• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۴۲۹۶۳
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۴
بین الملل » تحلیلی

برنده جایزه نوبل صلح از ترامپ خواست توافق هسته‌ای ایران را حفظ کند

پویش بین المللی برچیدن تسلیحات هسته‌ای که جایزه نوبل صلح دو هزار و هفده را از آن خود کرده است از دونالد ترامپ خواست به منظور جلوگیری از هرگونه مناقشه جدید، توافق نامه هسته‌ای ایران را حفظ کند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما  به نقل از خبرگزاری فرانسه، پویش بین المللی برچیدن تسلیحات هسته‌ای که جایزه نوبل صلح دو هزار و هفده را از آن خود کرده است روز دوشنبه از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خواست به منظور جلوگیری از هرگونه مناقشه جدید، توافق نامه هسته‌ای ایران را حفظ کند.

بئاتریس فین مدیر پویش بین المللی برچیدن تسلیحات هسته‌ای در کنفرانسی مطبوعاتی در مقر سازمان ملل متحد اعلام کرد:" ما از دولت آمریکا می‌خواهیم که توافق نامه هسته‌ای ایران را رعایت کند و از آن خارج نشود تا از بروز مناقشه یا تنش‌های جدید ممانعت به عمل آید. "
بئاتریس فین در واکنش به برخی اخبار و اطلاعات مبنی بر این که دونالد ترامپ قصد دارد در روز‌های آینده در کنگره اعلام کند که ایران به تعهدات خود در قبال توافق نامه هسته‌ای به طور کامل عمل نکرده است، اعلام کرد:" واقعا این چیزی نیست که جهان امروز به آن نیاز دارد. اگر این اتفاق بیفتد، پیامد‌های منفی زیادی به دنبال خواهد داشت. ما هیچ شاهد و دلیلی نداریم که ثابت کند ایران مطابق با توافق نامه عمل نکرده است. " وی افزود جامعه جهانی، آژانس بین المللی انرژی اتمی و دیگر طرف‌های توافق نامه هسته‌ای ایران می‌گویند ایران به تعهدات خود در قبال توافق نامه عمل می‌کند.
منابع آگاه می‌گویند دونالد ترامپ که مدعی است ایران به روح توافق نامه هسته‌ای عمل نمی‌کند، تصمیم گرفته است ظرف روز‌های آینده اعلام کند که اجرای مفاد توافق نامه توسط ایران را تائید نمی‌کند.
ژانویه سال دو هزار و شانزده، مطابق با توافق نامه هسته‌ای ایران و قدرت‌های بزرگ که شش ماه پیش از آن منعقد شده بود، بخش عمده تحریم‌های بین المللی که به علت فعالیت‌های هسته‌ای ایران بر ضد این کشور وضع شده بود، لغو شد و در ازای آن ایران برنامه هسته‌ای خود را محدود کرد. در حال حاضر وخیمتر شدن روابط میان تهران و واشنگتن پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، این توافق نامه را به خطر انداخته است. این توافق نامه که شانزدهم ژوئیه سال دو هزار و پانزده میان تهران و شش قدرت بزرگ جهان شامل آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان منعقد شد، به علت انتقادات شدید دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا شکننده شده است.
رئیس جمهور آمریکا موظف است مطابق با یک قانون هر نود روز یک بار به کنگره اعلام کند که آیا ایران به مفاد توافق نامه هسته‌ای عمل می‌کند و آیا لغو تحریم‌های این کشور که به موجب توافق نامه هسته‌ای به اجرا گذاشته شده است با منافع ملی آمریکا مغایرت ندارد. اگر رئیس جمهور آمریکا این مسئله را تائید نکند، به موجب قانون یادشده کنگره آمریکا شصت روز فرصت خواهد داشت که درباره اعمال یا عدم اعمال مجدد تحریم‌ها بر ضد ایران تصمیم گیری کند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، کل توافق نامه هسته‌ای ایران که انعقاد آن چند سال طول کشید به خطر خواهد افتاد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بلداجی وشهرکرد سردترین نقاط چهارمحال و بختیاری
گشایش نمایشگاه کتاب در بندرخمیر
بازداشت عاملان درگیری مسلحانه در میدان ۱۶ نارمک
هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
اوج گیری ناپایداری‌های جوی در خراسان جنوبی
قزوین میزبان بخش پادکست دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» شد
هوای ناسالم کلانشهر مشهد در ۱۱ آذرماه، برای بیست‌ و پنجمین روز پیاپی
پایان آب‌گرفتگی محله مریم آباد یزد با پروژه ۱۰ میلیاردی
مرگ موتور سوار ۱۸ساله در نجف آباد
طرح ملی «جی‌نف» در شهر سیمینه بوکان کلید خورد
ثبت بیش از ۲۶ هزار درخواست صدور مجوز استان زنجان در درگاه ملی مجوزها
محموله‌های کمک پاسخگوی حداقل نیاز‌های غزه نیست
کشف ۱۳۰ تُن برنج احتکار شده در اصفهان
هفدهمین جشنواره فراگیری نخستین واژه آب در روستای کالیمانی مانه
مادورو سوگند وفاداری به مردم ونزوئلا یاد کرد
آغاز اجرای طرح ملی جی نف در سیمینه بوکان
سفال کلپورگان هنری هفت هزار ساله
رزمایش دوسالانه طرح اضطراری فرودگاه ها در ایلام
برنامه ریزی برای پرداخت ۵۰ هزار وام کم‌بهره برای مسکن محرومان
افزایش عمق داخلی سازی با اتکا به توان داخلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ماجرای یک پیام!
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
تلاش آمریکا برای نفوذ در بوسنی و هرزگوین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)