• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۹۴۲۱۳
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۶
اصفهان » اجتماعی
اردستان

آتش سوزی کاخ سرهنگ آباد عمدی به نظر می رسد

آتش در کاخ سرهنگ آباد اردستان که از دیروز صبح آغاز شده بود، ظهر امروز مهار شد.

آتش سوزی کاخ سرهنگ آباد عمدی به نظر می رسدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ فرماندار اردستان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار این خبرگزاری گفت: از ساعات اولیه وقوع حادثه با تمام توان و امکانات شهرستان برای مهار آتش اقدام کردیم ، اما به لحاظ شکل سازه و دوری روستای سرهنگ آباد ، مهار آتش با وقفه مواجه بود.
علیرضا غیور که امروز به اتفاق جمعی از مسوولان استانی و شهرستان در محل وقوع حادثه حاضر شده بود، افزود: اگر ما با اتفاقات وسیع تر مواجه شویم ، امکانات ما جوابگو نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مالکیت عمارت سرهنگ آباد در اختیار بخش خصوصی است، گفت: میراث فرهنگی تملک اینجا را در اختیار ندارد ، اما براساس وظایف ذاتی و  اختیارات سازمانی، ازسال گذشته برای مرمت این اثر ملی ، ورود پیدا کرد.
غیور در خصوص احتمال عمدی بودن این آتش سوزی اظهار نظر روشنی نکرد و گفت: کارشناسان امر در حال بررسی هستند.
مدیر میراث فرهنگی شهرستان اردستان نیز گفت: کارشناسان آتش نشانی در حال بررسی موضوع هستند.
آقای صدوق درباره علت نداشتن نگهبان در این مجموعه تاریخی گفت: کاخ در تصرف مالک خصوصی است و ما اجازه ورود به مجموعه را نداشتیم و وظیفه ما نظارتی است.
وی درباره اینکه مالک خصوصی می تواند مالک خصوصی می تواند هر اقدامی در ملک ثبت ملی شده انجام دهد، گفت: طبق قانون مسوول حفاظت با خود مالک است.
صدوق درباره میزان اعتبارات اختصاص یافته برای مرمت کاخ سرهنگ آباد گفت: حدود 400 میلیون تومان اعتبارات ردیف اسناد خزانه برای این موضوع اختصاص یافت که 350 میلیون تومان برای پیمانکار و 50 میلیون تومان هم برای خرید مصالح بود.

آتش سوزی کاخ سرهنگ آباد عمدی به نظر می رسد

وی درباره اینکه چرا پیمانکار فقط 30 میلیون تومان دریافت کرده، توضیح داد: قرار داد در اداره کل میراث فرهنگی استان بسته شده و به ما تفویض اختیاری نشده است.
مدیر میراث فرهنگی شهرستان درباره اینکه چرا از این ردیف بودجه برای استخدام نگهبان استفاده نشده، تاکید کرد: این ردیف بودجه مرمتی بوده و برای بکارگیری نیروی حفاظتی قابل استفاده نبوده است.
صدوق با اشاره به اینکه 68 اثر در ردیف آثار ثبت ملی و یک اثر (قنات دو طبقه اردستان) در ردیف ثبت آثار جهانی و 9 محوطه در شرف ثبت قرار دارند، گفت: کل مجموعه نیروهای ما برای حفظ و حراست 3 نفر هستند و در سرکشی و نظارت ها از دوستداران میراث فرهنگی استفاده می کنیم.

رییس دادگاه عمومی بخش عمومی بخش زواره هم گفت: دلایل آتش سوزی این مجموعه به همت کارشناسان خبره دادگستری در دست بررسی است.
علیرضا نقدی افزود: چیز خاصی از کاخ باقی نمانده و بسیاری از قسمت های بنا تخریب شده است و میزان خسارت وارده کارشناسی و اعلام خواهد شد.

اگر دستگاه های نظارتی ، مثل میراث فرهنگی هم در این ارتباط کوتاهی و تخلفی کرده باشند، با آنها تعارف نداریم.

وی گفت: در این رابطه افرادی مورد بازجویی قرار گرفتند و بعد از کامل شدن تحقیقات ، اعلام نظر می شود.نقدی افزود: اگر عمدی بودن حادثه برای دستگاه قضایی اثبات شود، با عاملان برخورد شدید صورت می گیرد.
رییس دادگاه عمومی بخش زواره تاکید کرد: اگر دستگاه های نظارتی ، مثل میراث فرهنگی هم در این ارتباط کوتاهی و تخلفی کرده باشند، با آنها تعارف نداریم.
نکویی مدیر بخش شهرستان های اداره کل میراث فرهنگی نیز که به محل حادثه سفر کرده بود، گفت: عمدی بودن حادثه قابل حدس است و باید با متخلفان برخورد شود.
آقای نکویی گفت: قانون حفظ و حراست اینگونه بناها را با مالکان خصوصی می داند و اگر آنها کوتاهی کنند، باید جوابگو باشند.
آقای تقی زاده ، یکی از افرادی که ادعای مالکیت سه دانگ از باغ مجموعه تاریخی سرهنگ آباد را دارد، مالک دیگر را عامل آتش سوزی عمدی می داند.
آقای عابدین زاده هم که ادعای مالکیت سه دانگ از کل مجموعه را دارد مالک دیگر را عامکل آتش سوزی در این مجموعه می داند و می گوید: اینکار برای روز سیزدهم فروردین که مردم در آن منطقه حضور پیدا می کنند ، برنامه ریزی شده بود تا حادثه را آتش سوزی سهوی جلوه دهند.
دو نفر از اتباع خرجی در این ارتباط در بازداشت هستند و تحقیقات از افراد محلی و مالکان ادامه دارد.
مجموعه کاخ سرهنگ آباد دیروز طعمه حریق شده بود. 
عمارت سرهنگ آباد شامل مجموعه کوشک آسیاب، حمام، قراول خانه، برج دیده بانی و یخچال است که در سال1299 هجری قمری برای پذیرایی از شاهزادگان قاجار در دوران ناصرالدین شاه احداث شده است.
این کاخ ترکیبی زیبا از کاخ چهلستون اصفهان و باغ عفیف آباد فارس است که در سال1355 شمسی به شماره 1278 ثبت آثار ملی شده است.
عمارت سرهنگ آباد بخش سفلی زواره در 20کیلومتری اردستان قرار دارد.
شهرستان اردستان در 118 کیلومتری شمال مرکز استان اصفهان واقع شده است.

گزارش تصویری فردا منتشر می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روحیه استکبارستیزی امام (ره) جذابیت در عرصه بین الملل دارد
استقبال از نایب قهرمان بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۵ دبی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۶ آذر ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۶ آذر ۱۴۰۴
مهار آتش در منزل سرایداری یکی از مدارس شوش
تشدید نظارت ها بر مراکز عرضه فرآورده‌های دامی در زنجان
اولویت مخابرات زنجان: جایگزینی کابل مسی با فیبر نوری
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برگزاری همایش با محوریت اتصال پژوهش به صنعت در ماهشهر
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی منطقه آزاد ارس
برگزاری نشست تخصصی ارتقای کیفیت آموزشی با حضور رئیس جمهور
تداوم بارش برف و باران در سمنان
نقره ارمغان ورزشکار چهارمحال و بختیاری در رقابت‌های جودو
زیباسازی و تجهیز مدارس شهرستان صومعه سرا
لبخند مردم به بارش نعمت خداوند در کیش
برخورد قاطع با متخلفان منابع طبیعی در دستور کار دستگاه قضائی
تکلیف سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ‌دهی آنی به استعلامات دفاتر اسناد رسمی
جشنواره نور پایتخت در بوستان ملت
آبگرفتگی معابر در برخی شهر‌های استان هرمزگان و قشم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
معرفی نامزد‌های نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»
جایگاه کمدی در پرده نقره ای کجاست؟
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با مشاور رهبر انقلاب
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۳۸ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)