• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۷۳۵۴۰
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۸
اجتماعی

عیدی طبیعت را بدهیم ، سخاوت طبیعت را حفظ کنیم

منابع طبیعی شامل عرصه های مراتع ، جنگل ها وفضاهای سبز و باغستان هاست که بستر پایدار و پایان ناپذیری برای ثروت آفرینی و تولید و زندگی سالم و از همه مهم تر شکل گیری جوامع فراهم می کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمودرضا دهقان منشادی کارشناس ارشد منابع طبیعی می گوید : عرصه های منابع طبیعی فقط سخاوت خود را به دوره های نوروزی محدود نمی کند بلکه تمام شبانه روز و هفت روز هفته در دوازده ماه این سخاوت را باید ببینیم و مشاهده کنیم.

مادر همه تمدن های بشری و بشریت را باید منابع طبیعی بدانیم و ان را حفاظت و صیانت کنیم که بازی برد - برد است. این همراهی و بازی هرگز رویکرد برد - باخت نخواهد داشت و فقط برد - برد یا باخت - باخت خواهد بود.

وی هشدار می دهد : افراد و جوامعی که این نقش ها را نمی بینند یا نمی خواهند ببنیند در واقع با دست خودشان دامنه بهداشت و سلامت معیشت و حیات خود را محصور و محدود می کنند و زمینه را برای تبدیل فرصت های حیاتی به افزایش تهدیدها فراهم می اورند که پیامد صریح و شفاف آن همان بلایای طبیعی خواهد بود که بازی باخت - باخت است.

دهقان می گوید : بلایای طبیعی در حقیقت شامل مجموعه ای از تشدید بی تعادلی ها و بی توازنی ها در رفتارها و ساختارهای محیط زیست و منابع طبیعی است که باعث ایجاد خسارت و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی زیانباری می شود و گاهی تا حذف یک جامعه چندین هزار ساله هم پیش رفته است.

وی معتقد است : وقوع یک سیل در پاکستان در چند سال گذشته در همسایگی ایران نشان داد که بلایای طبیعی تا چه حد می تواند دامنه تهدیدهای مکانی و زمانی خود را افزایش دهد و البته سیلاب های مخرب چند سال اخیر و از همه بدتر بیابان زایی و خشکسالی در ایران .
البته امروزه یک بلای طبیعی محض نداریم بلکه ترکیبی از بلیه طبیعی و مصنوعی و انسان محور است و دامنه تخریب و اثار خسارتی ان هم تابعی از عملکردهای انسانی و کشورهاست.
به همین خاطر همه کشورها متناسب با کیفیت و کمیت بلایای طبیعی و احتمال وقوع انها برای مقابله با بحران های ناشی از ان و حتی پیشگیری از ان برنامه ریزی می کنند.
این کارشناس ارشد منابع طبیعی می گوید :ایران جزو 10 کشور متاثر از بلایای طبیعی است و از 41 مورد بلایای طبیعی 31 تا 36 مورد در ایران رخ می دهد و پدیده خشکسالی هم در سال های اخیر تشدید شده است.

این روند نشان می‌دهد میزان حوادث غیرمترقبه در کشور ما بسیار زیاد است و مسئولیت برنامه ریزان را در ارتباط با پیشگیری از حوادث سنگین‌تر می‌کند.

دهقان می افزاید : مدیریت امور پیشگیری بلایای طبیعی باید بخش مهمی از برنامه های توسعه باشد و در این عرصه هم همه مردم نقش افرین و موثر هستند.
شدت این اثربخشی هم به تعطیلات نوروزی مربوط می شود که همه فرزندان ایران در اغوش سرسبز خود میزبانی می کند و بر مهمانان 80 میلیون نفری است که حرمت و کرامت میزبان طبیعی خود را بلکه مهربان ترین مادر جوامع بشری خود را حفظ کنند.

وی می گوید : کارشناسان معتقدند هر هکتار جنگل حدود ۲,۵ تن اکسیژن برای ما تولید می کند که معادل مصرف اکسیژن ۱۰ نفر است و برخی تحقیقات هم نشان می دهد ارزش حدود نه کیلوگرم اکسیژن، برابر با ۵۴ دلار است و آن را به مول تبدیل کرده اند و گفته اند هر مول از اکسیژن معادل یک دلار یا به نرخ امروز حدودا ۴۵۰۰ تومان است.

وی می افزاید : البته این اعداد در مورد گونه های مختلف گیاهی و حتی در سنین مختلف سن درختان می تواند متفاوت باشد. هر مترمربع از برگ چنین درختانی در هر روز معادل پنج مول اکسیژن تولید می کند که نصف این مقدار را بطور کلی به مصرف خودش می رساند و نصف این مقدار را می تواند به محیط خودش به عنوان خدمت پس بدهد.

محمودرضا دهقان منشادی می گوید : هر هکتار جنگل با حدود ۱۰۰ اصله درخت ۷,۵ تا ۸.۵ تن دی اکسید کربن را در سال جذب می و حدود ۲.۵ تن اکسیژن برای ما تولید می کند.
پس از هموطنان عزیز منابع طبیعی ، مادر همه تمدن ها و به ویژ مادر تمدن ایران عزیز و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست و فضاهای سبز یک وظیفه ملی است.
حفاظت از منابع طبیعی، درخت و درختکاری هم جزو آداب و رسوم ملی و اسلامی ما هم بوده است.

وی گوید : حیات تمدن ایران عزیز به منابع طبیعی بستگی دارد و اگر غفلت کنیم، وسعت حیات ما محدودتر و تنگناتر خواهد شد.
بشر در قرن بیست و یکم با سه چالش عمده تغییر اقلیم، کمبود آب شیرین و بیابان زایی مواجه است.

اما جنگل ها و مراتع با جذب « دی اکسید کربن جو» به عنوان مهمترین گاز گلخانه ای، گرمایش زمین را کنترل می کند و به عنوان سدهای طبیعی کم هزینه اما اثربخش با کاهش سرعت حرکت آب، میزان نفوذ آب به سفره های زیر زمینی را افزایش می دهد و وقوع سیلاب های مخرب ، کاهش می یابد و به حفظ منابع آب و خاک کمک می کند.

وی می افزاید : دیگر نباید از نقش موثر جنگل ها در حفظ تعادل اکوسیستم ها، کنترل آلاینده ها و تولیداکسیژن، ایجاد شادابی و نشاط و حفظ حیات بشریت غافل شویم و البته حفظ منابع طبیعی و جنگل ها از شاخص های مهم توسعه پایدار هر کشوری محسوب می شود.
ساماندهی مسایل زیست محیطی در سطح ملی از قبیل خشک شدن دریاچه ها و تالاب ها، رودخانه ها، قنوات و چشمه ها، بیلان منفی سطح سفره آبهای زیرزمینی، فرونشست زمین، گسترش کانون های بحرانی بیابان زا و گردوغبار فقط و فقط با حفظ و احیای جنگل ها و مراتع، گسترش عملیات آبخیزداری و آبخوانداری و بیابان زدایی امکان پذیر است.

این کارشناس تاکید می کند : پس حفاظت ازجنگل ها و منابع طبیعی به عنوان سرمایه ملی ، هم مطالبه و هم وظیفه عمومی است که مساعدت و همراهی آحاد ملت عزیز ایران اسلامی را طلب می کند.
همه مردم احساس مسئولیت شدیدی نسبت به منابع طبیعی، جنگل ها و مراتع دارند و از آنجایی که آتش سوزی ها به عنوان یکی از دغدغه ها مهم است ، علاوه بر اقدامات جنگلبانان در کنترل بموقع اتش سوزی ، سامانه ای برای دریافت گزارش های مردمی ، سامانه 1504 برای دریافت گزارش های مردمی درباره آتش سوزی ، تخلف و تصرفات جنگلی در کشور راه اندازی شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
باشگاه ملی قاف، میزبان دو نوجوان از چهارمحال و بختیاری
تجلیل از برگزیدگان ستاد اقامه نماز در سمنان
سیصد و هفتاد و نهمین جلسه شورای شهر تهران
هفته 14 لیگ برتر فوتبال ایران؛ عبور تراکتور از سد پیکان در تبریز
نخستین دوره کارآموزی قضائی جذب ویژه روحانیت
نمایشگاه کتاب؛ سرسبد اتفاقات فرهنگی استان است
نهایی شدن مدل اجرایی تثبیت ریزگرد‌ها در منطقه سیستان
شیلات ایران؛ از خودکفایی تا ارزآوری جهانی
ستکا؛ سامانه‌ای برای شفافیت و رصد کامل تولید و توزیع کالا‌های اساسی
حیات فاطمی نقشه راه زندگی تمدن‌ساز اسلامی است
رونمایی از ۳۰۰ اثرجدید پژوهشی در قم
آغاز جابجایی ریل راه آهن از تپه هفت هزار ساله دامغان
رونمایی از تجهیزات فرایندی بومی یک شرکت دانش‌بنیان در ایران‌ساخت
کشف هشت تن هیزم جنگلی در اردبیل
رویداد ملی استارتاپی گردشگری خلاق
اعلام امادگی استاندار کرمان برای حمایت از توسعه ورزش ووشو
برگزاری رویداد شب علم در زابل
سارق ۱۵ میلیارد طلای مسروقه در زرقان دستگیر شد
جنگ امروز، جنگ روایت‌ها و اعتقادات آخرالزمانی است
ثبت چهارمین برد شهرداری ارومیه در ورامین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)