پخش زنده
امروز: -
مصرف پنج نوع خوردنی به جای قرصهای ویتامین
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ نقش میوه ها و سبزیجات در جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی، برخی سرطان ها ثابت شده اما چنین ادعایی در مورد مکمل های غذایی یا مولتی ویتامین ها ثابت نشده است.
آجیل
انواع آجیل منبع چربی های سالم، پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان ها هستند. برخی از انواع آجیل، حتی از غذاهای گیاهی آنتی اکسیدان بیشتری دارند. مصرف منظم آجیل با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ارتباط مستقیم دارد
انواع توت
رنگ متنوع انواع توت نشانه وجود آنتوسیانین در آنهاست که خواص زیادی برای سلامت دارد. توتها منبع فیبر، ویتامین ب، پتاسیم و ویتامین سی هستند. نشان داده شده که آنتوسیانین ها برای مبارزه با سلول های سرطانی مفید هستند و به جنگ التهاب می روند.
سیب
سیب سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان است و ثابت شده که مصرف روزانه سیب، نیاز به داروهای تجویزی را کاهش می دهد. سیب دارای فیبر زیاد و منبع غنی از پتاسیم است؛ که برای کاهش فشار خون تاثیر زیادی دارد. مواد مغذی موجود در انواع سیب بدن را در برابر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مصون و خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان ریه را کاهش می دهد. مصرف سیب با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و آسم همراه است.
سبزی های کریستالی
مصرف سبزی ها از جمله کلم های بروکسل وبروکلی، تربچه و ... با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها ارتباط دارد.
مصرف این سبزی ها منجر به غیر فعال کردن و مرگ سلول های سرطان زا شده و از آسیب های اولیه به DNAجلوگیری می کند. علاوه بر این سبزی های کریستالی منابع غنی از فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها از جمله ویتامین های کا، ب،سی، ای، پتاسیم، و سلنیوم هستند.
تخم مرغ
تخم مرغ یک منبع غذایی بسیار سالم است. مطالعات نشان داده که مصرف بیش از یک عدد تخم مرغ در روز نه تنها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی یا سکته را افزایش نمی دهد، بلکه منجر به افزایش سطح کلسترول خوب می شود. تخم مرغ همچنین شامل تمام اسید امینه های ضروری برای تامین پروتئین بدن است و منبع خوبی از ویتامین آ، ویتامین ب، آهن، سلنیوم، کولین و ید محسوب می شود.