• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۰۱۷۷۷
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۹
بین الملل » آمریکا
بیانیه آمریکا به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی:

به برجام پایبند بوده‌ایم، ایران هم کاملا پایبند باشد!

هیئت نمایندگی آمریکا در آژانس: آژانس بین المللی انرژی اتمی این اختیار را دارد درخواست بازدید از هر مکانی را در ایران مطرح سازد تا بدین ترتیب گزارش های ایران را راستی آزمایی کند.

به برجام پایبند بوده‌ایم، ایران هم کاملا پایبند باشد(!)به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما،پایگاه اینترنتی نمایندگی آمریکا در سازمان های بین المللی در وین متن کامل بیانیه این کشور به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران را منتشر کرد. 
متن این بیانیه را نیکول شامپاین،‌کاردار آمریکا در وین در شورای حکام قرائت کرد. متن این بیانیه به شرح زیر است: 
جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، یازده تا پانزده سپتامبر،‌
آقای رئیس، 
آمریکا یک بار دیگر از دبیر کل، معاون دبیر کل در امور پادمانی، و کارکنان آنها به خاطر کار عالی و تداوم حرفه‌ای گری خود در اجرای مسئولیت هایشان در ایران قدردانی می کند. ما از گزارش سی و یکم اوت دبیر کل استقبال می کنیم که تأیید می کند آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنان بر  اجرای همه تعهدات هسته ای ایران بر اساس برجام نظارت دارد و آنها را راستی آزمایی می کند. 
آمریکا در حال بازنگری در سیاست خود در قبال  ایران است، از جمله سیاستش در قبال برجام. در حالی که این بازنگری ادامه دارد، ما نیز به تعهدات خود پایبند هستیم و از ایران انتظار داریم به نوبه خود برجام را دقیق اجرا کند. برای ایجاد این اعتماد که برنامه هسته ای ایران صرفاً صلح آمیز است و صلح آمیز می ماند، پایبندی کامل ایران به همه تعهداتش بر اساس برجام و اقدامات فنی برای این منظور ضروری است. 
فقط همکاری شفاف به آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه می دهد که به جامعه بین المللی اطمینان دهد که ایران به تعهداتش عمل می کند. راستی آزمایی آژانس بین المللی انرژی اتمی و نظارت بر همه تعهدات ایران برای اجرای موفقیت آمیز برجام ضروری است. 
هیچ چیز در برجام، قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، یا تصمیم ماه اوت 2015 شورای حکام و قطعنامه ماه دسامبر 2015 وجود ندارد که یک تعهد هسته ای را از راستی آزمایی آژانس بین المللی انرژی اتمی معاف کند. اگر در خصوص فعالیت های هسته ای ایران، از جمله فعالیت های احتمالی تسلیحاتی، مسئله یا نگرانی جدیدی حاصل شود،‌ آژانس بین المللی انرژی اتمی از اختیارات کامل پادمانی خود برای بررسی آن مسئله استفاده می کند. آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین می تواند از اختیاراتی که بر اساس برجام به آن داده شده نیز استفاده کند.
ما همچنین از این بیانیه دبیر کل نیز استقبال می کنیم که می گوید آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنان به ارزیابی گزارش های ایران بر اساس پروتکل  الحاقی ادامه می دهد و بازرسی های تکمیلی در زمینه دسترسی به سایت ها و سایر مکان ها در ایران انجام می دهد. همانطور که پروتکل الحاقی در مورد سایر کشورها اعمال می شود، آژانس بین المللی انرژی اتمی این اختیار را دارد درخواست بازدید از هر مکانی را در ایران مطرح سازد تا بدین ترتیب گزارش های ایران بر اساس پروتکل الحاقی و «توافقنامه جامع پادمانی» را راستی آزمایی کند. 
همانطور که آژانس بین المللی انرژی اتمی به طور علنی اعلام کرده، چنانچه سوءظنی در خصوص فعالیت هسته ای احتمالی بوجود آید آژانس اختیار دارد درخواست دسترسی به همه مکان های مربوطه در ایران - از هر نوعی - را مطرح کند. آژانس بین المللی انرژی اتمی باید به استفاده از اختیارات خود برای راستی آزمایی گزارش های ایران و نظارت بر برجام ادامه دهد. هرگونه نگرانی قابل توجه در مورد فعالیت های هسته ای اعلام نشده (از سوی ایران) باید و می تواند از طرف آژانس بین المللی انرژی اتمی پیگیری شود؛ ما کاملاً اعتماد داریم که آژانس بین المللی انرژی اتمی و بازرسان بسیار ماهر و حرفه ای اش به نحو شایسته ای این کار را خواهند کرد. 
آقای رئیس، 
آمریکا از حرفه‌ای بودن گزارش های دبیر کل بر اساس این بند از صورتجلسه بسیار قدردانی می کند. این گزارش ها به شورای حکام و طرف های مختلف برجام اجازه می دهد نحوه اجرای تعهدات ایران را به طور دقیق ارزیابی کند و از اجرای مناسب الزامات این کشور مطمئن شود. این گزارش ها همچنین به تقویت پایه راستی آزمایی که برجام بر آن تکیه دارد کمک می کند. 
مسائلی که در گزارش دبیر کل مورد بحث قرار گرفته است بر اهمیت تلاش های پایدار و سخت آژانس بین المللی انرژی اتمی در زمینه اجرای نقش نظارتی خود در خصوص ایران تأکید می کند؛ این مسائل بحث شده همچنین بر لزوم وجود منابع لازم برای اجرای این وظایف مهم تأکید دارد. آمریکا همچنین از وعده های متعدد در زمینه تأمین مالی برای تلاش های آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص نظارت بر برجام و همچنین پوشش هزینه های راستی آزمایی مناسب در بودجه عادی قدردانی می کند. ما به حمایت قاطع کشورهای عضو آژانس در این زمینه امید داریم. مسئولیت های جدید در ایران نباید بر سایر وظایف آژانس بین المللی انرژی اتمی در زمینه پادمان، امنیت، ایمنی و استفاده های صلح آمیز از انرژی هسته ای تأثیر بگذارد.
آقای رئیس، با این اظهارات،‌آمریکا به گزارش دبیر کل که در سند GOV/2017/35 آمده است توجه می کند و درخواست دارد که این سند علنی شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارسال ۵۲۰ اثر به دبیرخانه همایش ملی شعر مادر در کاشان
پایش مرکز معاینه فنی فریمان
لیگ دسته یک هندبال قرعه کشی شد
شنای سپاه بر سکوی نخست
یادواره شهدای دانش آموز در هامون
نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی توان‌خواهان در قزوین
تکریم همسران و مادران شهدا در دانشگاه قم
استرداد وجوه کلاهبرداری شده به حساب مالباخته در سبزوار
رشد ۳۰ درصدی تولید و صادرات شیلات
پیش بینی افزایش ارزش صادرات آبزیان در ماه‌های آینده
تأکید دولت بر لزوم استاندارد‌سازی سوخت خودرو‌ها در کشور
برگزاری پویش به نام مادرم؛ آیینه‌ی زهرا (س) در استان زنجان
برگزاری کنفرانس تفکر سیستمی در مشهد
زندگی در سایه همت
افتتاح ساختمان جدید فدراسیون دوچرخه‌سواری با حضور وزیر ورزش
آغاز عملیات زیرسازی و ترمیم جاده ایزدخواست به حنا
توقیف خودروی حامل برنج قاچاق در بخش رضویه مشهد
کشاورزان لرستانی برای اراضی خود سند رسمی بگیرند
برگزاری همایش اقتدار بسیجیان در جغتای
اجرای بیش از ۵۵ طرح سرمایه گذاری در حوزه گردشگری آذربایجان‌غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
سقف کیفری مهریه مشخص شد
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)