رئیس جمهور اظهار داشت: یکی از فرصت هایی که انقلاب اسلامی در ماه مبارک رمضان برای ما به وجود آورد، استفاده از آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس و احیای مسئله فلسطین بود.
آقای روحانی با اشاره به اینکه موضوع فلسطین و قدس شریف از جهات مختلف برای ما، مسلمانان و جهانیان حایز اهمیت است، گفت: هم ملت ایران و هم مسلمانان و سایر ملت های جهان به روز قدس به عنوان روزی که جهان موضوع فلسطین را فراموش نکند، احترام می گذارند.
رئیس جمهور افزود: فلسطین در جایگاه جغرافیایی قرار گرفته است که سه قاره آسیا، اروپا و افریقا را به هم متصل می کند، آب های دو اقیانونس اطلس و هند را از طریق مدیترانه و بحر احمر به هم متصل می کند و در قلب خاورمیانه نقطه ای حساس از لحاظ انرژی برای جهان است و از همه مهم تر فلسطین به عنوان سرزمین مقدس مورد احترام همه مذاهب و ادیان جهانی است.
آقای روحانی گفت: در تعبیری درباره این سرزمین آمده است که یک وجب زمین آن را پیدا نمی کنید مگر آنکه یک پیامبر در آن خدا را عبادت کرده باشد؛ مدفن انبیای بزرگ الهی در این سرزمین است و قدس شریف قبله گاه اول مسلمانان است؛ بنابراین موضوعی نیست که جهان اسلام ، مسلمانان و مردم منطقه بخواهند آن را فراموش کنند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در مسئله فلسطین موضوع آوارگی یک ملت با سابقه و صاحب تمدن بزرگ به نام ملت فلسطین مطرح است، ادامه داد: امروز ملتی برای 70 سال است که آواره شده اند و بسیاری از آنها در شرایط بسیار بدی زندگی می کنند و سال هاست که غزه در محاصره به سر می برد.
آقای روحانی با بیان اینکه در طول 70 سال اشغال فلسطین، مردم منطقه به ویژه مردم فلسطین و همسایگان این سرزمین در رنج و عذاب و تجاوز رژیم ظالم، جنایتکار و غاصب صهیونیستی و رژیم آپارتایدی هستند که بر مبنای نژادی، حکومت غاصبانه می کند، گفت: مسئله فلسطین را نمی توان به هیچ عنوان فراموش کرد؛ گرچه صهیونیست ها در سال های اخیر با ترویج تروریسم در منطقه و مشکلاتی که برای مردم منطقه به وجود آورده اند، به دنبال این بودند که موضوع فلسطین به فراموشی سپرده شود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه روز جهانی قدس روز احیای مسئله فلسطین است تا همه افکار عمومی جهان را متوجه آن کند، گفت: مسئله فلسطین موضوع یک ظلم بزرگ و نابخشودنی و آوارگی بزرگ یک ملت است و ریشه بسیاری از مشکلات و معضلاتی که در منطقه داریم از آن نشأت می گیرد.
آقای روحانی خاطرنشان کرد: امروز کمتر پیش می آید که صهیونیست ها در پشت یا روی پرده در اختلافاتی که در میان کشورهای منطقه است، مداخله نکنند.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز موضوع تروریسم در منطقه، جهان را تحت فشار قرار داده و باعث نگرانی همگان شده است، اظهار داشت: تروریست هایی که در منطقه مجروح می شوند در بیمارستان های رژیم صهیونیستی مداوا می شوند، تروریست ها را مسلح می کنند و به نفع آنها در منطقه بمباران هایی انجام می دهند و آشکار و روشن است که آنان حامی تروریسم در منطقه هستند.
آقای روحانی تاکید کرد: ما امروز باید هم در بیان و شعار و هم از لحاظ مادی و معنوی از ملت مظلوم فلسطین حمایت کنیم و هم در مقام عمل باید اقداماتی انجام دهیم که نقشه های صهیونیسم را در این منطقه دچار مشکل کند.
رئیس جمهور افزود: بی تردید اختلاف میان کشورهای منطقه و دنیای اسلام مانند اختلاف میان ایران و عربستان، قطر و عربستان، یمن و عربستان و نیز مصر و ترکیه در نهایت به نفع صهیونیسم جهانی و اسرائیل غاصب است.
آقای روحانی اظهار داشت: اگر می خواهیم صهیونیسم را در منطقه مهار کنیم باید در دنیای اسلام وحدت ایجاد شود و اختلافات را حل کنیم و بدانیم دمیدن در اختلافات به نفع صهیونیست هاست.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید اختلافات و معضلات منطقه به دست کشورهای منطقه حل و فصل شود، گفت: باید با زبان برادرانه و دوستانه بر مبنای منافع بلندمدت منطقه از طریق گفتگو و راه حل های سیاسی مسائل منطقه را برطرف کنیم و این، آن چیزی است که رژیم صهیونیستی نمی خواهد.
آقای روحانی خاطرنشان کرد: هرچه فعالیت تروریسم در منطقه افزایش یابد، به نفع صهیونیست ها خواهد بود چراکه همه اموال، ذخایر و نیروی انسانی کشورهای منطقه برای مبارزه با تروریسم صرف خواهد شد و رژیم صهیونیستی با خیال راحت به تجاوز خود ادامه می دهد و موضوع فلسطین کم کم به عنوان موضوع دوم در جهان اسلام مطرح می شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه مبارزه با تروریسم علیه صهیونیست ها و به نفع جهان اسلام است، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به مردم عراق برای مبارزه با تروریسم کمک کرده است و امیدواریم به زودی موصل آزاد شود و آزادی موصل به عنوان رمز پیروزی ملت های منطقه در برابر توطئه تروریست ها باشد و روز جشن برای همه ملت هایی باشد که علیه تروریسم در حال مبارزه هستند.
آقای روحانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک هدف اصلی برای صلح و ثبات منطقه به همه ملت هایی که با تروریسم مبارزه می کنند، کمک و از آنان حمایت می کند.
رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی دهد که تروریسم بخواهد در منطقه گسترش پیدا کند و اگر اربابان تروریسم تصمیم گرفتند که میدان فعالیت تروریست ها را به سرزمین مقدس ایران بکشانند، باید بدانند که جمهوری اسلامی ایران نه به تروریست ها و نه به اربابان آنها این اجازه را نخواهد داد.
آقای روحانی تاکید کرد: اینکه جمهوری اسلامی ایران در برابر تجاوز تروریست ها قاطعانه می ایستد و علیه مقر اصلی که از آنجا تصمیم به اجرای اقدامات تروریستی در مجلس شورای اسلامی و حرم امام راحل گرفتند که البته به اهداف اصلی خود نیز دست نیافتند، اقدام می کند، برای این است که آنها بدانند اگر بخواهند این اقدامات را در ایران اجرا کنند، با پاسخ قاطعانه ما مواجه خواهند بود.
رئیس جمهور اظهار داشت: ما از ابتدا اعلام کردیم که موشک های ما موشک های دفاعی است و از کسی برای قدرت دفاعی خود اجازه نمی گیریم.
آقای روحانی با بیان اینکه تصمیم جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با تروریسم یک تصمیم ارگانی، جناحی و فردی نیست بلکه تصمیم همه ملت ایران است، گفت: اقدام علیه مقر تروریست ها تصمیم شورای عالی امنیت ملی بود و حتی اختیارات بالاتر از این اقدام را هم به نیروهای مسلح خود داده ایم.
رئیس جمهور افزود: ما اجازه نخواهیم داد که تروریست ها بخواهند ایران را میدان تاخت و تاز خود قرار بدهند و اربابان آنها نیز باید بدانند که ایران با سایر کشورهای منطقه تفاوت دارد.
آقای روحانی با اشاره به سوابق ایستادگی و مقاومت ملت ایران و جوانان این کشور، گفت: حضور مردم در روز قدس نشان خواهد داد که مردم ایران با سایر ملت های منطقه تفاوت های زیادی دارند.
رئیس جمهور تاکید کرد: حاکمان جدید در امریکا هم باید کاملا بدانند اینجا جمهوری اسلامی ایران است و اگر آنها تصور کرده اند که می توانند ملت ایران را با لایحه و طرح جدید و اقداماتشان در سنا و کنگره تحت فشار قرار دهند، دچار اشتباه محاسباتی شده اند.
آقای روحانی ادامه داد: دولت های قبل امریکا این تجربه ها را دارند و 40 سال است که امریکا انواع توطئه ها علیه ایران را طراحی کرده است؛ البته دولت قبلی در امریکا یک مقدار هوشیاری پیدا کرد و متوجه شد که در برابر ملت ایران باید از زبان تکریم استفاده کند و فهمید که باید به جای تهدیدها از میز مذاکره استفاده کند؛ هرچند آنها هم نتوانستند پیام ملت ایران را به طور کامل دریافت کنند.
رئیس جمهور افزود: ظاهرا حاکمان جدید در امریکا تجربه بسیار کمی در این زمینه دارند؛ آنها هم باید توجه داشته باشند که مردم ایران در برابر هرگونه تهدید و فشار پاسخ متناسب خواهند داد؛ ملت ایران نه ساکت می ماند و نه تهدید و فشار را تحمل می کند و پاسخ متناسب می دهد، چنانکه در مواقع دیگر هم این پاسخ را داده است.
آقای روحانی با بیان اینکه روز قدس امسال از ویژگی های خاصی برخوردار است، گفت: روز قدس هم برای احیای موضوع فلسطین و قدس شریف و هم برای اعلام حمایت از ملت مظلوم فلسطین و هم به معنای ایستادگی در برابر ظلم منطقه و به مفهوم فریاد اتحاد مسلمانان در این سرزمین و رفع اختلافات در جهان اسلام است و هم به معنای مبارزه قاطع با تروریسم در منطقه و پاسخ به مداخله های نابجای قدرت های بزرگ به ویژه امریکا در منطقه است.
رئیس جمهور تاکید کرد: ملت ایران امسال بهتر از هر سال دیگر در راهپیمایی روز قدس حضور می یابد و فریاد خود را بر سر ظلم و تجاوز با صدای بلند اعلام خواهد کرد و مطمئن هستیم که پیروزی نهایی از آن ملت های مسلمان و منطقه خواهد بود و توطئه استکبار و صهیونیسم حتما ناموفق خواهد بود، چنانکه تا به امروز ناموفق بوده اند.
هیأت وزیران در جلسه امروز خود به ریاست رییس جمهور، به وزارت امور خارجه اجازه داد سهمیه و حق عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران بابت مخارج سازمان ملل متحد و سایر سازمان های بین المللی در سال 1396 (2017) را پرداخت نماید.