور خبر داد.

به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، آیت الله سیداحمد خاتمی در نشست خبری در دبیرخانه مجلس خبرگان گفت: انتخابات هیأت رئیسه و کمیسیون های این مجلس هر دو سال یک بار برگزار می شود که بر همین اساس، انتخابات هیأت رئیسه در اجلاس رسمی اسفند ۹۶ برگزار و اعضای جدید برگزیده شدند اما انتخابات کمیسیون ها به علت کمبود وقت به اجلاس بعد موکول شد که در اجلاس شهریور برگزار می شود.
سیداحمد خاتمی افزود: از آغاز دوره پنجم مجلس خبرگان تاکنون، هیأت رئیسه این مجلس ۲۰ جلسه برگزار و مسائل مهم کشور و دستور کار اجلاس رسمی خبرگان را بررسی کرده است.
وی گفت : از آغاز این دوره از مجلس خبرگان تاکنون سه جلسه مشترک هیأت رئیسه و کمیسیون های تخصصی برگزار شده است و چهارمین نشست مشترک ۴ مرداد در تهران برگزار خواهد شد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان همچنین با ارائه گزارشی از جلسات و عملکرد کمیسیون های تخصصی مجلس خبرگان، مواضع این مجلس را درباره مهم ترین مسائل روز جامعه و عرصه بین المللی تبیین کرد.
اشرافی گری برای کشور مانند سمّ است
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اشرافی گری از ناحیه هر کسی که باشد مانند سمّی برای کشور است.
آیت الله سید احمد خاتمی در نشستی خبری با تبیین مواضع مجلس خبرگان درباره مسائل روز جامعه و عرصه بین الملل گفت: البته همه مسئولان را نباید اشرافی ببینیم، مسئولان خدوم، ساده زیست و همراه با مردم را هم ببینیم که شبانه روز در خدمت ملت هستند.
وی افزود: دشمنان ملت ایران تصریح می کنند که درصدد براندازی اند در حالیکه تا پیش از این به صراحت این موضوع را بیان نمی کردند و تحریم های اقتصادی و چالش های فرهنگی و سیاسی علیه انقلاب در همین چارچوب اجرا می شود.
آیت الله خاتمی گفت: آنچه باور مجلس خبرگان رهبری است و بزرگان این مجلس آن را قبول دارند این است که دشمن قطعا در این زمینه ناکام می ماند و با رهبری هوشیار ، آینده نگر، دوراندیش و بزرگی که تاکنون توانسته اند کشتی انقلاب را به ساحل سلامت برسانند و با همراهی ملت مطمئنیم که دشمنان در این عرصه راه به جایی نخواهند برد.
وی افزود: مردم مشکلاتی دارند و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری به عنوان منتخب آنان با تمام وجود مشکلاتشان را لمس می کنند، آنچه از این مجلس برمی آید این است که از مسئولان می خواهد که قدر نجابت این ملت را بدانند و برای حل و فصل مشکلات از تمام توانشان استفاده کنند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: دشمن در پی پمپاژ ناامیدی است و این خط راهبردی دشمن محسوب می شود که می خواهد ملت ایران را از آینده انقلاب مایوس کند اما به حقیقت آینده کشور روشن است .
سید احمد خاتمی افزود: ما در چهل سال انقلاب با مشکلاتی به مراتب دشوارتر از مشکلات کنونی مواجه بودیم چنانچه در دوران دفاع مقدس که دنیای استکبار با ما جنگیدند حتی سیلوهای ما جارو شد و گندمی نداشتیم اما آن دوران را با موفقیت به پایان رساندیم پس مشکلات کنونی را نیز به یاری خدا پشت سر می گذاریم.
وی ، وحدت و همدلی حول محور ولایت فقیه و وحدت مسئولان با یکدیگر را از شروط اصلی برون رفت از مشکلات کنونی برشمرد و تاکید کرد: مسئولان در شرایط کنونی برای حل و فصل مشکلات مردم متحد باشند و از صحبت کردن تریبونی و رسانه ای با یکدیگر بپرهیزند و مسائل را در جلسات خصوصی بطور صمیمانه حل کنند و آن رابه میان مردم نکشانند.
سید احمد خاتمی همراهی مردم با مسئولان را از دیگر شروط گذر از مشکلات کنونی دانست و افزود: وقتی مسئولان می گویند با کمبود آب یا برق مواجهیم مردم با پرهیز از اسراف به مسئولان کمک کنند ، ما یک کشور و یک رهبر داریم و مسئولان نیز در پی خدمت به مردم هستند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری همچنین با تاکید بر خودباوری ملی برای گذر از مشکلات کشور گفت: همانطور که خودباوری در جام جهانی نتیجه داد و ورزشکاران ما به برکت همین موضوع در مجموع خوش درخشیدند و رهبر معظم انقلاب، مسئولان و مردم از آنان قدردانی کردند پس در عرصه های سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی هم این خودباوری نعمتی برای رفع مشکلات است.
وی ، مدیریت جهادی را حلال مشکلات کنونی کشور دانست و افزود: مدیریت جهادی همراه با خستگی ناپذیری ، قبلا تجربه شده است و با اعمال آن می توان از گردنه های مشکل اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی عبور کرد.
سید احمد خاتمی ، مقاومت و ایثارگری را نسخه پیروزی دانست و تاکید کرد : به تصریح قرآن کریم اگر در مقابل دشمنان بایستیم کیدشان به ما آسیبی نخواهد رساند و به تعبیر زیبای مقام معظم رهبری ، هزینه تسلیم به مراتب بیش از ایستادگی و فایده ایستادگی صدها برابر تسلیم است.
وی افزود: به یاری خداوند، ملت عزیز ایران با مقاومت و خستگی ناپذیری خود این بار هم دشمنان را ناکام خواهند گذاشت و ما بر این باوریم که با رهبر صالحی که خداوند به ملت ما اهدا کرده است و با این ملت همراه مشکلی پیش نخواهد آمد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری همچنین با تبیین عملکرد این مجلس و کمیسیون های تخصصی آن گفت: برخی فکر می کنند مجلس خبرگان صرفا سالانه دو اجلاس رسمی برگزار می کند اما باید این نگرش را تصحیح کرد زیرا جلسات مختلف این مجلس در طول سال برگزار می شود.
سید احمد خاتمی افزود: از آغاز دوره پنجم این مجلس تاکنون، کمیسیون تحقیق دوازده جلسه، کمیسیون اصل 107 و 109 قانون اساسی یازده جلسه و کمیسیون آئین نامه 13 جلسه برگزار کرده است.
وی گفت: یکی از مهمترین طرح هایی که در کمیسیون آئین نامه مطرح است و در صورت تصویب نهایی در اجلاس رسمی خبرگان اجرا می شود رفع خلاء های مربوط به قانون انتخابات مجلس خبرگان است .
سید احمد خاتمی افزود: طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی حداقل تحصیلات لازم برای داوطلبان انتخابات این مجلس کارشناسی ارشد است اما در آئین نامه مجلس خبرگان رهبری چنین معیاری برای داوطلبان انتخابات خبرگان نیست و افرادی که قصد نام نویسی در انتخابات مجلس شورای اسلامی را داشتند اما مدرک کارشناسی ارشد نداشتند برای انتخابات خبرگان نام نویسی می کردند و هزینه شورای نگهبان را بالا می بردند.
وی گفت: در طرح جدید کمیسیون آئین نامه مجلس خبرگان ، میزان تحصیلات لازم برای نام نویسی در انتخابات این مجلس ، مدرک سطح 4 حوزوی تعیین شده است البته این بدین معنی نیست که از داوطلبان امتحان نگیرند و صلاحیت علمی افراد باید در شورای نگهبان احراز شود.
سید احمد خاتمی افزود: از آغاز دوره پنجم مجلس خبرگان تاکنون کمیسیون سیاسی اجتماعی این مجلس بعنوان یکی از فعالترین کمیسیون ها 41 جلسه و کارگروه ها و کمیته های فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی تابع این کمیسیون حدود 60 جلسه برگزار کرده اند و دراین جلسات از مسئولان رده بالای تشکیلات سیاسی، فرهنگی و امنیتی دعوت شده است و از آنان توضیحات لازم را خواسته اند.
وی گفت: در این مدت همچنین کمیسیون حراست و پاسداری از ولایت فقیه 12 جلسه و کمیسیون اداری مالی 4 جلسه برگزار کردند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری همچنین با ارائه گزارشی از جلسات هیئت اندیشه ورز در این مجلس و کارگروه های آن افزود: پس از بیانات راهگشای رهبر معظم انقلاب در شهریور 96 این هیئت برای شکل دادن به مطالبات بر مبنای آرمان های متعالی انقلاب با اهتمام ویژه آیت الله جنتی تشکیل شد و هیئت مقدماتی آن 13 جلسه برگزار کرد .
سید احمد خاتمی گفت: در این جلسات طرحی ارائه شد که براساس آن این هیئت در صحن علنی مجلس خبرگان در قالب طرحی دو فوریتی ارائه شود که ارائه و مصوب شد و تاکنون یازده جلسه این هیئت برگزار و ساز و کار اجرایی و موضوعات دارای اولویت آن مشخص شد.
وی موضوعات دارای اولویت هیئت اندیشه ورز مجلس خبرگان رهبری را به ترتیب شامل عرصه دین و فرهنگ، علم و فناوری ، حقوقی_ قضایی ، اقتصادی و سیاسی - اجتماعی برشمرد.
سید احمد خاتمی گفت: این هیئت شامل شماری از اعضای مجلس خبرگان و جمعی از کارشناسان و صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی است که با هدف رصد و دیده بانی مسائل کلان و میزان پیشرفت ، پسرفت و توقف این مسائل در مسیر انقلاب فعالیت دارد .
وی افزود: این هیئت با ارزیابی کلان این مسائل، حرکت صحیح نظام را در مسیر تحقق اهداف و آرمان های انقلاب و آینده نگری در قبال بایسته های تحقق اهداف انقلاب مبتنی بر گفتمان سازی ، تبیین و ساخت افکار عمومی رصد کرده است و کارگروههای وابسته به آن اکنون در حال ارزیابی و بررسی موضوعات مصوب هستند که نتایج آن در نهایت به رهبر معظم انقلاب ارائه می شود.
از تأکید رئیس جمهور بر وحدت و مقابله با امریکا استقبال می کنیم
عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: از مواضع اخیر رئیس جمهور مبنی بر تأکید بر وحدت و مقابله با امریکا استقبال می کنیم.
آیت الله سیداحمد خاتمی در نشست خبری در دبیرخانه مرکزی این مجلس پس از ارائه گزارشی از عملکرد مجلس خبرگان و کمیسیون های تخصصی آن به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد.
وی درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور درباره لزوم وحدت در جامعه گفت: ما از هر سخنی که در آن به اتحاد و مقاومت دعوت شود استقبال می کنیم و این مواضع از هر گوینده ای که باشد سخن درستی است.
سیداحمد خاتمی افزود: اما وحدت محور می خواهد و طبق قرآن کریم، برای وحدت باید به حبل الله متمسک شد که این حبل الله در مجمع البیان، امیرالمؤمنین امام علی (ع) معرفی شده و در زمان ما نیز ولایت فقیه است.
وی تأکید کرد: نباید زمینه های اختلاف را ایجاد کرد، باید حریم همگان و حریم مردم را نگاه داشت و منطقی سخن گفت.
عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان اختلاف سلیقه را واقعیت جامعه کنونی و لازمه جامعه آزاد دانست و افزود: با این حال در اختلاف سلیقه ها باید قانونی، مؤدبانه و محترمانه سخن گفت تا زمینه های چالش پدید نیاید.
خاتمی گفت: بر این اساس، دعوت به وحدت، ستودنی و دعوت به مقاومت نیز فراخوان قرآنی است و هر گونه دعوت در این باره اطاعت از ولایت فقیه محسوب می شود.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اخیراً شاهد کاهش اقبال جوانان به نماز جمعه هستیم و برخی معتقدند حوزه های علمیه به روز نشده است و اطرافیان مراجع به امور اقتصادی کشیده شده اند اظهار داشت: بنده به عنوان سخنگوی هیأت رئیسه مجلس خبرگان سخن می گویم و ورود به این حوزه وظیفه من نیست.
خاتمی در عین حال گفت: به عنوان فردی که امام جمعه هستم می گویم که این مسأله کلیت ندارد که بگوییم میزان حضور جوانان در همه نمازجمعه ها کاهش یافته است؛ البته در برخی نمازجمعه ها کاهش یافته است اما باید مسائل را واقع بینانه تحلیل کرد.
امام جمعه موقت تهران افزود: واقع بینانه این است که ببینیم رسانه ها در زمینه تشویق مردم و جوانان به حضور در نماز جمعه نقش خود را ایفا و در برابر تهاجم و تخریب گسترده دشمنان در این زمینه دینشان را ادا کرده اند؟
وی گفت: البته باید با تدبیر در این زمینه نقش بیشتری به جوانان در ستادهای نمازجمعه داد و جوانان باید با حضور در این ستادها، طرح و برنامه بدهند و امور را مدیریت کنند.
خاتمی تأکید کرد: این عنصر را هم باید در نظر بگیریم که امامان جمعه باید با ارائه خطبه های روزآمد از خواندن خطبه های طولانی بپرهیزند.
وی ارائه تسهیلاتی مانند گرمایش مناسب در زمستان و سرمایش در تابستان را از دیگر عوامل جمعی مؤثر در جذب حضور جوانان در نمازجمعه برشمرد.
سیداحمد خاتمی افزود: بر این اساس، این ادعای کلی که جوانان بریده اند کلیت ندارد و کسانی که نمازجمعه و این نهاد را زیر سؤال می برند اشتباه می کنند زیرا این نهاد در چهل سال گذشته محافظ انقلاب بوده است چنانکه در دفاع مقدس و بحران هایی مانند کمک به آسیب دیدگان زلزله نقش خود را در بسیج مردم به خوبی ایفا کرد.
وی گفت: اکنون نیز تریبون های نمازجمعه بصیرت افزایی می کنند پس برخی، خود را رویاروی نمازجمعه نبینند. نمی گویم نقد وارد نیست، نقد مقدمه کمال است اما می گویم برکات نمازجمعه را نیز ببینند و پیشنهادهایشان را بدهند.
عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان همچنین درباره دستور کار هیأت اندیشه ورز خبرگان اظهار داشت: این هیأت فعالیتش را از بررسی مسائل مرتبط با دین و فرهنگ آغاز کرده است تا بداند آیا پیشرفت، پسرفت یا توقفی در این عرصه بوده است.
سیداحمد خاتمی افزود: وقتی نتایج این بررسی ها مشخص شود به رهبری ارائه و با اجازه ایشان رسانه ای می شود.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره کمک مجلس خبرگان به دولت برای رفع مشکلات گفت: این مجلس نهاد اجرایی نیست در عین حال هر کاری که از دستش برآید برای حل و فصل مشکلات انجام می دهد.
خاتمی افزود: اعضای این مجلس، شخصیت های برجسته هر استان هستند و در این زمینه نیز مسائل را تبیین می کنند.
وی اضافه کرد: نمایندگان مجلس خبرگان در روشنگری هایشان با اشاره به بصیرت مردم در 40 سال گذشته به آنان توصیه می کنند که در عین مطالبه حقوقشان مواظب حرکات دشمن و موج سواری آنان باشند.
عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان ادامه داد: اعضای این مجلس به مردم هشدار می دهند که صحنه مطالبات خود را مدیریت کنند تا مسئولان بتوانند در فضای آرام مشکلات را حل و فصل کنند.
خاتمی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر کم کاری برخی نهادها در حوزه رسانه و میزان انطباق این موضوع بر عملکرد رسانه ای مجلس خبرگان گفت: به صراحت می گویم که این درباره این مجلس صدق می کند.
وی افزود: ما در هیأت رئیسه مجلس خبرگان مصوب کردیم که برنامه هفتگی یا ماهانه در رسانه درباره خبرگان داشته باشیم و با تولید و پخش برنامه ها عملکرد این مجلس را ارائه و معرفی کنیم.
خاتمی گفت: گرچه جلسات مجلس خبرگان غیرعلنی است اما به عنوان نماینده ای که سه دوره در این مجلس هستم می گویم که بسیاری از نطق های قبل از دستور و فرایند مصوبات این مجلس قابل انتشار است و آیین نامه داخلی این اجازه را به هیأت رئیسه داده است که هر بخش را که بخواهد می تواند رسانه ای کند.
وی تأکید کرد: به صراحت اعلام می کنم که باید به نقش رسانه واقف و برنامه هایی برای معرفی خبرگان داشته باشیم که اگر چنین شود یقین دارم که مطالب پرمحتوایی به مردم ارائه خواهیم کرد تا آگاه شوند که چه طرح هایی در این مجلس ارائه و چگونه بررسی و تصویب می شود.
عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره تعیین میزان سن برای داوطلبان انتخابات این مجلس گفت: در طرحی که در کمیسیون آیین نامه ارائه شده، سن هم در نظر گرفته شده است.
سیداحمد خاتمی افزود: اما اینکه حداکثر سن داوطلبان تا کی باشد، در آیین نامه آمده است که تا وقتی که افراد توانایی کار داشته و مؤثر باشند.
وی گفت: اما از طرف مبدأ و اینکه حداقل سن داوطلبان چقدر باشد در آیین نامه آمده و مهم این است که مجلس خبرگان رهبری نهادی است که رهبر تعیین می کند پس باید ترکیب آن به نحوی باشد که زمینه پذیرش مردم را داشته باشد.