• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۰۴۲۱۱
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۳
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
در سال ۹۶؛

عبور گردش مالی صنعت بیمه از ۵۰۰ هزار میلیارد

رئیس کل بیمه مرکزی: سال ۹۶ با رشد ۲۱ درصدی حق بیمه ها میزان حق بیمه صنعت بیمه کشور از ۳۳۰ هزار میلیارد ریال فراتر رفت.

عبور گردش مالی صنعت بیمه در سال۹۶  از ۵۰۰ هزار میلیارد ریالبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما ؛ عبدالرضا همتی در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه که در نمایشگاه بین الملی تهران برگزار شد، گفت: وضعیت عملکردی بانک، بیمه و بورس سطوح کارآمدی نظام تامین مالی هر کشور را تعیین می سازد و بدیهی است بدون یک نظام کارآمد تامین مالی، دسترسی به رشد بالای اقتصادی و توسعه پایدار ممکن نیست.
رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه بر ارتباط این سه رکن تاکید کرد و گفت: تصمیم گیری و سیاست گذاری پیرامون هر یک از ارکان بازار مالی بر دیگری تاثیر دارد، پس همکاری و همفکری و طراحی ساز و کار لازم به منظور هماهنگی میان این سه بازار ضروری است.همچنین، تناسب لازم بین عملکرد و میزان رشد توسعه هر یک از ارکان بازار بین بانک، بیمه و بورس برقرار باشد. لذا نظام تامین مالی کشور بایستی نظامی همگن و متقارن باشد.
همتی افزود: فضای تعامل و ارتباط بین سه بازار پول، بیمه و بورس مهم است و ظرفیت قابل توجهی برای رشد و توسعه نظام تامین مالی فراهم می سازد که باید از آن استفاده کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی، بیمه را عامل ارتقای آرامش در نزد مردم و فعالان اقتصادی دانست و گفت: بیمه ابزاری برای ثبات اقتصادی، تجهیز پس اندازها و توسعه سرمایه گذاری، کاهش هزینه های مبادلاتی در اقتصاد و بهبود فضای کسب و کار و مدیریت ریسک ملی است.
وی با اشاره به روند رو به رشد صنعت بیمه، گفت:خوشبختانه رشد مداوم صنعت بیمه کشورمان و افزایش تدریجی ضریب نفوذ آن، زمینه لازم برای نقش آفرینی بیشتر صنعت بیمه در اقتصاد کشور را فراهم می سازد. سرعت رشد بالاتر حق بیمه ها در مقایسه با رشد اقتصادی کشور موجب افزایش ضریب نفوذ بیمه و بالارفتن تدریجی اهمیت صنعت بیمه در کشور شده است.
وی در ادامه افزود: سال ۹۶ نیز با رشد ۲۱ درصدی حق بیمه ها میزان حق بیمه صنعت بیمه کشور از ۳۳۰ هزار میلیارد ریال فراتر رفت و با توجه به تقریب رشد اسمی GDP کشور قطعاً ضریب نفوذ بیمه به حدود ۲.۳ درصد می رسد.
همتی، تداوم رشد بیمه های زندگی را بسیار مهم دانست و گفت: منابع بیمه های زندگی به عنوان ابزار مهم مالی میان مدت و بلند مدت در بازار مالی مطرح است. سال ۱۳۹۶ نیز رشد ۳۰ درصدی حق بیمه های زندگی را داشتیم که با توجه به تورم یک رقمی سال ۹۶ رشد مطلوب تلقی می شود. با بیمه های عمر مردم هم پس انداز می کنند هم ریسک زمان فوت و از کارافتادگی را پوشش می دهند و هم سرمایه گذاری کرده و سود با کمترین ریسک نصیبشان می شود.
وی افزود: با توسعه بیمه های عمر منابع خرد مردم به منابع کلان و با ثبات سرمایه گذاری تبدیل می شود، در واقع بیمه کانال مطمئن و با ثباتی برای توسعه بازار سرمایه است و با توجه به هدف گذاری برنامه ششم توسعه برای بیمه های زندگی سیاست و برنامه مهم بیمه مرکزی تحقق این امر و رشد ۵۰ درصدی سهم بازار بیمه های عمر در پرتفوی صنعت بیمه در پایان ۵ سال آینده است.
همتی، همکاری بازار بیمه و بازار بورس اوراق بهادار بیمه ای را از دیگر همکاری های مهم اعلام کرد: این اوراق، ریسک تعهدات بیمه ای را به بازار سرمایه منتقل می کند و ضمن گسترش ظرفیت بیمه و بیمه اتکایی کشور ابزار جدیدی را در اختیار سرمایه گذاران بازار سرمایه قرار می دهد. شرکت های بیمه و بیمه گران اتکایی می توانند از طریق صدور اوراق بهادار متصل به بیمه بر ساماندهی ریسک، متمرکز شده و آنها را مستقیماً به بازارهای اوراق بدهی منتقل کرده و بازده حقوق صاحبان سهام خود را بهبود بخشند. از طریق انتشار اوراق بهادار متصل به بیمه، صنعت بیمه کشور می تواند از ظرفیت های بازار سرمایه برای تأمین مالی و پوشش ریسک های خود استفاده کند.
وی افزود: البته در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته این ابزار بیشتر برای پوشش حوادث فاجعه آمیز در بیمه های حوادث طبیعی و بیمه های زندگی استفاده می شود که با این نوع تأمین مالی تناسب دارد. لذا با رشد بیمه های حوادث طبیعی و پوشش های بیمه عمر بتدریج نیاز صنعت بیمه به این نوع تأمین مالی جهت پوشش ریسک های خود افزایش می یابد. در کنار انتشار اوراق بهادار متصل به بیمه، طراحی محصولات جدید بیمه ای مرتبط با سرمایه گذاری بویژه استفاده از ظرفیت بورس از جمله صندوق های سرمایه گذاری در طراحی محصولات بیمه زندگی، موضوع دیگری است که محمل همکاری تنگاتنگ بیمه و بورس می باشد که امیدوارم هر چه زودتر عملیاتی شود.
همتی، توجه به موضوع تعمیق بازار بورس از طریق سرمایه گذاری در بازار اولیه را از دیگر نکات مهم اعلام کرد و گفت: سرمایه گذاری بیمه ها در بازار ثانویه خیلی کمکی به تعمیق بازار سرمایه نمی کند. صنعت بیمه با منابع بلند مدت ناشی از رشد بیمه های زندگی می تواند در بازار اولیه نقش آفرینی بیشتری داشته باشد و از این طریق نقش خود را در توسعه اقتصادی کشور ایفا کند.
رئیس کل بیمه مرکزی از اینشورتک ها به عنوان یکی از زمینه های مهم در رشد و تحول صنعت بیمه یاد کرد و گفت: اینشورتک که ازجانب استارت آپ های بیمه ای ارائه می شود به انقلاب دیجیتالی و نوآوری فناوری در صنعت بیمه اطلاق می شود. لازم است کلیه فعالین صنعت بیمه از شرکت های بیمه گرفته تا نمایندگان و کارگزاران و بازاریابان به این موضوع توجه کرده و ضمن استقبال از تحولات متکی بر نوآوری فناوری در صنعت بیمه حمایت نمایند.
وی تاکید کرد: مقاومت در برابر پیشرفت فنی و نوآوری صرفاً موجب کند شدن رقابت و متضرر شدن بیمه گذاران خواهد شد و البته توسعه اینشورتک باید با رعایت مقررات و ضابطه مند باشد.
همتی افزود: هرفیندال هیرشمن سال گذشته با ۳۶۰ واحد کاهش به ۱۴۰۰ واحد رسید که به معنای نیمه متمرکز و شبه رقابتی شدن بازار بیمه است. رسیدن این شاخص به ۱۰۰۰ واحد، بازار بیمه را کاملا غیر متمرکز و رقابتی خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته تعداد بیمه نامه های صادره ۷۱ میلیون بوده است و تعداد خسارت های پرداختی ۴۸ میلیون فقره بوده است.
رئیس کل بیمه مرکزی درخاتمه، آمادگی صنعت بیمه برای تعامل بیشتر با دو بازار بورس و بانک را اعلام و تاکید کرد: با توجه به اینکه در سال ۹۶ گردش مالی turnover صنعت بیمه از ۵۰۰ هزار میلیارد ریال فراتر رفت، حضور مؤثر و تعیین کننده بازار بیمه در مجموعه بازارهای مالی را نوید می دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش ۴۵ درصدی تلفات تصادف‌های رانندگی در خدابنده
بارش بیش از ۲۱۱ میلی متر باران در کیش
مدارس جاسک آماده اسکان اضطراری
افتتاح رسمی صحن مطهر حضرت زهرا(س)
ثبت نام در فرایند ارزیابی و انتخاب برند برتر ملی در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۸ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
خدمات رسانی شبانه روز ستاد مدیریت بحران در کیش
واریز یارانه یسنا، همزمان با شب یلدا
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۷ آذر
محاسبات دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه فرو ریخت
کنترل بیولوژیک افت ذرت
پرواز اورژانس هوایی برای نجات نوزاد در طالقان
خدا جواب بازیکنان پرسپولیس را داد
مسابقات آزاد تپانچه بانوان؛ هانیه رستمیان قهرمان شد
تشدید بارندگی ها در پایان هفته سمنان
بیانیه کمیته انضباطی درباره توهین‌ها و فحاشی تماشاگران فوتبال
نعمت بی دریغ، ایران غرق در برکت برف و باران
عملیات بهسازی قبور معصوم زاده بجنورد متوقف شد
مصر و امضای یک قرارداد تازه عربی با رژیم صهیونی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
هوای سرد در تهران ماندگار است
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
جام جهانی اسکیت رولبال؛ بانوان ایران بر سکوی سوم جهان ایستادند
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)